Foci

2014.05.22. 15:30

Célegyenesben a megyei I. osztály

Három forduló van hátra a megyei labdarúgó I. osztály küzdelmeiből, a hét végén a 27. játéknappal folytatják a csapatok. Szombaton kettő, vasárnap pedig öt mérkőzésre kerül sor.

Bozó Péter

A forduló kiemelt meccsén a hetedik Szepetnekhez látogat a tavalyi bajnok, jelenleg harmadik Zalaszentgrót együttese szombaton. A hazaiak nem a legjobban szerepelnek a tavaszi szezonban, négy győzelem és két döntetlen mellett öt alkalommal szenvedtek vereséget. A grótiak még elérhetik a második helyet, ehhez azonban mindenképpen pontot kell szerezniük, hiszen a Gutorfölde a Tungsram visszalépése miatt három ponttal gazdagodik. A formájukat tekintve ez nem tűnik nehéz feladatnak, mivel 14 mérkőzés óta veretlenek, tavasszal még nem sikerült senkinek se legyőznie őket. Igaz, a két együttes őszi találkozóján a szepetnekiek a 12. percben Luki András góljával megszerezték a vezetést és miután több találat nem esett, végül idegenben győztek 1 0-ra.

A szombati játéknap másik összecsapásán a tizedik Tótszentmárton fogadja az ötödik Csesztreg együttesét. A hazaiak szeretnék megszakítani a hét mérkőzéses nyeretlenségi, a vendégek pedig folytatni akarják a hét meccse tartó győzelmi sorozatukat. A csesztregiek az esélyesebbek, de legutóbbi találkozásukkor hiába vezettek kétszer is a Napred ellen, végül egyetlen pontot sem sikerült otthon tartaniuk, hiszen Molnár Róbert 80. percben szerzett góljával a tótszentmártoniak nyertek 3 2-re.

Vasárnap lép pályára a már bajnok Hévíz, a télen megerősített Nagykanizsához látogatnak, ami mind a két együttes számára egy nagyon fontos mérkőzés lesz. A hazaiak szeretnék méltóan megünnepelni a 20 évvel ezelőtt NB I-be jutott Olajbányászt, míg a vendégeknek minél több pontot kell szerezniük, hiszen ha páratlan számú megyei bajnok dönt úgy, hogy nem vállalja az NB III-as tagságot, akkor a legtöbb pontot szerzett együttes osztályozó nélkül kap indulási jogot. Ősszel is csupán egyetlen gól döntött a két együttes között, Keszei Péter a 85. percben szerezte meg a fürdővárosiaknak a győzelmet.

Erdélyi Bence (jobbra) harcol a labdáért a vendégek játékosával, Molnár Tamással a Teskánd Kiskanizsa (2 1) alsóházi rangadón (Fotó: Katona Tibor)

A negyedik Semjénháza eddig tavasszal három vereséget szenvedett, az előtte álló csapatok ellen, így esélyesként látogatnak a tizenegyedik Pókaszepetkhez is, akiket legutóbb 0 1-es félidő után 3 1-re győztek le. A forduló kiesési rangadóján a 14. Galambok fogadja a 12. Teskándot. A vendégek tavasszal egyszer tudtak idegenben győzni és a legutóbbi négy mérkőzésükön vereséget szenvedtek vendégként, míg a hazaiak otthon nem nyertek, mindössze két pontot tudtak szerezni. Kíváncsian várjuk tehát, hogy melyik együttes tud javítani vasárnap. A 13. Letenyének nem lesz egyszerű dolga, a nyolcadik helyen álló Zalalövőt fogadják, akiktől ősszel úgy kaptak ki 5 1-re, hogy már a 3. percben két gólos hátrányba kerültek.

Nehéz feladat vár az utolsó előtti Kiskanizsára is, ők a hatodik Lentit látják vendégül és szeretnék megszakítani az immár öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. Legutóbb gólgazdag összecsapáson hiába szerzett vezetést Piecs László a 18. percben, az azóta Pákára távozó Pozsgai Norbert két góljának is köszönhetően a 71. minutumban már 4 1 volt az állás és bár Kálcsics Ferenc ezután még kétszer betalált, végül 4 3-as vereséget szenvedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!