Gazdaság

2006.09.04. 02:27

Erdei feltáró utak létesülnek

Szentmargitfalva, Kiscsehi, Hernyék (nf) - Két erdei feltáró út épül egyszerre Zalában. A letenyei erdészetnél a Szentmargitfalva és Kiscsehi között, továbbá a lenti erdészetnél, Hernyék-Feketeárok között.

nincs nev

A beruházás költsége mintegy 70 millió forint, aminek 85 százaléka állami támogatás. Elképzelés szerint e feltáró útnak folytatása is lesz, amely a budafai arborétumig ér majd el, s a teljes hossza meghaladja az öt kilométert. A másik út a lenti erdészet Hernyék-Feketeárok erdei összeköttetését hivatott biztosítani. A mintegy 2,6 kilométeren át kiépítésre kerülő létesítmény az előbbinél könnyebb terepen halad, s közel 60 millió forintba kerül. Tervezője szintén a soproni kollektíva, kivitelezője pedig a kanizsai Ryno Kft. Üzembe helyezését ugyancsak október végére várja a megrendelő. A Zalaerdő Zrt. számára fontos feltáró utat állami támogatás nélkül, saját anyagi forrásból építteti a cég, azért is, hogy belterületi utak használata nélkül kiszállítható legyen az erdőtömb levágásra kerülő fatömege.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!