Foci

2014.09.04. 15:50

Zala megyei labdarúgó II. osztály: A Rédics Bakon folytathatja jó sorozatát

Zala megye - Hét végén újabb fordulót rendeznek a megyei labdarúgó II. osztályban. Délen a százszálékos Tófej vendége a címvédő Gutorfölde lesz szombaton.

Bozó Péter

Szombaton az Északi-csoportban három mérkőzéssel veszi kezdetét a 4. forduló.

A tavalyi ezüstérmes Gyenesdiás Kinizsi nem rajtolt túl jól a bajnokságban, a dobogó jelenlegi első két helyezettjétől kikapott, de legutóbb már magabiztosan, 5–2-re nyert a Cserszegtomaj ellen, így a 9. jelenleg. A hét végén a továbbra is veretlen, két győzelemmel és egy döntetlennel a 4. pozícióban álló Böde lesz a vendégük, akik az idei szezonban első idegenbeli fellépésükre készülnek. A tavalyi szezonban a két csapat mindkét találkozóját a Gyenesdiás nyerte 3–1-re.

A nap másik mérkőzésén a 13. Keszthely Milefa a 8. Police-Olát fogadja, a két együttes a legutóbbi szezonban az alsóházban küzdött egymással, innen szeretnének előbbre lépni idén. Ugyancsak szombaton a Zalaszentiván az újonc Tarr Sprint Andráshida II vendége lesz.

Vasárnap kerül sor a további öt mérkőzésre. Az eddig mindhárom mérkőzésén vereséget szenvedő Zalaapátihoz a jól kezdő és veretlenül álló Türje látogat. A türjeiek megerősödtek a nyáron, hiszen többek közt a Zalaszentgrótról érkező Gájer testvérek is csatlakoztak a csapathoz az átigazolási szezonban. Reménykedésre talán az adhat okot a hazaiaknak, hogy legutóbbi találkozásukkor 5–1-re nyerni tudtak, Rumi Róbert két gólt is szerzett, mellette Rumi Roland, Németh Balázs és Mészáros Ferenc Márton volt eredményes szentiváni részről, míg az akkor újoncként a 7. helyen végző vendégeknek Tamás Gyula góljával csak a szépítésre futotta.

Vasárnap lép pályára a csoport másik újonca is, az első fordulóban a Várvölgy ellen 1–1-es döntetlent elérő, majd a következő két mérkőzését elveszítő Botfa is. A 4. fordulóban Páterdombhoz látogatnak, akik tavalyelőtt búcsúztak a megyei I. osztálytól, azonban tavaly nem sikerült a feljutás, mindössze az ötödik helyen végeztek. Idén újra megpróbálhatják megcélozni az első helyet, ennek megfelelően is kezdtek, hiszen a nyitófordulóban elért bödei gól nélküli döntetlen után a következő két meccsüket megnyerték a Police-Ola és a Zalaszentiván ellen.

A nap további mérkőzésein a Z+D Cserszegtomaj az Alsópáhok, a Vasboldogasszony a Zalaszentgyörgy, míg a Várvölgy a Nagykapornak vendége lesz.

Délen mindössze egyetlen meccset rendeznek vasárnap, de ez nagy csatát hozhat, hiszen a jelenleg százszázalékos mérleggel rendelkező Tófej a címvédő Gutorföldét fogadja, akik a pályán eddig nem örülhettek győzelemnek, az egyetlen sikerüket a zöld asztalnál szerezték. Legutóbb a 2013/2014-es szezon utolsó mérkőzésén találkoztak a csapatok és a gutoriak a meccs végén, a 94. percben szerzett Lecsek László találattal nyerték meg a mérkőzést és ez a győzelem jelentette végül azt is, hogy egy pont előnnyel a bajnoki címéet is elhódították.

A söjtöri Balassa István (jobbra) is betalált legutóbb a Becsehely ellen 6–1-re megnyert mérkőzésen. Fotó: Gergely Szilárd

A forduló többi mérkőzését vasárnap rendezik meg, a legutóbb Zalaszentmihályon vereséget szenvedő Reák Gép Bak a bajnokságban továbbra is hibátlan Rédics vendége lesz. A hazaiak nem eddig mind a két otthon lejátszott meccsüket 5–2-re nyerték, előbb a Söjtört, majd a Felsőrajkot győzték le ilyen arányban, de az elsőosztálytól visszalépő Galambok ellen idegenben is sikernek örülhettek. Nem lesz tehát egyszerű dolga a bakiaknak, ha a hét végén pontot vagy pontokat akarnak szerezni.

A bajnoki címről tavaly lecsúszó Zalakomár meggyőző magabiztossággal kezdte a szezont, az első két játéknapon összesen tíz gólt lőttek, a Galambok ellen azonban már nem ment túl jól a csapatnak, csupán egy 1–1-es döntetlenre futotta. Vasárnap a bajnokságban jelenleg győzelem nélkül álló Felsőrajk otthonába utaznak és mindent megtesznek a siker érdekében.

Az újonc Lenti TSZ is egész jól kezdett. Ugyan az első fordulóban még kikaptak, a következő két mérkőzésüket már megnyerték és a 3. fordulóban épp a tavalyi bajnokot győzték le 2–1-re Szilágyi Kristóf és Balazsic László góljaival és ezt a sorozatot szeretnék folytatni hazai pályán a Z-Service Zalaszentmihály ellen is. A vendégek azonban eddig még nem kaptak ki, így egy parázs mérkőzésre számíthatnak a kilátogató nézők.

Vasárnap még ezeken kívül további négy mérkőzést rendeznek, a Galambok–Söjtör, a Gelse Termál-Znet-Mikronet Becsehely, az Alucsat-Zalaszentbalázs–Molnári és a Páka–Sava-Borsfa-Borsfa találkozókra kerül sor a 4. fordulóban.

Ezek is érdekelhetik