Foci

2015.03.14. 18:25

Megye I: Harmadik tavaszi mérkőzését is megnyerte a Csesztreg (frissítve)

Szombaton lejátszották a teljes 18. fordulót a megyei labdarúgó élvonalban. Idegenben nyert a listavezető Lenti, míg a Csesztreg kiütötte a Csács-NSE együttesét.

Bozó Péter

Nagykanizsa–Olajmunkás Gellénháza 0–2 (0–1)
Nagykanizsa, műfüves pálya, 70 néző. Jv.: Szente R.
Nagykanizsa: Gyulai A. – Hollender, Völgyi D. (Végh B.), Grudics, Schuller, Szalai D., Zsirai A. (Horváth D.), Kiss J., Nagy M. (Zsirai P.), Mulasics (Pál M.), Szakmeiszter J. Edző: Gyulai Csaba.
Gellénháza: Dóra – Horváth B., Balogh B., Pilisi, Pintér, Lukács (Friss), Bognár P. (Boronyák B.), Papp T., Szabó B. (Kiss G.), Nikitscher, Horváth L. (Bencze). Játékos-edző: Bencze Péter.

A vendégek jóval taktikusabban játszottak a hazaiaknál, egy jogos 11-esből vezetést is szereztek. A gellénházai gól után kiegyenlítettebb lett a játék, de a félidőig nem nagyon alakultak ki helyzetek egyik oldalon sem. A második játékrészre egy másik Nagykanizsa jött ki a találkozóra, 3-4 nagy lehetőséget is kihagytak, majd jött a szokásos futball forgatókönyv. Egy vendég kontra után megpattanó lövésből öngól született és onnan már a Gellénházának csak arra kellett ügyelnie, hogy megtartsa előnyét.

Gólszerzők: Nikitscher (11-esből), Schuller (öngól). Jók: senki, ill. az egész csapat.

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák–Letenye 3–1 (2–0)
Kiskanizsa, 50 néző. Jv.: Kubicsek M.
Kiskanizsa: Munkácsi – Kósa (Tóth), Csordás, Földesi, Lukács, Piecs, Kovács (Zborai), Kálovics (Póka), Dolmányos, Horváth (Somogyi), Németh (Gaál). Edző: Sneff Ferenc.
Letenye: Gazdag (Zágon) – Sánta, Őri, Csesztregi, Turi, Leon, Hencz (Kovács), Bogdán, Orsós, Korpics, Zsohár. Játékos-edző: Korpics Krisztián.

Villámgyors góllal indult a találkozó, már az első percben megszerezték a kiskanizsaiak a vezetést, majd ki-egyenlítetté vált a játék. Újabb hazai próbálkozások után a félidő dereka táján váratlan büntetőhöz jutott a vendégcsapat, de a lövés a kapufán csattant. Az első játékrész végén ismét eredményes volt a Kiskanizsa. Szünet után többnyire a hazaiak tudtak helyzeteket kialakítani, majd az újabb gól már sikert sejtetett. A hajrában a leálló kiskanizsai védők mellett még szépíteni tudtak a letenyeiek. Összességében a hazaiak ugyan nem játszottak jól, de az eredmény alapján így is biztos volt a győzelem.

Gólszerzők: Földesi (2), Kósa, ill. Korpics. Jók: Földesi, Kósa, ill. Korpics, Csesztregi. U21: Kiskanizsa–Letenye 1–1.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót–Semjénháza 2–0 (1–0)
Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Vizi I.
Zalaszentgrót: Jankovics – Balogh Á., Fodor, Gájer F., Balogh Z., Tóth R., Kovács, Lukács (Németh A.), Ferenczi (Farkas), Tanque (Virágh), Szép. Edző: Rózsa László.
Semjénháza: Szabó – Sáfrán, Latin (Papp), Kuzma, Kocsis (Kiss), Somodi, Nagy, Horváth D. (Szollár), Horváth M. (Szántó), Orbán (Kovács P.), Kozári. Edző: Kiss István.

Nem túl magas színvonalú mérkőzésen, de teljesen megérdemelten tartotta otthon a hazai csapat a számára nagyon fontos három pontot.

Gólszerzők: Tanque, Fodor. Jók: az egész csapat, ill. Somodi, Kuzma. U21: Zalaszentgrót–Semjénháza 2–1.

Hévíz–Szepetnek 1–0 (0–0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Németh I.
Hévíz: Szabó – Herbály, Rákhely, Fisli, Rácz, Sipos, Horváth Márió (Tombor), Keszthelyi (Horváth Máté), Szőke (Huber), Karakai, Nagy. Edző: Koller Zoltán.
Szepetnek: Horváth – Turi, Cserfő (Erdős), Németh, Szabó, Baranyai, Kalinics, Anger (Németh), Balázs, Kollár, László. Edző: Iványi Lajos.

A mérkőzés előtt Sipos Zsolt vehetett át díjat, aki majdnem napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 1995. 03. 19-én lépett pályára először zöld-fehérben. „Sipi” ismét jó játékkal segítette győzelemhez csapatát, melyet a rossz helyzetkihasználásának köszönhetően csak 1–0-ra nyert meg a hazai csapat.

Gólszerző: Fisli. U21: Hévíz–Szepetnek 6–2.

Szerszámsziget-Zalalövő–Tarr Sprint Andráshida 0–1 (0–1)
Zalalövő, 100 néző. Jv.: Bors B.
Zalalövő: Molnár I. – Szőke, Csáki, Altinger, Cseresnyés, Molnár B. (Darabos), Kiss B. (Winkelbauer), Zsoldos, Tóth D. (Tóth B.), Kaszás, Nagy D. Edző: Ostrom János.
Andráshida: Horváth M. – Sági, Török, Varga Sz., Baráth, Bandics, Rohonczi (Horváth B.), Gál (Kalamár), Horváth T., Horváth D. (Kovács L.), Tóth L. (Horváth V.). Edző: Dobos Sándor.

A vendégcsapat gyorsan vezetést szerzett. A hazaiak ezt követően agilis támadójátékot mutattak be, míg a látogatók keményen védekeztek. A 30. percben az andráshidai Vargát a játékvezető második sárgával kiállította. A ZTK egy órát játszhatott emberelőnyben, de kevés helyzetet tudott kialakítani, így egyenlítenie nem sikerült. A hajrában büntetőt is hibázó vendégek sikere megérdemelt.
Gólszerző: Tóth L. Jók: Cseresnyés, Zsoldos, ill. Török, Bandics, Horváth D. Kiállítva: Varga Sz. (30., Andráshida). U21: Zalalövő–Andráshida 0–2.

 

 

Műszer Automatika Tótszentmárton–Lenti TE Sport 36 0–2 (0–1)
Tótszentmárton, 150 néző. Jv.: Kondákor P.
Tótszentmárton: Varga (Bébecz) – Kapuvári, Markek D., Markek P. (Jalsek), Husz, Pintér, Kuzma, Senkó, Kéri I. (Tulezi), Proszenyák (Gyuranecz), Radmanics. Edző: Markek István.
Lenti: Balogh B. (Simon) – Fehér, Balla, Kondákos, Nedelkó, Balog M. (Horváth), Kiss (Hermán), Sárkány (Sebők), Hóbor, Nagy, Völgyi. Játékos-edző: Sebők József.

Szoros első félidőt követően a második játékrészre a sok sérülést nem tudta elviselni a hazai csapat.

Gólszerzők: Nedelkó, Balog M. Jók: Kapuvári, Markek D., Kéri I., ill. Nedelkó, Balog M., Kondákor. U21: Tótszentmárton–Lenti 0–2.

Zalagrár Pókaszepetk–Lets Do It Technoroll Teskánd 0–0
Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Huszár J.
Pókaszepetk: Gál – Bognár (Huszár), Száraz, Salamon, Mondai, Büki, Sárközi, Kónya M. (Hemela), Borsos (Kónya D.), Bertók, Csécs Z. (Cseke). Edző: Lepár Attila.
Teskánd: Vas – Zsuppán, Magyar, Németh A., Szabó A., Egeresi, Major (Sopronyi), Toplak, Szabó B., Németh B., Németh N. Edző: Mándli Péter.

Küzdelmes mérkőzésen, jó játékvezetés mellett igazságos döntetlen született.

Jók: Mondai, Sárközi, Bertók, ill. Vas, Zsuppán, Németh A., Magyar. U21: Pókaszepetk–Teskánd 3–2.

Mándli Péter, a Teskánd edzője: Sajnos nem tudtuk az erősségeinket kihasználni, a passzokba sok hiba csúszott, főleg a támadó harmadban, az utolsó átadások voltak pontatlanok. Ennek az oka főleg a pálya egyenetlensége volt. Pozitívum, hogy sikerült megakadályozni a mozgékony hazai támadókat a helyzetek kialakításában. Negatívum, hogy sajnos nem tudtuk megismételni a múlt heti eredményes támadójátékunkat. Mivel leginkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, ezért összességében reális eredmény született.

 

Sima hazai siker Csesztregen

Femat Csesztreg–Csács-NSE 5–1 (3–0)
Csesztreg, 100 néző. Jv.: Lakics P.
Csesztreg: Szekeres – Horváth R. (Pászti), Molnár, Elek, Kasza, Nagy N. (Pál), Orbán, Horváth M. (Szalai), Nemsics (Nagy R.), Kiss, Pethő (Nagy G.). Edző: Fentős Pál.
Csács-NSE: Kozma – Szeglet, Éder, Somogyi (Horváth A.), Sziráki, Lepár, Horváth P., Csongár (Péteri), Koczor, Kámán (Németh), Rédei. Edző: Kovács Imre.
Gólszerzők: Kiss (2), Nagy N., Pethő, Szalai, ill. Németh. Jók: Szekeres (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Horváth P., Kámán. U21: Csesztreg–Csács-NSE 7–0.

A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést a mérkőzés elején, a Pethő buktatásáért megítélt büntetőt Nagy Norbert biztos lábbal értékesítette, majd Horváth R. a védők mögé ívelt indításából Kiss szerzett gólt. Pár percel később Horváth M. beadásából pedig Pethő is betalált.

A második félidőben is többet birtokolták a labdát a hazaiak, előbb Kiss lőtte ki a hosszú sarkot, majd egy rossz kapuskirúgás után Szalai bombázott a hálóba. A mérkőzés vége előtt a szépítés még összejött a vendégeknek Németh részéről. A csesztregiek kettőzött erővel küzdöttek, mivel a kapuban egy mezőnyjátékos, Szekeres állt, aki kitűnően helytállt a találkozón. Közönségszórakoztató, jó játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyertek végül a hazaiak.

 

Ezek is érdekelhetik