Foci

2011.10.11. 17:56

Változások a ZTE FC-nél! Stanisavljevic, el-Sadek szabadlistán, Ivan Delic a második számú csapat keretével készül (frissítve)

Kedden délután nyilvánosságra hozták a ZTE FC labdarúgó csapatánál, hogy milyen változásokra kerül sor a keretben. Nagy Ferenc klubelnök bejelentette, hogy az egyiptomi Serif Sameh el-Sadek és a szerb Aleksander Stanisavljevic kikerült a keretből és a második számú csapatnál sem számítanak rájuk, gyakorlatilag szabadlistára kerültek.

Kerkai Attila

Nagy Ferenc klubelnök korábban már előrevetítette: a gyenge szereplés miatt változások lesznek a keretben. Nem mintha csak néhány játékos tehetne arról, hogy a kék-fehérek múltjukhoz mérten gyászos szezont futnak, hiszen az NB I-ben jelenleg utolsó a ZTE FC a megszerzett három pontjával. A gyenge teljesítményeket viszont nem tolerálják többet, így  Nagy Ferenc klubelnök kedden bejelentette: az egyiptomi Serif Sameh el-Sadek  és a szerb Aleksander Stanisavljevic kikerült a keretből és a második számú csapatnál sem számítnak rájuk, gyakorlatilag szabadlistára kerültek, de az egyéni edzések lehetőségét  biztosítják  számukra. A montenegrói Ivan Delic viszont a második számú  csapat keretével készül tovább, hogy megpróbálja utolérni magát.

- Ivan Delic ideérkezése óta sok gonddal küzd, elsősorban sérülésekkel, így folyamatosan le van maradva a többiektől  - mondta az elöljáró. -  Ő az ősz hátralévő részében bizonyíthatja, hogy képes feljönni, elsősorban edzésmunkája  révén. Amennyiben ezt látjuk, úgy nyitva áll  a kapu előtte, hogy újra az első kerettel dolgozzon.

Annyit  megtudtunk, hogy még egy, egyelőre meg nem nevezett labdarúgóval is egyeztetnek a szerződésbontásról, egy szintén névtelen labdarúgó pedig írásbeli figyelmeztetést kapott, elsősorban fegyelmezési gondok miatt.  

Az erősítések természetesen folyamatosan napirenden vannak a klubnál, de persze szezon közben már nagyon nehéz mozdítható, minőségi játékost találni.

Információink szerint viszont a téli szünetben a ZTE FC vezetése legalább három poszton minőségi igazolást tervez, hiszen a cél most már nem lehet más, mint a bent maradás.

Serif júniusban érkezett
A ZTE FC négyéves szerződést között az egyiptomi Serif Szameh Szadek Mohamed el-Szadeh Szolimannal ez év júniusában. A 24 esztendős védő – akiknek korábban hazájában nem volt még profi szerződése – az El-Geish 21 éven aluliak együttesében futballozott, maga a klub egy katonacsapat az egyiptomi első ligában, majd később a II. osztályban játszott. 
 

Stanisavljevic 2015-ig írt alá
Júniusban érkezett az addig osztrák másodosztályban futballozó bal oldali középpályás, Aleksandar Stanisavljevic. A 22 esztendős szerb 2015. nyaráig írt alá a zalaiakhoz.

Delic több mint 4 évre szerződött
Ivan Delic januárban lett a ZTE játékosa, a 24 esztendős, montenegrói válogatott négy és fél évre szóló szerződést írt  alá.


Újabb forduló: szerdán az ETO  ellen

Újabb forduló következik a labdarúgó Ligakupában: a ZTE FC együttese szerdán 15 órától a Győri ETO FC vendége lesz.

A harmadik számú hazai sorozatban sem igazán megy az egerszegi együttesnek, ugyanis az eddig lejátszott három  mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett. Méghozzá éppen a mostani ellenféllel szemben, hiszen egy hete a két csapat Zalaegerszegen randevúzott egymással, és 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Ahogy akkor, úgy most is jórészt a második számú együttes tagjait vonultatja majd fel a ZTE FC.   Preisinger Sándor, a szerdán pályára lépő csapatot irányító szakember elmondta, az első keretből Bujor, A. Delic és Szalai erősíti majd csapatát és fegyelmezett játékot vár a Győr otthonában, mert akkor  akár idegenben is pontot szerezhetnek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!