Foci

2013.05.16. 17:41

David Beckham visszavonul

Párizs - Bejelentette visszavonulását David Beckham, a francia bajnok Paris Saint-Germain 115-szörös angol válogatott labdarúgója.

Kerkai Attila

Ahogy anno mi láttuk őt a Puskás-stadionban: 2002. augusztus 14-én a ZTE FC 1-0-ra legyőzte a Manchestert. Fotó: Zalai Hírlap

A labdarúgás újkori történetének egyik legnagyobb hatással bíró játékosa a Manchester Uniteddel nyert Bajnokok Ligáját, Világkupát, hatszor angol bajnokságot. Játszott a Real Madridban, a Los Angeles Galaxyben. Az angol válogatottban 1996-ban mutatkozott be és 2009-ig volt a csapat tagja, 59 alkalommal viselte a csapatkapitányi karszalagot. Amikor a ZTE FC abban a szerencsében részesült, hogy 2002-ben a Bajnokok Ligájának selejtezőjében az MU-val találkozhatott, az ő személye is tízezreket vonzott a Pukás-stadionba. S ez is történelem, vele együtt: a ZTE 1-0-ra legyőzte a legyőzhetetlennek tartott Manchester Unitedet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!