Foci

2015.06.06. 17:16

Topligások Varasdon

Vasárnap 18 órától Horvátország labdarúgó-válogatottja a zalai végekhez közeli Varasdon fogadja Gibraltár együttesét felkészülési találkozó keretében.

Kühne László

Helyesebb persze, ha úgy fogalmazunk, hogy ráhangoló mérkőzés, mivel jövő pénteken következik a horvát–olasz Eb-selejtező Splitben, igaz, üres lelátók előtt – szankcionálva a horvát drukkerek egy részének „temperamentumosabb” fellépését... Üres lelátókra azért Varasdon nem kell számítani, hiszen bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a házigazda válogatottra, melynek soraiban ott lesz Mario Mandzukic (Atlético Madrid), Mateo Kovacic (Internazionale), Danijel Subasic (AS Monaco), Ivan Perisic (VfL Wolfsburg), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen) vagy éppen Marcelo Brozovic (szintén Internazionale).

Mindenesetre furcsa lesz üresen látni a Poljud-stadiont éppen egy válogatott meccsen, amikor általában ilyen képet szokott mutatni...

A lista azért nem lehet teljes, mivel Niko Kovac szövetségi kapitány Luka Modricra (Real Madrid) és Dejan Lovrenre (FC Liverpool) például sérülés miatt nem számíthat, míg Ivan Rakiticnek az FC Barcelona színeiben szombaton még a BL-döntőn volt jelenése...Varasdi kitérőnk alkalmával sem maradt el „kanizsai érintettség” emlegetése, hiszen a horvát szövetség nevében a hivatalos papírokat intéző fiatalember megjegyezte: „Néhány éve Nagykanizsán játszottam a VK Zagreb színeiben a víz világnapi vízilabdatornán, kellemes kis túra volt, de amúgy nem zágrábi, hanem Eszék környéki vagyok, csak már jó ideje a fővárosban élek.”Aki akar, számára érdemes lesz átruccanni Varasdra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!