Foci

2014.07.07. 15:49

Andráshida: az NB III helyett a megyeiben indul

Zalaegerszeg – A Tarr Sprint Andráshida NB III-as labdarúgócsapata majdnem megismételte egy évvel korábbi sikerét, s végig harcban állt a dobogóért a Nyugati-csoportban. A klub vezetése hétfőn mégis úgy döntött, hogy az NB III helyett a megyei bajnokságban kezdi meg a következő idényt!

Kerkai Attila

Dobos Sándorral néhány napja vettük fel azt az interjút, amelyben értékelte az NB III-as szezont, hiszen a Nyugati-csoportban az 5. helyen végzett együttese méghozzá úgy, hogy sportnyelven szólva, csak „centikkel" maradt le a dobogóról.

– Nem volt rossz ez a szezon, s bár az elmúlt években majd mindig szereztünk érmet, most viszont nem, s ahogy telnek a hetek, azért én is elgondolkodom rajta: jó lett volna dobogósnak lenni... – „tűnődött el" akkor beszélgetésünk elején Dobos Sándor. – Azt viszont szánt szándékkal nem mondom, hogy kissé csalódott vagyok emiatt, mert az negatív kicsengésű volna, márpedig összességében az ötödik helyezés ebben a mezőnyben igenis jó eredmény.

A csapat erősségeiről is beszéltünk, arról, hogy szerinte mi volt a sikerük titka. Ne feledjük, hogy egy éve ezüstérmes volt az Andráshida, de az átszervezett és megerősödött új NB III-ban is élcsapat tudott maradni.

– Nálunk fontos a közösség ereje, hogy azon belül megtaláljuk a folytonosságot – folytatta ezzel Dobos Sándor. – Ott vannak a régi öregek, mint Varga Szabolcs vagy Török Tamás, utánuk következik a Bandics Ákos által képviselt generáció, aztán az újabbak. Mégis egységesek vagyunk és ezt a vonalat próbáljuk tartani. Ez az erősségünk, az egységünk, hiszen a friss igazolások is beleillettek ebbe. Nem kellett kapkodnunk sem, mert lehetett nyugodtan készülni. Az újjászervezett Andráshida az elmúlt 15 esztendőben most vett részt a legerősebb bajnokságban és a mostani csapatunk volt játékerőre is a legerősebb. Nem voltak hullámzásaink ebben az erős bajnokságban. Persze, azokat az erényeinket próbáltuk csiszolgatni, amiben a legjobban vagyunk és az új játékosok is hoztak lendületet. Megpróbáltuk kihozni a legtöbbet magunkból.

Hétfőn viszont az Andráshida klubvezetése úgy döntött, hogy a sikeres szereplés ellenére mégsem az NB III-ban, hanem a megyei bajnokságban kezdik meg a következő szezont. Természetesen megkerestük Kugler László elnököt, miért döntöttek az NB III-tól való visszalépés mellett, aki racionális magyarázattal szolgált.

– Előzetesen az NB III-ba és a megyei bajnokságba is beneveztünk, pontosan azért, hogy legyen időnk dönteni – mondta. – Ha a mostani szintet szerettük volna tartani, ahhoz anyagilag tovább kellett volna erősödnünk, de ennek a feltételeit egyelőre nem láttuk. Amennyiben most minden erőnket a felnőtt csapatra összpontosítjuk, az több korosztályos csapatunk szereplését érintette volna és nekünk annak a közel háromszáz, nálunk sportoló labdarúgónak az érdekét kellett néznünk. A klub jövője miatt döntöttünk a megyei bajnokságban való indulás mellett. A keret 70-80 százaléka együtt marad és folytatja a munkát Dobos Sándor edzővel és természetesen meglévő szponzorainkat is szeretnénk egyben tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!