Foci

2013.06.19. 08:36

Kedden Magyar Kupa -sorsolás

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájára jutott nyolc zalai csapat közül csak a ZTE FC II. és a Kentaur Sprint Andráshida tudott továbbjutni vasárnap. E két gárda várhatja a keddi sorsolást, amikor kiderül, hogy az NB II-esekkel megerősített mezőnyből kit rendel melléjük Fortuna.

Bóbics László

Az Andráshida Rumban győzött 4-1-re. A két együttes két évvel ezelőtt már „összefutott” a Magyar Kupában, s akkor a vasiak 11-esekkel bizonyultak jobbnak, 12-11-re. Az a siker pedig sokat ért Rumban, ugyanis a szezon végén a csapat felléphetett az MK-döntő előtt, a hajdani Szabadföld (manapság Sport TV) Kupa fináléjában.

- A meccs előtt csak annyit tudtunk a rumi csapatról, hogy legutóbbi találkozásunk óta átalakult - mesélte Dobos Sándor, a hidaiak edzője. - Ismerősöktől persze érdeklődtem telefonon, s olyan információkhoz jutottam, amelyek segítettek a győzelemben. Valóban egy megfiatalított, átszervezett gárda várt ránk, egy sokat futó, tehetséges alakulat, melyből azonban jelenleg még hiányzik a rutin. Ráadásul sikerült már a találkozó első felében viszonylag jó arányban értékesíteni helyzeteinket, és végül magabiztosan nyertünk. Sok mindent nem lehet levonni ebből a meccsből, de az kétségtelen, hogy az átalakult keretünk jó benyomást tett rám. Várjuk a sorsolást, értelemszerűen szeretnénk minél tovább jutni a sorozatban.

 A ZTE FC II. Jákon vendégeskedett, ahol a hosszabbítás után is 1-1 volt az eredmény, majd 11-esekkel 9-8-ra nyertek a kék-fehérek.

- Nagyon érdekes mérkőzés volt - kezdte Preisinger Sándor, az együttes edzője. - Kicsi volt a pálya, rossz a talaj, a játékvezető pedig néha furcsán fújt: a hazaiak lesgóllal egyenlítettek, illetve túlzott keménységgel igyekeztek eredményt elérni. Annyit sikerült, hogy Krajczár Ádámnak eltört az orra, s a száját is össze kellett varrni a kórházban, csak saját felelősségére engedték haza. Volt tehát gondunk jócskán, ráadásul még a helyzeteket is kihagytuk, alaposan megnehezítve a saját dolgunkat. Messzemenő következtetést nem vonok le a szereplésből, a lényeg, hogy továbbjutottunk. Arra mindenképpen jó volt a meccs, hogy fiatal játékosaink megérezték, milyen ellenállást tud kifejteni egy kis csapat is. Hiába vagyunk felkészültebbek, ők is óriási energiákat mozgósítottak és ezzel nagyon megnehezítették a dolgunkat. Sokszor csodálkozunk, ha egy angol kupameccsen a harmadosztályú gárda ellen szenved az elitklub – a mi játékosaink azonban mostantól biztosan nem lepődnek meg ezen, tudják, hogy a papírformát az MKban soha sem szabad alapul venni. Pozitív és negatív élményekkel gyarapodtunk, és várjuk a keddi sorsolást.

AZOITEI MÉG MINDIG VESZÉLYES
A többi zalai csapat (Egervár, Zalakaros, Rédics, Zalaszentmihály, Kiskanizsa, Böde) ezen a ponton búcsúzott az MK-tól. Az egyik legérdekesebb meccs a Böde–Tanakajd párharc volt: a vasiak 11-esekkel jutottak tovább, a vendégek rendes játékidőben esett gólját pedig az N. Olajbányász egykori NB I-es csatára, Catalin Azoitei szerezte. A hajdanán Pécsett, Csepelen, Győrben, a Honvédnál és Nyíregyházán is megfordult, Romániában született támadó jelenleg a szombathelyi Illés Akadémián edzősködik és levezetésképpen Tanakajdon futballozik. Nem is rosszul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!