Foci

2012.04.26. 06:19

ZTE FC - Jahic és Panikvar súlyos büntetést kapott és a szurkolók miatt is fizetni kell (frissítve)

Az előzetes információkkal ellentétben, melyet a ZTE FC-től kaptunk kedden, mégis foglalkozott az MLSZ fegyelmi bizottsága a ZTE FC-Videoton NB I-es találkozón történtekkel.

zaol.hu

A döntés késő este született meg, mely szerint a kiállított Safet Jahic és labdával a játékvezetőt megrúgó, azonban büntetést  sem kapott Leon Panikvar 2012. augusztus 31-ig tartó eltiltásban részesül.

A mérkőzésen tévesen piros lapot kapott Milan Bogunovic büntetését törölték és nem indul ellene eljárás. 

Az MLSZ döntése értelmében Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője a csapat soron következő három NB I-es bajnoki találkozóján nem ülhet le a kispadra, s az öltözőbe sem mehet be. A zalai szurkolók rendzavarása  - szotyolás zacskó bedobása, rasszista megnyilvánulások, huhogás - miatt a már kiesett zalai csapatnak 100 ezer forintot kell fizetnie.
    
Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője szerint súlyos büntetések ezek.
- Kedden mi is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a bizottság elnapolja a döntést és csak késő este kaptuk az értesítést a határozatról - mondta. - Egyelőre várjuk a hivatalos indoklást, s ennek függvényében döntünk a fellebbezésről, ugyanis súlyos büntetések születtek. Panikvar esetében a szándékosság szerintünk nem lehet bizonyított.


További döntések:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi tanácsa 700 ezer forint pénzbüntetést szabott ki az élvonalban maradásért küzdő Vasasra, mert Farkas Balázs futballistával szemben késedelmesen teljesítette szerződésben vállalt fizetési kötelezettségeit.
A fegyelmi tanács Rajczi Pétert (Újpest) - mint visszaesőt - négy, Pekár Lászlót (Kecskemét) kettő, Korhut Mihályt (DVSC), Gohér Gergőt (Diósgyőr), Youcef Sekourt (Diósgyőr), Sváb Dánielt (FTC), valamint Vaskó Tamást (Fehérvár) pedig egy-egy bajnoki meccsre szóló eltiltással büntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!