Foci

2015.01.14. 12:01

Idegenbeli győzelemmel kezdte az évet a Göcsej SK

Zalaegerszeg - Még Balikó kapus is gólt szerzett a Göcsej SK NB II-es futsal csapatának idei első bajnoki mérkőzésén, melyen a Nyugati-csoportban élen álló egerszegi alakulat továbbra is listavezető.

Jóna István

ELTE BEAC–Göcsej SK 1-5 (1-2)

Budapest, BEAC Sportcsarnok. Jv: Takács Z. (Gál, Faragó)

Göcsej SK: Balikó – Bagó, Kottán, Horváth E., Halmos. Csere: Schmidt, Friss, Papp, Tóth, Szőke, Nagy, Szabó, László, Horváth P. Játékos-edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Varga ill. Kertész (öngól), Horváth E. (2), Halmos, Balikó.

Halmos Máté, a Göcsej SK egyik gólfelelőse, aki az esztendő első találkozóján sem feledkezett meg erről és ismét betalált. Fotó: Katona Tibor

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában az év első bajnoki fordulójában a listavezető Göcsej SK a fővárosi ELTE BEAC otthonában vendégeskedett. Az egerszegiek Horváth Elemér góljával már a 4. percben megszerezték a vezetést. A hazaiak próbálták tördelni a zalai támadásokat, de az újabb gólt nem tudták elkerülni a 15. percben. Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy a Göcsej, egy büntetőt is hibázott és az ELTE az utolsó másodpercben szépíteni tudott.

A második játékrészt Halmos Máté nyitotta egy remek lövésből született találattal. A gól megnyugtatta a zalaiakat és magabiztosabban kezdtek futsalozni. A 33. percben Horváth Elemér talált be újra a vendégek kapujába, ami végleg eldöntötte a találkozó sorsát. A hazaiak a gólt követően lehozták a kapusukat és megpróbálták csökkenteni a hátrányukat. Ez részükről erőtlen próbálkozásnak bizonyult, mivel a Göcsej jól védekezett. A slusszpoént a 35. percben Balikó Milán kapus szolgáltatta, aki egy egészpályás góllal alakította be a végeredményt.

A Göcsej SK kilenc mérkőzés óta őrzi veretlenségét a bajnokságban és emellett megtartotta egypontos előnyét is a tabellán, a BME előtt. A 15. fordulóban, január 19-én, a középmezőny élén tanyázó Fehérvár csapatát látják vendégül 19.30-tól a Városi Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!