Foci

2013.03.13. 06:25

A Barcelona küzdött az életéért

Aki azt gondolta, a Milan nyugodtan hátradőlhet a 2-0-ás előnyével, nagyon tévedett, hiszen a Barcelonáról van szó.

Lionel Messi kettő, David Villa és Jordi Alba 1-1 góllal lőtte tovább az FC Barcelona csapatát a Milan ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A Barcának sietnie kellett, két gólos hátrányt kellett ledolgoznia. Így Messi már az ötödik percben belőtte az elsőt. Az őt körülvevő védők nem tudták megakadályozni, hogy Xavi passzát 15 méterről gólra váltsa. 1-0.

Aztán óriási nyomás alatt tartotta végig az első félidőben a Barca a Milánt. Ennek meg is lett az eredménye. Óriási iramot diktáltak a katalánok. Aztán majdnem szertefoszlatott minden Barca-álmot Niang, aki egyedül indult a kapunak - óriási védelmi hiba - egy az egyben állt szemben Valdessel, de hatalmas rúgása a kapufán csattant.

Egy perccel később Messi újra villant, Iniesta passzát Mexes lábai között vágta a kapuba. 2-0.

A második félidő is nagy iramban kezdődött. Az eddig semmit sem mutató David Villa nyolc méterről csavarta a kapuba a labdát. 3-0.

Ezzel az állással a Barca állt továbbjutásra, de akár egy Milan-gól újra nehéz helyzetbe hozta volna a katalánokat.

Úgy tűnt, ezzel az eredménnyel ki is húzza a Barcelona. De végül Sanchez beadását Jordi Alba értékesítette az utolsó percekben, így 4-0 lett  vége, összesítésben pedig 4-2-re a Barcelona jutott tovább.

Barcelona-Milan 4-0

Schalke-Galatasaray 2-3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!