Gazdaság

2006.09.21. 02:26

Előrelépések a hulladékgazdálkodásban

Zalaegerszeg (szj) - Szakmai napot tartott tegnap a Zala-Depo Kft. A meghívottaknak bemutatták a cég Petőfi laktanyában folyó tevékenységét, amit a főiskolán tartott konferencia követett.

Mórocz Zsolt

Zalaegerszeg nem pályázhatna ökovárosi címre, ha nem lenne megoldott a hulladékgazdálkodás - ezekkel a szavakkal nyitotta meg a tanácskozást dr. Gyimesi Endre polgármester, s emlékeztetett rá, hogy a Zala-Depo Kft. öt évvel ezelőtti megalakulása óta jelentős eredményeket értek el: korszerű lerakót hoztak létre, megteremtették a szelektív gyűjtés alapjait, az ISPA-program keretében pedig hamarosan válogató- és komposztálómű, 123 új hulladéksziget és két hulladékudvar jön létre. A Zala-Depo tevékenységét Gecse László ügyvezető és munkatársai mutatták be. Mint elhangzott: a céget sok kritika érte az erőltetett fejlesztések miatt, de a gazdasági eredmények visszaigazolták a döntés helyességét. Ma már Zalaegerszegen kívül Vasváron, Körmenden és 47 faluban látják el feladataikat, s egyre több lehetőséget biztosítanak a szelektív hulladékgyűjtésre. A konferencián említést tettek az idei év legnagyobb fejlesztéséről, az építési törmeléket aprító gépsor beszerzéséről. A berendezésre nagy szükség van, működése révén csökkenthető a depóniára lerakott törmelék mennyisége. Újdonságnak számít a veszélyes és elektronikai hulladék gyűjtése is. Legközelebb szombaton lesznek ilyen akciók: a veszélyes hulladék leadható 8 és 16 óra között a laktanyában, az elektronikai hulladékért pedig házhoz mennek azokhoz, akik még ma jelzik igényüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!