Foci

2011.08.17. 06:29

Hárman az NB III-ban - újra lesz Kanizsa-Egerszeg csata

A labdarúgó NB III szombaton kezdődő szezonjában éppúgy három csapat szerepel, mint egy évvel ezelőtt. Ám örömteli változás, hogy már az NTE 1866 is a Bakony-csoportban érdekelt. És vajon hogyan készülnek csapataink a nyitányra?

zaol.hu

- A felkészülés nem a legjobban sikerült, hiszen hat komoly sérülés hátráltatta a munkát - mesélte Damina László edző. - A célok nem változtak, szeretnénk minél több meccset nyerni, illetve az erősödni látszó bajnokságban elérni a 6-8. helyek valamelyikét. Bízunk a tovább fiatalodott keretünk töretlen fejlődésében.

A hévízi pályát felújítják, ezért - a szurkolók türelmét kérve - az első négy fordulóban idegenben játszanak. Elsőként Csákváron.

- Nehéz meccs lesz - mondta az edző. - Feltérképeztem ellenfelünket, számos remek adottságú és főállású labdarúgó van a keretükben. Tapasztalt, szerintem dobogóra esélyes csapattal találkozunk.

 Az NTE 1866 Horváth MÉH együttesének távozói: Markek Tamás, Benkő Péter, Kütsön András, Szelei László, Billege András és Farkas József. Az érkező fiatalok: Freischmid Roland, Rákhely Martin és Béli Milán.

- Amit elterveztünk, a felkészülés során sikerült végrehajtani - fogalmazott Koller Zoltán edző. - Majd meglátjuk, mennyire dolgoztunk jól. Reméljük, a Bakony-csoportban is megálljuk a helyünket: jó középcsapat szeretnénk lenni. A mezőnyről kevés információnk van, de megpróbáljuk nagy elszántsággal pótolni a hiányzó ismereteket.

Az NTE egy másik bakonyi újonc, a Mór vendége lesz a nyitányon. A házigazda a Duna-csoport 8. helyén zárt tavaly, 16 döntetlennel, ami Koller Zotán szerint azt mutatja, hogy masszív csapatuk van. Ennek ellenére a kanizsaiak jó rajtban bíznak.

 A ZTE FC II keretéből a szünetben Keszei Péter, Fancz Richárd és Timbokovics Péter távozott; Juhász Dánielt igazolták; illetve az ifjúsági csapatból Szabó Bence, Kiss Balázs, Kovács Kristóf, Mavolo Pavolo, Darabos Benjamin és Balogh Bence is előre lépett.

- Fiatalokkal mindig nagy kihívás dolgozni - kezdte Preisinger Sándor edző. - Azon vagyunk, hogy minél jobb futballisták váljanak belőlük, ők az utánpótlás, remélhetőleg a felnőtt csapathoz is kerülnek majd közülük.

A ZTE második csapata a nagyok nyomdokain Szombathelyre látogat az első fordulóban, ahol a bajnoki álmokat dédelgető Haladás II gárdájával csap össze. Preisinger szerint biztosan nem lesz egyszerű dolguk, például azért sem, mert az első csapatból visszajátszók névsora csak később lesz ismert. De aki játszik, mindent megtesz a jó eredményért.

A ZTE második csapata a nagyok nyomdokain Szombathelyre látogat az első fordulóban, ahol a bajnoki álmokat dédelgető Haladás II gárdájával csap össze. Preisinger szerint biztosan nem lesz egyszerű dolguk, például azért sem, mert az első csapatból visszajátszók névsora csak később lesz ismert. De aki játszik, mindent megtesz a jó eredményért.

Újra van Kanizsa-Egerszeg csata

A hirtelen igencsak megszaporodott megyei rangadók közül az idény őszi felében hármat játszanak le: az 5., a 6. és a 8. fordulóban. Először szeptember 17-én következik zalai párosítás: a Hévíz a ZTE II-t látja vendégül. Egy héttel később, szeptember 24-én a fürdőváros csapata Nagykanizsára látogat. Zárásként, két hétre rá pedig megint csak az NTE 1866 pályájára kell figyelnünk: október 8-án a ZTE FC II vendégeskedik a vasutasoknál. Parázs KanizsaEgerszeg csata remélhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!