Foci

2011.09.27. 08:34

A ZTE FC elnöke szerint bele kell nyúlni a keretbe

Nincs könnyű helyzetben a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata. A mondat nem véletlenül hangzik el annyiszor e szezonban, hiszen a tabella utolsó helyén szerénykednek az egerszegiek. S a klub háza táján mostanra – úgy tűnik – elfogyott el a türelem.

Kerkai Attila

Pénteken a bajnoki címvédő Videoton vendége volt Prukner László együttese, az eredmény pedig ismert: 4-1- re nyertek a fehérváriak. Alapesetben ez az eredmény még akár „bele is férne”, a ZTE FC mostani helyzetében viszont csak tovább mélyítette a válságot. A mérkőzés után Prukner László vezetőedző úgy fogalmazott: indulatból a lefújás után nem mond konkrétumokat, de számára a legfőbb tanulság, hogy kik azok a játékosok, akikre hosszabb távon is számíthat, illetve kik azok, akik nem ütik meg ezt a színvonalat sem.

Tegnap Nagy Ferenc klubelnök sem rejtette véka alá: egyeztetések kezdődtek a Zeténél arról, hogy lesznek-e változások a keretben.

– Látható, hogy vannak olyan játékosok, akikkel nem lehetünk elégedettek, s ezt nem akarjuk ennyiben hagyni – fogalmazott az elnök, aki szerint ez az elégedetlenség a labdarúgók hozzáállására, illetve a pályán nyújtott teljesítményre is vonatkozik. – A szakmai stábbal már a hét elején átbeszéljük mindezt, és az elmúlt közel egy hónapos közös munkánkat is.


Megkérdeztük: mindez azt is jelenti, hogy néhány játékostól esetleg elköszönnek?

– Ez is benne van a pakliban, s egy-két napon belül minden kiderül – válaszolta Nagy Ferenc. – Senkit sem nevesítenék az újság hasábjain, de van négy-hat olyan labdarúgónk, akikkel egyáltalán nem vagyunk elégedettek. Velük kapcsolatban megtesszük a szükséges lépéseket. Három hónapja tart a mélyrepülés, amit nagyon rosszul élek meg. Utólag én is sokkal tisztábban látok, mert sajnos már tavasszal látszottak bizonyos jelek. Hiszen ne feledjük, hogy az elmúlt bajnokság felénél még a második helyen álltunk, aztán az idény második részében visszaestünk. Most a bajnokság harmada telt el, és belekerültünk egy nagyon rossz szériába.

Sajnos az is tény, hogy immár az első számú kiesőjelöltként emlegetik a ZTE FC-t, ami nem csoda, elvégre mindössze két pontja van a csapatnak. A kérdés az: elfogadja mindezt az elnök, s lesz-e még élcsapata a kék-fehéreknek.

– A szerzett pontokat tekintve sajnos tény, hogy rosszul állunk, de látunk már jeleket, melyek az előrelépést mutatják – válaszolta Nagy Ferenc. – Egyelőre persze csak arra gondolhatunk, hogy rendezzük a sorokat, sportnyelven szólva: jöjjünk vissza a meccsbe. Tovább kell erősíteni a csapatot, akár most, vagy majd a téli szünetben. Azt gondolom, hogy jogosultak vagyunk az NB I-es tagságra és a jövőben magasabb célokat akarunk kitűzni magunk elé. Most viszont azt kell elérnünk, hogy olyan játékosokat lássunk a pályán, akik átérzik a helyzetünk súlyosságát. És az is fontos, hogy akik szeretik ezt a klubot, tényleg álljanak mellé!


HA KUDARC, AKKOR KATASZTRÓFA 
A helyzet ugyebár nem túl rózsás a zalaiaknál, de játszani kell újra, már szerdán, amikor a Magyar Kupa 3. fordulójából egyedül „megmaradt” Kaposvári Rákóczi II.–ZTE FC találkozót megrendezik. A mérkőzésre a somogyi megyeszékhelyen kerül sor, s talán nem kell ecsetelni, hogy a Zete számára ez a találkozó is milyen jelentőséggel bír. A mostani helyzetben egy újabb kudarc a katasztrófával érne fel. Mert nem vitás: a ZTE FC-nek ott kell lennie a kupa legjobb 32 csapata között.



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!