Foci

2015.02.11. 14:35

Először értek a csúcsra - Idén szeretné megvédeni címét a kispályás csapat

Nagykanizsa - A MU-VILL öregfiúk csapata nem kisebb fegyvertényt hajtott végre tavaly, minthogy letaszította a trónról a sokszoros bajnok Tip-Top és Bianka csapatát. Az idei célkitűzés pedig nem is lehet más, mint megvédeni a bajnoki elsőséget.

Pásztor András

A tavalyi nagykanizsai kispályás bajnokságban új „királyokat" avattak, hiszen a MU-VILL csapata első alkalommal hódította el az öregfiúk mezőnyében a trófeát. A csapat elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, mindkét nagy riválist – a Tip-Top és a Bianka csapatát – is sikerült legyőzni.

– Azért a többi mérkőzést is hozni kellett, a bajnoki címet nem adták ingyen – tette hozzá Berkes Tibor, akit a csapaton belül a fontos gólok szerzőjének tartanak. – A korábbi években kétszer is voltunk bronzérmesek, de a múlt esztendőben sikerült erősítenünk, így Szabó Istvánt támadó poszton tudtuk bevetni, míg Gyulai Attila a kapunkat védte. Ez utóbbi poszt amúgy is kritikus volt, éveken keresztül ugyanis nem találtunk megfelelő hálóőrt. Pontosabban találtunk, szerelést is vásároltunk nekik, de cserben hagyták a csapatot. Ilyenkor előfordult, hogy a Papa (a csapatvezető Rodek György) védte a kaput.

A tavalyi senior csoport bajnoka a MU-VILL lett. Álló sor: Rodek György (balról), Szabó István, Gerencsér József, Bogdán Gábor, Nagy Tamás, Szűcs Zoltán. Guggolnak:Tóth Gábor, Bódis János, Gyulai Attila, Hanusz Zsolt, Berkes Tibor, Magyar Antal. Fotó: Gergely Szilárd

A MU-VILL amúgy félig családi, félig baráti gárda, a csapatvezető, Rodek György két veje és egy négyfős csurgói különítmény adja a magot.

– Én egy ideje már nem kergetem a labdát, inkább a pálya széléről figyelem a fiatalokat – vette át a szót Rodek György, aki 73 éves kora ellenére még mindig tudna mutatni egy-két trükköt a tejfölösszájú „fiataloknak". – Dühös csak akkor vagyok, ha az új csapattagokban nincs meg a kellő alázat, de ilyesmi szerencsére ritkán fordul elő. A társaság baráti, ha csak tehetjük a mérkőzések után összeülünk meginni pár sört és kielemezzük a történteket. Ebbe beletartozik a bírók ténykedése is. Bizonyos sípmesterek esetében dühít, hogy indiszponáltan vezetik a mérkőzést, miközben pénzt kapnak azért, hogy figyeljenek.

A MU-VILL csapata a téli időszakban sem hanyagolja el a focit, nemrég a Kanizsa Kupán szerepeltek, a hétvégén pedig ők is parkettre lépnek az öregfiúk számára szervezett teremlabdarúgó kupán.

– Tisztában vagyunk vele, hogy erősíteni kell a csapatot, ezért az idei műfüves szezonra egy-két olyan játékost is leigazolunk, akiktől sokat várunk – hangsúlyozta Berkes Tibor, aki hozzátette: a bajnoki cím megvédése talán nehezebb feladat lesz, mint annak elhódítása, de a csapat felkészült az új kihívásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!