Gazdaság

2006.09.20. 02:29

A térség gazdáit segíti a terményszárító

Zalaszentgrót (sj) - Kukorica fajtabemutatóval egybekötött szakmai nap keretében ünnepélyesen avatták fel tegnap a dr. Szabó Agrokémiai Kft. új termésszárítóját.

nincs nev

Hozzáfűzte: biztos abban, hogy a szárító segíti majd a térség gazdáit, hogy időben el tudják végezni a szükséges munkálatokat.

- A gabonákat november közepéig le kell aratni ahhoz, hogy az őszi mélyszántást minőségben lehessen elvégezni. Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy a megfelelő szárítókapacitás álljon rendelkezésre. Eddig voltak problémák, pontosan azért, mert a gazdák nem tudták időben feldolgoztatni a terményeiket. Ezután nem lesz ilyen gond, a térség többi szárítójával együtt megfelelő mértékű lesz a kapacitás, vagyis az új üzem teljesen biztonságos hátteret nyújt az őszi betakarításhoz. A mai tanácskozáson elhangzott, hogy a napraforgó, a repce, a búza és a kukorica piaci pozíciói a biodiesel gyártása kedvezően alakulnak a jövőben. Az EU-ban indítandó programok hosszabb távon felszívják majd a magyarországi felesleget. Márpedig e területen is szárított terményekkel dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!