Foci

2015.09.23. 12:08

Lovászi címvédés az Agrár Kupán

Kehidakustány - A zalai település már harmadik alkalommal volt házigazdája az Agrár Kupa kispályás országos labdarúgótornának, melyen tíz együttes mérte össze tudását.

Zalai Hírlap

Lázár István, a település polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés Kehidakustány számára, hogy országos rendezvénynek ad folyamatosan helyet. Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a kistelepülésekről ismert Zalában a földművelésnek fontos szerepe van. Örül annak, hogy a gazdálkodók a szakma mellett sportversenyen is találkoznak.

Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke kiemelte, hogy a tornán jelenlévő csapatok tagjainak nagy része a kamaránál dolgozik. A résztvevőknek jó felkészülés és egyben kikapcsolódást is jelent ez a torna a közeljövő feszes tempója előtt. Bóbics László, a NAK zalai kirendeltségének növénytermesztési osztályvezetője, a torna szervezője a szabályokról és egy-két apró érdekességről szólt.

Süle Katalin a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke köszönti a résztvevőket, akik izgalmas csatákat vívtak Fotó: zh

A tornát Süle Katalin, a szervezet megyei elnöke nyitotta meg, kifejezve örömét, hogy Csongrádból, Budapesten, Komáromon és Vas megyén keresztül évről évre egyre több csapat vesz részt a rendezvényen.

Két, öt csoportos mezőnnyel indultak a küzdelmek. Ezt követően a helyosztókra került sor, s végig kiegyenlített, nagy csatákat hozó meccseket láthattak az érdeklődők. A győzelmet a lovászi Bükkös Kft. András Bálint, Horváth Milán, Kovács Balázs, Kovács Bálint, Kovács Ferenc, Sárkány Bence, Sárkány Norbert, Süle Béla Endre gárdája nyerte, megvédve bajnoki címét. Második a Kisbucsa, harmadik a Zala-Cereália együttese lett.

A záró ünnepségen Kis Miklós Zsolt egyértelműen nagy sikernek tartotta a rendezvényt.

- Igazi csapatépítő program volt ez a futballtorna, amit azt is alátámaszt, hogy az utolsó helyen végzett gárda közel akkora tapsot kapott, mint a győztes - mondta el a zárást követően. - Azt is jó volt hallani, hogy a meccsek szünetében szakmai dolgokról beszéltek a jelenlévők. Mást nem is mondhatnék, mint, jövőre veletek ugyanitt!

Záró szavaiban Süle Katalin is arról beszélt, hogy a labdarúgáson túl az összetartozásnak, a szakmán belüli egyre jobb kapcsolattartásnak rendkívül fontos szerepe volt. Azt reméli, hogy a következő esztendőben ugyanilyen szemlélettel még több csapat lép majd pályára Kehidakustányban.

A tornán különdíjakat is átadtak. Legjobb kapus: Horváth Zoltán (MVH). Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Milán (Bükkös Kft.). Gólkirály: Kis Miklós Zsolt (NAK Központ I.). Legsportszerűbb csapat: Vas megye gárdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!