Foci

2014.05.16. 15:30

NB III: Dobos Sándor szerint bármelyik érem bravúr lenne

Andráshida - Folytatódik a versenyfutás a kiadó dobogós helyekért a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában. A harcnak résztvevője a Tarr Sprint Andráshida is, mely vasárnap (18 óra) az Újbuda együttesét fogadja. Dobos Sándor csapata nem szeretne hibázni.

Kerkai Attila

Az Andráshida tavaly újoncként végzett a 2. helyen az NB III Bakony-csoportjában, és most is esélye van, hogy elérje az ezüstérmet. A kettő között viszont jelentős a különbség, hiszen a nyári átszervezés után az NB III létszáma csökkent, a megrostált mezőny pedig sokkal erősebb, mint volt a korábbi.

Három fordulóval a zárás előtt a helyzet jelenleg így fest: a Csákvár már bajnok, a 2-4. helyen viszont a Budaörs, a Győr II és az Andráshida helyezkedik 51-51 ponttal. De a dobogóért még harcban van az 5. és 49 pontos BKV Előre is.

Dobos Sándorral, a zalaiak trénerével vettük át a csapat előtt álló feladatokat.

- Amikor bejutottunk ebbe a mezőnybe és elkezdődött a bajnokság, nem számíthattam arra, hogy a zárás előtt újra harcban leszünk a dobogóért - hallottuk tőle. Fokozatosan tűztünk ki magunk elé mindig újabb célokat. Először azt mondtam, hogy maradjunk bent biztosan a megerősödött NB III-ban, de persze azért sejtettem, hogy ezzel nem lehet majd gond. Menet közben szép reményekre adott okot, ahogy edzett, és amilyen elánnal a mérkőzéseken játszott. Az is kellett ehhez, hogy a csapat magja megmaradt, az újak pedig gyorsan beépültek. A télen pedig már tudtuk, hogy a mezőny első harmadában tudunk végezni.

A hidai Tóth László (balról) légi harca a Tököl egyik játékosával (Fotó: Katona Tibor)

A kérdés most az, ezüst- vagy bronzérmes lesz-e a Hida, esetleg egyik sem. Utóbbi verzióval nem igazán számolnának a klubnál.

- Számomra az ezüst és a bronz között nincs különbség, mert bármelyik megszerzését egyformán bravúrnak tartanám - válaszolta Dobos Sándor. A szerdai edzésen mondtam a csapatnak: úgy készüljünk továbbra is, hogy próbáljunk a dobogón végezni, de ha esetlen negyedikként zárnánk, azt se fogjuk fel kudarcnak. Közben pedig már elárulhatom: mi egy minibajnokság állását is figyeltük, hiszen a Bakony-csoportból feljutott hat együttes közül szerettünk volna a legjobbak lenni ebben az évadban. És ez már sikerült!

A vasárnapi találkozón egyedül Szegleti Gergely (a bokája sérült) játékára nem számíthat a szakvezető.

- Taktikus játék kell az Újbuda ellen, amelyben több futsalos is játszik: gyorsak, labdabiztosak, de akadnak gyenge pontjaik is. Vágyunk rá, hogy nyerjünk és egy lépéssel közelebb kerüljünk a céljainkhoz fejezte be Dobos Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!