Foci

2014.10.02. 16:25

Zala megyei II.: mindkét csoportban rangadót rendeznek a hét végén

Zala megye - Szombaton öt mérkőzéssel veszi kezdetét a megyei labdarúgó II. osztály 8. fordulója.

Bozó Péter

Az Északi-csoportban három mérkőzést rendeznek szombaton, mind a három találkozóra a megye keleti térségében kerül sor.

A tavaly ezüstérmet szerző, idén azonban gyengén kezdő és csak kilencedik Gyenesdiás Kinizsi az utolsó előtti Vasboldogasszonyt fogadja. A vendégek eddig csupán egyszer hagyták el győztesen a pályát az idei szezonban, még az első fordulóban, Zalaapátiban örülhettek sikernek, az azóta lejátszott hat találkozójukon azonban kikaptak. A hazaiak a legutóbbi két találkozójukon szintén vereséget szenvedtek, a Zalaszentiván és a Botfa ellen is 3–2-re maradtak alul, így mindkét csapat szeretne nyerni.

A nyolcadik Várvölgy a hatodik Keszthely Milefa vendége lesz, míg az újonc Botfa a negyedik Alsópáhokhoz látogat szombaton.

A baki kapus, Timbókovics Péter (balra) vetődik ki egy labdára a Galambok–Bak (1–3) mérkőzésen. Fotó: Gergely Szilárd

Vasárnap rendezik a forduló rangadóját, az eddig veretlenül a második helyen álló AF Páterdomb a listavezető Zalaszentgyörgyhöz látogat. A hazaiak eddig egyetlenegyszer kaptak ki, az első fordulóban a Police-Ola győzte le őket Kámán Benjámin 85. percben szerzett góljával, míg a vendégek mérlege öt győzelem és két döntetlen. Tavaly ugyanebben a párosításban hiába vezetett Németh Alex és Pergel Dávid góljaival már 2–0-ra a Páterdomb, előbb Marton András öngóljával szépítettek, majd Kalamár Norbert két találatával meg is fordították a mérkőzést a zalaszentgyörgyiek és végül 3–2-re nyertek.

A tizedik Zalaszentiván lesz a harmadik helyen álló Türje vendége a nyolcadik fordulóban. A hazaiak eddig egyszer kaptak ki a bajnokságban, a cserszegtomajiak győzték le őket 4–3-ra és nagyon jól működik a támadószekció is, eddig 28 gólt szereztek a hét forduló alatt, a Zalaszentgrótról igazolt Gájer Péter pedig 11 találatával magabiztosan vezeti az Északi-csoport góllövőlistáját, így várhatóan nem lesz gólszegény a vasárnapi mérkőzés sem.

A hét utolsó napjának további mérkőzésein a 12. Z+D Cserszegtomaj a 14. Police–Olát, a 13. Böde a sereghajtó Zalaapátit, míg az újoncként 11. Tarr Sprint Andráshida II az ötödik Nagykapornakot fogadja.

Szombaton a Déli-csoportban is rendeznek mérkőzéseket, a listavezető Kerámia Tófej vendége a sereghajtó Söjtör lesz, akiknek a tavalyi szezonban sikerült Bakonyi Norbert góljával idegenben győzniük ebben a párosításban.

Szintén a szombati napon látogat a hatodik Sportklub Gutorfölde a 12. Molnárihoz.

Vasárnap rangadót rendeznek, a Flexibil Top-Zalakomár idegenbe, a Pákára utazik. A Déli-csoportban már csak a vendégek veretlenek, 22 forduló óta nem találtak legyőzőre, legutóbb 2013. november 17-én, Gutorföldén hagyták el vesztesen a pályát. A hazaiak az első fordulóban ugyan kikaptak Zalaszentbalázson, azóta viszont mind az öt mérkőzésükön három pontot szereztek. Most azonban nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a zalakomári védelem eddig egyetlenegy alkalommal kapitulált, a galamboki Baranyai Roland még a 3. fordulóban lejátszott mérkőzés 88. percében vette be a hazaiak kapuját. Tavaly 1–1-re végeztek ebben a párosításban, Pozsgai Norbert találatára Madarász Zoltán válaszolt.

Alsóházi rangadó is lesz délen, a 15. Sava-Borsfa-Borsfa vendége a 14. Znet-Mikronet Becsehely lesz vasárnap. A két együttes egy-egy győzelmet szerzett eddig, a borsfaiak épp az elmúlt fordulóban szakították meg rossz szériájukat a Molnári ellen.

További négy találkozóra kerül sor még vasárnap, az újonc, de jól rajtoló Lenti TSZ az első osztálytól visszalépő, jelenleg 13. Galambokot, az ötödik Reák-Gép Bak a 11. Felsőrajkot, a tizedik Gelse Termál a negyedik Z-Service Zalaszentmihályt, míg a kilencedik Alucsat-Zalaszentbalázs a hetedik Rédicset fogadja.

Zala megyei I.: Vendégként megy a Lenti Csesztregre

A Zala megyei III. osztály hét végi programja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!