Foci

2015.10.23. 13:58

Megyei I.: Csesztregen továbbra sem értik, miért kellett műfüvön játszani Hévízen

Zalaegerszeg – A megyei labdarúgó bajnokság első osztályban csúcstalálkozót rendeztek a legutóbbi játéknapon, amit a Hévíz nyert meg 2-0-ra Femat Csesztreg ellen.

Bóbics László

A hét végén a 11. forduló következik. A feltételek, valamint a játékoskeret és a szakmai stáb összetétele alapján a Hévíz a pontvadászat legnagyobb esélyesének is tekinthető. A listavezető Csesztreg eddig jól menetelt, de a fürdővárosban 2-0-ra kikapott. – Jó iramú, küzdelmes mérkőzést játszottunk – jelentette ki Lendvai Miklós, a HFC edzője. – Készültünk a vendégekből, alaposan kielemeztük a játékukat. Alapvetően a remek védekezésünknek köszönhetünk nagyon sokat, ezzel sok problémát megelőztünk. Próbáltuk nyomás alatt tartani a vendégeket, s ez sikerre vezetett. Kulcsjátékosaik ezúttal nem nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, talán ebben a mi taktikánk is nagy szerepet játszott, mert nem nagyon hagytuk levegőhöz jutni a legjobbjaikat. A három pont megszerzése rendkívül fontos, mert közel kerültünk Fentős Pál együtteséhez. A hátralévő meccseket szeretnénk megnyerni, s akkor bármi lehet. A hét végén Pókaszepetkre látogatunk, halljuk, hogy vannak problémáik, ám ez egyáltalán nem téveszt meg bennünket. A siker lélektanilag biztos, hogy jól jött, de arra is oda kell figyelnünk, hogy a fiatal játékosok mindezt hogyan dolgozzák fel. Remélem pozitívan, és folytathatjuk jó menetelésünket.

A hévíziek (bordóban), kétségtelenül megállították a Csesztreget. Fotó: Szekeres Péter

– A Hévíz győzelme teljesen megérdemelt, a 2-0-s sikerük még ránk nézve hízelgő is – mondta Fentős Pál, a Csesztreg tapasztalt edzője. – Teljesen érthetetlenül, nagyon langyosan vettük ezt a mérkőzést. A találkozóhoz tartozik még, hogy műfüvön játszottunk. A lehetőségek szerint teljesen hivatalosan járt el a Hévíz, amikor azt kérte, hogy ne a centerpályán legyen a mérkőzés, hanem műfüvön. A sportszerűséget illetően nem akarok megjegyzést tenni, de megdöbbenve hallgattam, mint mezőgazdász és tréner, hogy miért nem lehet rámenni a füves pályájukra. Nem tudtak meggyőzni, több évtizede remek kapcsolat van a két klub között, ezért ezt a lépést igazán mi csesztregiek nem értettük, de tudomásul vettük. A év mérkőzését nem biztos, hogy műfüvön kellett volna játszani két olyan csapatnak, amelyik közül az egyik nap, mint nap azon edzhet, a másik pedig nyolc hónapja lépett pályára hasonló játékéren... Akkor, amikor az egyes számú pálya, a füves használható volt. De nem ezért nyertek a hévíziek, hanem azért, mert mi nem pörögtünk úgy, ahogy eddig szoktunk. A következő körben a Teskándot fogadjuk és a hátralévő meccseken csak akkor tudunk újra sikeresek lenni, ha a régi fordulatszámon pörgünk, s valamennyi játékosunk úgy is küzd, mint az elmúlt hónapokban tette. Lentiben „színes", szomszédvári rangadót játszottak. Három piros lap mellett a vendég zalalövőiek nyolc sárga kártyát kaptak. A hazaiak végül 3-1-re nyertek.– Igazi rangadó volt, jó színvonalú összecsapást láthattak a nézők. Úgy gondolom megérdemelten nyertünk – kezdte Sebők József, az LTE hajdani válogatott futballistából lett trénere.

– A meccs első felében el kellett volna döntenünk a három pont sorsát, de nem sikerült, így nyílt lett a hajrá, és egy kicsit az indulatok is elszabadultak. A győzelmünkhöz nem férhet kétség, ami nem volt egyszerű, mert szervezett, jó csapat ellen fociztunk. A nagyon gyenge rajt (négy vereség, egy döntetlen) után egyre jobban kapaszkodunk a tabellán, s ha sikerül folytatni ezt a menetelést, akkor megvalósulna az álmunk, hogy a szezon végére „kopogtatnánk" valamelyik dobogós helyért. Ehhez persze a hét végén le kellene győzni az egyre jobban játszó Zalaszentgrótot idegenben. – A 85. percig nyílt volt a találkozó – jelentette ki Ostrom János, a lövőiek trénere. – Ekkor egy erősen vitatható játékvezetői ítélet – szerintünk egy jogos 11-est nem kaptunk meg – megzavart bennünket a játékban, mert könnyen döntetlenre hozhattuk volna a meccset. Ehelyett nagy vita alakult ki a játékvezetői döntést követőn, két játékosunk idő előtt mehetett zuhanyozni, a Lenti pedig eldöntötte a meccset. Sajnáljuk a történteket, különösen az fogott meg, amikor az egyik tizenéves játékosom azt kérdezte: „Mester, egész héten ezért csúszunk-mászunk, hogy a végén így dőljön el a pontok sorsa?" A hét végén a Kiskanizsát fogadjuk, látszólag könnyű, de gyakorlatilag biztos, hogy nem egyszerű meccs lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!