Foci

2011.08.31. 18:40

A ZTE FC kikapott, Horváth András a Haladáshoz igazolt

A labdarúgó Ligakupában szerdán a Haladás együttesével mérte össze tudását a ZTE FC. Egyik együttes sem legjobb kezdő tizenegyével lépett pályára, s amúgy is: a nap legérdekesebb történései a tárgyalóasztalnál dőltek el.

Bóbics László

Szerdán délelőtt olyan információkat kaptunk Fehérvárról – amit Egerszegen nem cáfoltak –, hogy Hidvégi Sándor és Szakály Dénes is a ZTE-ben folytatja pályafutását. A két labdarúgó közül utóbbi kölcsönbe érkezne a zalai megyeszékhelyre.


Meg nem erősített hírek szerint Spanyolországból is érkezhetnek játékosok. A 29 éves Jorge Larena középpályás, 103 meccsen játszott a spanyol élvonalban, tíz gólt szerzett, a másodosztályban pedig 116-szor lépett pályára, s kilenc gólig jutott. Játszott az Atlético Madridban, a Celta Vigóban, legutóbb pedig a Las Palmasban. A 26 éves Jonathan Valle ugyancsak középpályás, és szintén játszott a Primera Divisiónban 41 találkozón. Megfordult többek között a Racing Santanderben, a Málagában, míg legutóbb a spanyol harmadosztályú Leganésben játszott. Elképzelhető, hogy a napokban Egerszegre érkezik a két futballista.

Szerdán este a Haladás-stadionban találkoztunk Horváth Andrással, a ZTE középpályásával, pontosabban: csak volt futballistájával.


– Kétéves szerződést írtam alá a Haladáshoz, vagyis hazaköltözöm – jelentette ki a válogatottat is megjárt labdarúgó. – Egerszegről szép emlékeim maradtak, különösen akkor lettem volna boldog, ha meg tudtuk volna nyerni a Magyar Kupát. Nem sokon múlt, de sajnos nem sikerült. Most hazajöttem, s nevelő egyesületemben futballozom tovább. Sok sikert kívánok az egerszegieknek.

A vasi megyeszékhelyen szerdán a két szomszédvár – nevezhetjük úgy is – vegyes csapatai léptek pályára a Ligakupa- találkozón. Mind a két gárdában azok a labdarúgók kaptak szerepet, akik a közelmúltban kevesebbet szerepeltek bajnoki találkozón. Mellettük fiatalok ölthették magukra csapatuk mezét.

Az edzőkérdést illetően hivatalos bejelentés nincs, ám információink szerint a legesélyesebb Prukner László szerdán már Egerszegen járt.



Haladás–ZTE FC 2-1 (0-1)
Szombathely, 800 néző. Jv.: Pánczél (Takács G., Gyürüsi). Haladás: Gőcze – Jagodics, Nagy II., Devecseri, Farkas (Czafit, 55.) – Sluka, Rajos, Oross (Tar, 65.), Irhás (Ugrai, 46.) – Simon A., Skriba. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

ZTE: Jahic – Turcsik, Kovács Gergő, Szedak, Kovács K. – Csordás, Hervas – Bujor (Krajczár, 87.), I. Delic (Juhász, 78.), A. Delic – Kovács Gábor. Megbízott edző: Preisinger Sándor.

Az első félidőben a hazaiaknak volt több lehetősége és Jahic három alkalommal is bravúrral hárított. A 36. percben Kovács Gábor egy ügyes akció végén megszerezte a vezetést a ZTE-nek, 0-1. Fordulás után, az 53. percben Jahic szabálytalankodott, a játékvezető büntetőt ítélt, a 11-est Oross lőtte, de a vétkes kapus hárított. A 67. percben Simon A. a bal sarokba lőtt, 1-1. A 77. percben Czafit jobbról, éles szögből a léc alá bombázott, 2-1. A Ligakupa A-csoportjának másik szerdai mérkőzésén: Pápa–Győri ETO 0-0.


NEM TÉR VISSZA
A Haladás-stadion lelátóján többen arról beszéltek, hogy Horváth András– Molnár Balázs csere lesz. A legérintettebbet, Molnár Balázst kérdeztük erről: – Valóban szóba került két héttel ezelőtt, hogy esetleg Egerszegre igazolok, de a napokban nem tárgyaltunk. Ami a legfontosabb: szerdán szerződést bontottam a Haladással és szabadon igazolhatóvá váltam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!