Foci

2011.07.22. 15:20

Újabb vereség: Egerszegen győzött a Loki (videóval!)

Gól nélküli első félidő után a 2. játékrészben abszolút uralta a játékot a vendégcsapat, az egerszegiek néha indokolatlanul is nagy területet adtak a Debrecennek, akik ezt kétszer ki is használták és megérdemelten vitték haza a három pontot a ZTE-stadionból. Most már kijelenthető, hogy pocsékul kezdte a bajnokságot a Zalaegerszeg. Folytatás egy hét múlva, Pécsett.

Urbanics Pál

ZTE FC - DVSC-TEVA 0-2 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 3186. néző. Jv.: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Kovács G., Sadek, Varga R.(Horváth A. 36.) - Szalai, Stanisavljevic (Balázs 50.), Hervás (Turcsik 64.), Kamber - Turkovs, Bujor. Vezetőedző: Csank János

DVSC: Novakovics - Nikolov, Simac, Mészáros N., Korhut - Bódi (Yannick 17.), Varga J., Szakály P., Rezes (Bouadla 84.) - Kulcsár, Coulibaly (Zahovaiko 87.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerzők: Kulcsár (77.), Yannick (79.)

A mérkőzés összefoglalója - Forrás: sportm TV, www.zte.hu

Összefoglaló itt!

II. félidő

45+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

45+1. perc: Végre láttunk egy egerszegi lövést, Horváth András futtából jó 20 méterről célozta meg a kapu bal sarkát, Novakovic ujjheggyel menteni tudott.

42. perc: Coulibaly helyén Zahovaiko Vyatseslav a Debrecen csapatában.

38. perc: Cserél a vendégcsapat. Rezes helyére Bouadla áll.

34. perc: GÓL! 2-0 a Debrecennek! Összeomlott a ZTE védelme, egy ártalmatlannak tűnő szituáció után Rezes ugratta ki az elalvó ZTE-védők közül Yannickot, aki a kifutó Vlaszák mellett a kapu jobb oldalába lőtt.

32. perc: GÓL! Kulcsár góljával vezet a Debrecen. Blokkolt a ZTE védelme, Kulcsár szépen tört be az egerszegi 16-oson belülre, kis szerencsével nála maradt  a labda, majd belőtte Vlaszák kapujába a labdát úgy, hogy a labda megpattant Szalai lábán. 0-1.

31. perc: Turcsik szerzett labdát a Debrecen térfelének közepén, majd Kamberhez került a játékszer, aki balról 20 méterről tüzelt - fölé.

27. perc: ZTE-szöglet után kontrázott a vendégcsapat, Coulibaly egy az egyben vezette rá a labdát Kocsárdira, majd hirtelen lövésre szánta el magát, a labda viszont fölé ment.

25. perc: Most már nyomasztóan nagy a debreceniek fölénye, a ZTE teljesen átadta a területet a vendégeknek, és a kapuja elé tömörülve védekezik.

22. perc: Turcsik remekül passzolt a jobb oldalon felfutó Kocsárdi elé, a veterán játékos szépen kanyarította középre a labdát, Bujor azonban nem tudta irányítani fejesét, a debreceniek felszabadítottak.

19. perc: A gyengén játszó Hervás helyett Turcsik a pályán a ZTE-nél.

17. perc: Bujol óriásit küzdött a jobb oldalon, Kambertől kapott remek labdát, amivel kapura tört. Előbb átjászotta magát Korhuton, majd Simacon is túljutott, lövésre azonban nem maradt ereje, gyakorlatilag "hazagurította" a labdát Novakovicnak. Mindenesetre szép próbálkozás volt.

16. perc: Ismét a ZTE térfelén van a legtöbbet a labda, a Loki próbálja kapujához szegezni a hazaiakat, ami több-kevesebb sikerrel sikerül is neki. A labdabirtoklás nyomasztó vendégfölényt mutat.

12. perc: Horváth András mentett nagyot, ezúttal Korhut ment el baloldalt, laposan középre adta a labdát, a ZTE rutinos középpályása az utolsó pillanatban mentett Kulcsár elől.

11. perc: Szakály vállalkozott lövésre 19 méterre a kaputól balra, csúnyán fölé ment.

9. perc: Ismét Rezes okozott némi zavar a ZTE védelmében, jobb oldalról érkező éles beadását megkaparintotta Vlaszák.

7. perc: Szakály és Rezes játszott össze szépen a ZTE 16-osának előterében, előbbi a 16-oson belül visszagurította a labdát nagy helyzetben lévő társának, Rezes azonban jó szögből 10-11 méterre a kaputól élesen fölé vágta a labdát.

5. perc: Stanisavljevic helyére Balázs áll a ZTE-ben.

4. perc: Kocsárdi felfutása után jobbról ívelt be labdát, az azonban mélyre sikerült, így majdnem megtréfálta Novakovic kapust, akinek a léc alól kellett kitornászni a bőrgolyót.

2. perc: Kis híján a debreceniek vezetést szereztek, Kulcsár ívelt be jobbról egy labdát, amit Rezes a fölső lécre fejelt.

1. perc: A debreceniek kezdték a második játékrészt. Ismét hatalmas helyzettel kezdődött a játék, Bujor fejelt vissza egy labdát az érkező Horváth András felé, aki 17 méterről lőtt, de labdája elakadt Simacon. A gólra éhes Turkovs próbált a labda közelébe férkőzni, de Simac mezénél fogva visszarántotta. A játékvezető nem így látta, kifelé mutatott szabadrúgást a 11-es helyett. Ezekben a percekben nem jó Szabó Zsolt játékvezetőnek lenni Zalaegerszegen...

Nemsokára kezdődik a második játékrész, amikor is remélhetőleg láthatunk zalai gól(oka)t. Ennek egyik fő letéteményese a román Vlad-Alin Bujor lehet, hiszen az első félidőben többször is nehéz helyzetbe hozta a debreceniek védelmét.

I. félidő

45+1. perc: Vége az első félidőnek. Össszességében jó iramú mérkőzést láthatnak a nézők, a gól azonban egyelőre várat magára.

42. perc: Ismét Stanisavljevic tologatta a labdát a vendégek 16-osának bal oldalán, hirtelen lösvésre szánta el magát, ezt azonban védte Novakovic

41. perc: Stanisavljevic ment el a jobb oldalon, Turkovs felé belőtt éles beadását hatástalanította Simac.

38. perc: Utóbbi percekben a ZTE térfelén zajlik a játék, a vendégek próbálják letámadni a labdát felhozó egerszegi játékosokat. Ezzel okozva némi zavart.

36. perc: A megsérült Varga helyére Horváth András áll be játszani. Közben kis híján vezetéshez jutott a Loki, egy bal oldali akció után Kamber saját testi épségét sem kímélve mentett a gólra törő Coulibaly elől a kapu torkában.

Szabó Zsolt játékvezető egyelőre erélytelenül vezeti a mérkőzést, a meccs elején a Bódival szemben szabálytalankodó Stanislavjevicnek sem mutatott fel lapot, ezúttal pedig a Vargát elintéző Nikolov sem kapott semmilyen büntetést.

31. perc: Nikolov csúszott rá Varga lábára olyan erővel, hogy a sípcsontvédő is leszakadt az egerszegi játékosról. A játékvezető nem látott semmit, továbbot intett. Vargát az oldalvonal mellett kell ápolni.

26. perc: Egy kirúgás után Bujor kerülhetett volna nagy helyzetbe, ezúttal is jó megoldást válaszott először a román fiú, hiszen első cselével tisztára játszotta magát két védő szorításából, de lövés helyett belebonyolódott egy újabb cselbe, így meghalt a szépségbe, odalett az akció.

24. perc: Újra Kulcsár lőhetett volna gólt egy nagy zalai hiba után (bal oldalról érkezett egy nagyon lassú begurítás, amit nem talált el rendesen Varga, így az üresen érkező debreceni csatár elé került a labda), ő azonban nagy helyzetben fölé lőtt.

23. perc: Láttunk egy gólt, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a találatot. Így Kulcsár Tamás hiába talált be Vlaszák kapujába Coulibaly passza után.

20. perc: Ismét a román játékos alkotott, a jobb oldalon befelé cselezett, majd lőtt, a labda irányt változtatott egy védő lábán, és kis híján a bal felső sarokban kött ki. A szöglet után visszaszerezte a labdát a Debrecen.

19. perc: Kamber-Turkovs-Bujor volt a labda útja, utóbbi előbb jó megoldást válaszott, bevállalt egy cselt, majd rossz ütemben passzolt hátrafelé Hervásnak, így odalett a lehetőség.

18. perc: Cserélt a Debrecen, a mérkőzé elején megsérült Bódi helyére Yannick állt.

17. perc: Egy jobbról érkező beadás után Kovács Gergő próbálkozott meg fejelni, de kicsit aláfutott a labdának, így nem tudta irányítani azt - fölé ment.

12. perc: Az utóbbi percekben mindkét csapat keresi a fogást a másikon, igazi helyzet nem alakult ki, bár az iménti Loki-szöglet után némi kavarodás volt a ZTE védelmében, de tisztázódott a helyzet.

9. perc: Bódinak lépett oda kőkeményen Stanislavjevic, a lap elmaradt, de a debreceni játékost ápolni kell.

7. perc: Rezes cikázott át a ZTE védelmén, majd a jobbra kiugró Mészáros felé passzolt, ám a jól záró ZTE-védelmet nem tudta átjátszani a debreceni játékos.

A távolság ellenére legalább 30 debreceni szurkoló kísérte el csapatát Zalába, ez mindenképpen megsüvegelendő.

2. perc: Szabadrúgáshoz jutott a ZTE, ezt előbb a sorfalba vágta Stanisavljevic, majd Hervás lőtte jó 25-ről a kipattanót, amit Novakovics üggyel-bajjal védett. A kipattanóra ugyan érkezett egerszegi játékos, de az assziszten lest intett.

1. perc: A mérkőzést a ZTE kezdte. Új mezben lépett pályára a csapat, a fekete-fehér szerelés igazán korszerű és jól is mutat. Hatalmas irammal kezdődött a meccs, a hazaiak nekiestek a Lokinak, és egy bal oldalról érkező szöglet után kialakult tűzijáték során Turkovs kis híján bevette Novakovic kapuját.

A ZTE-szurkolóknak a rendezők nem engedték kitenni egyik drapériájukat, amellyel nyilván a szigorított huligánellenes törvények ellen kívántak tiltakozni.

Bicskei Bertalanra egyperces gyászszünettel emlékeztek a ZTE-arénában.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kisebb eső lepte meg az egerszegieket, de ez nyilvánvalóan nem zavarhatja meg a mérkőzés lebonyolítását. A ZTE-ben pár helyen változott az előzetesen megadott kezdőcsapat, hiszen kikerült onnan Horváth András, Balázs, Rajcomar és a helyükre Stanislavjevic, Szalai, ill. Bujor került.

A diósgyőri kudarc után nincs könnyű helyzetben Csank János, hiszen azon túl, hogy elvesztették a meccset, kiállították a védelem közepéből Bulatovicsot, akit így nélkülözni kényszerül a ZTE. A helyettes minden bizonnyal Kovács Gergő lesz, így többek között neki kell szembenézni a villámgyors Loki-támadókkal, köztük a Vasas ellen triplázó, remek formában lévő Coulibalyval. A DVSC egyébként az előző fordulóban könnyedén gázolt át a Vasason (5-2), így minden bizonnyal nagy önbizalommal lépnek pályára a piros-fehérek.

A két gárda legutóbbi egerszegi összecsapásán 2011. május 10-én 1-1-es döntetlent értek el a csapatok, akkor Bódi tizenegyesből szerzett vezetést a vendégeknek a második játékrész derekán, amire aztán gyorsan tudott válaszolni a ZTE, igaz kellett némi debreceni segítség, hiszen Ramos saját kapujába csúsztatta a játékszert...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!