Gazdaság

2006.09.22. 02:27

Az APEH regionális átszervezése

2007. január 1-jétől átalakul az állami adóhatóság szervezetrendszere: három-három megye területét felölelő regionális igazgatóságokat hoznak létre, köztük Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megye területén az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságát.

Zalai Hírlap

Az egyes megyékben a korábbi megyei igazgatóságok, mint kirendeltségek működnek tovább. A kirendeltség továbbra is ellátja az adóztatási feladatokat, ügyfélszolgálatot tart fenn, de nem minősül önálló szervezetnek, a jövőben a törvény által meghatározott hatáskörök, azaz a feladatok címzettje a regionális igazgatóság lesz. Az állami adóhatóság feladatköre kibővül az illetékekkel, valamint a szerencsejáték-szervezéssel összefüggő feladatokkal. Ezzel egyidejűleg megszűnnek az illetékhivatalok, illetőleg a szerencsejáték-felügyelet is. Ugyancsak a jövő évtől a fővárosi székhelyű Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon speciális jogosítványokkal rendelkező ellenőri egységet hoznak létre, amely kizárólag az APEH elnökének utasítására központosított ellenőrzéseket végezhet. Egyebek közt olyan ügyekben, amelyek átnyúlnak az országhatáron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!