Foci

2015.05.01. 10:38

ZTE FC: Itthon kezdenek a lányok

Zalaegerszeg - Szombaton megkezdi az élvonalba jutásért kiírt osztályozó sorozatát a ZTE FC NB II-es női labdarúgó csapata. Az egerszegiek 16 órától a ZTE-stadionban a Bp. Honvédot fogadják.

Kerkai Attila

Ám mielőtt útjára indulna a labda, 15.30 órától a ZTE FC tagjai átveszik az NB II Nyugati-csoportban elért második helyezéséért a jól megérdemelt ezüstérmeiket. És éppen ez teremtette meg a ZTE FC számára azt, hogy a hatcsapatos rájátszásnak a résztvevője legyen, melyről a csapat vezetőedzője, Kostorják Zsolt úgy fogalmazott, hogy szeretnék a legtöbbet kihozni belőle. Az első helyezett automatikusan feljut az NB I-ben, a második pedig osztályozót vívhat az élvonal 7. helyezettjével.

Gáspár Krisztina és társai mostantól a ZTE-stadionba költöznek a rájátszásra. Fotó: Pezzetta Umberto

– A rájátszásban a keleti és a nyugati csoport első három helyezettje vesz részt, és az egymás elleni eredményeket magukkal hozzák a csapatok – mondta el a rajt előtt Kostorják Zsolt. – Ebből a szempontból a Kóka FC és a Győri ETO FC lépéselőnyben van és előbbi a legesélyesebb is a rájátszás megnyerésére, hiszen gyakorlatilag az FTC utánpótlásának a bázisa korosztályos válogatottakkal. A nyugati csoportban szereplőkkel már nem játszunk, a keleti együtteseket pedig érzésem szerint sikerült feltérképeznünk. Szombati ellenfelünk, a Bp. Honvéd hasonló játékerőt képvisel, mint mi, de természetesen győzelem a célunk idehaza, remélhetőleg sok néző előtt. Jósolni nem szeretnék a rájátszásra, de ha minden összejönne, és további sérülések már nem hátráltatnak bennünket, akár az osztályozós helyezés is elérhető lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!