Foci

2011.06.01. 08:00

Megye II.: Kertvárosi pofon a listavezetőnek!

Az északi-csoportban kétségkívül a Kertváros bravúros győzelme kívánkozik az élre: Szabó Zsolt csapata ötöt rámolt be a listavezető Vonyarcnak. Az Alsópáhokon győztes Gellénháza négy pontra közelítette meg az első helyet. Délen győzött a Szepetnek, de a Rédics és a Kiskanizsa is, így a listavezető továbbra sem dőlhet hátra, óriási harc várható az aranyért. Az összefoglalóban elhelyeztük a múlt heti Rédics KSE - Tóth-Hús Pókaszepetk SE Magyar Kupa-mérkőzés videóösszefoglalóját is!

Urbanics Pál

Kertvárosi LSC- Ságod - Vonyarcvashegy SE 5-1 (1-0)

Jv.: Deutsch Szabolcs (Molnár Károly István, Somogyi Zsuzsanna)

Kertvárosi LSC-Ságod: Lahocsinszky Sándor - Kádár Márton Gábor, Novák Lajos, Agg Péter, Seres Gábor (Szabó Zsolt), Agg Zoltán, Táncos Norbert (Nagy Palócz Mihály), Kovács Sándor, Düh Olivér, Molnár Norbert, Boda Tamás. Edző: Szabó Zsolt

Vonyarcvashegy SE: Nagy István - Molnár Attila, Gelencsér Gyula, Zsohár Balázs (Szeles Patrik), Németh Gyula (Szalma László), Pintér Tamás (Lajtai Roland), Hudop Tamás, Balogh Gergely, Zsohár Péter, Barcza Zoltán, Kenesei Gábor. Edző: Lajtai Roland

29. perc: Agg Zoltán jobbról befelé vezette a labdát, majd 25 méterről ballal a jobb felső sarokba bombázott: 1-0

53. perc: Egy tetszetős vendégtámadás végén Szalmához került a labda, aki 18 méterről a bal alsóba lőtt: 1-1

54. perc: Jobb szélen vezetett támadást a hazai csapat, a kapu elé belőtt labda Baloghról a saját kapujába pattant. Öngól: 2-1

65. perc: Hosszú indítással próbálkoztak a hazaiak, de ezt Nagy "lefülelte", viszont felszabadítása a kezdő körben Agg Z.-hez került, aki kapásból az üres kapuba emelt: 3-1

77. perc: A vendégkapu előtt Balogh vesztett labdát Dühvel szemben, a hazai játékos pedig higgadtan lőtt a hálóba: 4-1

83. perc: Egy hazai kontra végén Nagy Palócz elé pattant a labda, aki a 16-os előteréből a kint álló Nagy felett emelt a hálóba: 5-1

A mérkőzés elején a vonyarci csapat lépett fel támadólag és a saját kapuja elé szögezte a házigazdákat. Viszont a lehetőségek kimaradtak. Meglepetésre Agg Z. bombagóljával a hazaiak szereztek vezetést. Ezután az amúgy is 4 játékosukat nélkülöző vendégek idegeit Németh súlyosnak látszó sérülése is borzolta. Az első félidőbe még egy kihagyott hazai 11-es is belefért, ami csak a játékvezető sajátos felfogásában ért büntetőt. A második félidőben még nagyobb sebességbe kapcsoltak a vendégek. Az egyenlítés össze is jött, de rá 1 percre egy öngóllal ismét a hazaiaknál volt az előny. Ezután Agg Z. már a második szépségdíjas találatát szerezte. A vendégeknek is jutott egy kimaradt büntető ezen a napon, a jó napot kifogó Lahocsinszky eszén ezúttal sem tudtak túljárni. Ezután még két óriási védelmi hibából szereztek gólt a hazaiak. A kertvárosi csapat a forduló meglepetését szolgáltatva lelkes és szerencsés játékával megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot. A vendég csapatnál gyorsan rendet kell tenni a fejekben, mert úgy tűnik, hogy 3 fordulóval ezelőtt elhitték, megvan a bajnoki cím, és ezért már semmit sem kell tenni.

Ifjúsági: Kertvárosi LSC-Ságod - Vonyarcvashegy 7-2 

Tudósított: Szeles Patrik

Zalaszentiván SE - Türje SE 4-1 (2-0)

Zalaszentiván, 200 néző Jv.: Billege Márk (Molnár Zsolt, Bedő Ágnes)

Zalaszentiván SE: Kerekes - Kecskés, Fábián (Hajzer), Tóth M., Tóth P., Csiszár, Németh M., Kiss B. (Kiss M.), Büki (Dömötör), László (Illés), Udvardi. Edző: Simon Károly.

Türje SE: Tóth Zs. - Kovács G., Sági, Márkus, Nagy, Koczka, Gángó, Vajda, Pál, Balázs (Borbás), Tamás (Tóth S.). Edző: Guitprecht László.

Az első félidőben a narancssárga szerelésben játszó hazaiak kettő gólos előnyre tettek szert, úgy hogy a vendégek előtt is adódtak lehetőségek. Szünet után, az  57. percben egy kakaskodás után a zalaszentiváni Kerekes kapus és a türjei Nagy Tamás mehetett idő előtt az öltözőbe. A harmadik szentiváni gólra jött a türjei szépítő találat a 92 percben, de mindez már kevés volt, hisz’ a hazai csapat a középkezdést követően 17 másodperccel lőtt még egy gólt Jó iramú mérkőzésen nehezen adta meg magát sereghajtó, bár egy percig sem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri ezt a találkozót.

Gólszerzők: Kiss B (2), Tóth P., Dömötör illetve Koczka

Jók: Kiss B., Kecskés, Tóth P., Udvardi illetve Kovács G., Gángó, Pál

Ifjúsági: Zalaszentiván SE - Türje SE 10-0 (7-0)

Tudósított: Kaszás László

Csács-Nemesapáti SE - Police-Ola LSK 0-0 (0-0)

Nemesapáti, 60 néző Jv.: Vörös László (Pörzse Lajos, Gróf László István)

Csács-Nemesapáti SE: dr. Sinkó - Fajt, Nemes M., Kovács, Káli, Bálint, Horváth, Csiszár A. (Ocskó), Tóth K.R., Schroll D., Csiszár Á. Edző: Schroll Jenő.

Police-Ola LSK: Major - Cserép, Némethi, Somogyi, Kovács Benjamin, Takács, Toplak, Kovács Balázs, Rétyi, Gángó, Csiszár Zs. Edző: Keskeny László.

Az első játékrészben túlságosan is tisztelték egymást a csapatok, így helyzetek alig akadtak, jobbára a felezővonal környékén pattogott a játékszer. Aztán a félidő vége előtt akadt egy-egy védenivalója mindkét kapusnak. Szünet után a hazaiak mezőfölényt harcoltak ki, a második játékrészben a vendégek már csak a védekezéssel törődtek. Ebben az időszakban az apátiak több átlövéssel kísérleteztek, ám ezek nem hoztak eredményt. Összességében egy hajtós, de gyenge színvonalú mérkőzésen – kitűnő játékvezetés mellett – reális eredmény született.

Jók: Nemes M., Horváth, Csiszár A., illetve Némethi, Kovács Benjamin, Rétyi,

Ifjúsági: Csács-Nemesapáti SE - Police-Ola LSK 0-3 (0-1)

Tudósított: Horváth László

Várvölgy SE - Vasboldogasszony LSC 5:0 (2:0)

Várvölgy, 200 néző. Jv.: Dávis József (Vincze Gábor, Rózsás Rita)

Várvölgy: Szabó Zoltán - Benke Péter, Czimondor Péter, Torma László, Polgárdi Bence, Bicsérdi Tamás, Cserép Róbert, Gelencsér Péter (’65 Noé Dávid), Cserép Dániel, Pintér Ramón, Kurdi Tibor. Edző: Katona József.

Vasboldogasszony: Gál János - Pongrácz Zoltán, Jordán Kornél, Zámbó Péter, Gerencsér József, Karcsics Dávid, Molnár Norbert, Rédei Róbert, Takács Csaba, Sebestyén Patric (’46 Vincze Viktor), Farkas Gergő. Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: ’22 Kurdi Tibor, ’57 Gelencsér Péter, ’58 Bicsérdi Tamás, ’77 Noé Dávid illetve ’3 Jordán Kornél (öngól)

Megyei szinten ritkán látható körülmények fogadták a Várvölgyre látogató Vasboldogasszony együttesét. Kiválóan előkészített pálya, rendezett környezet, minőségi öltöző játékosoknak, játékvezetőknek, szép számú, komoly hangerővel megáldott várvölgyi „fanatikus”, tehát minden adott lett volna egy jó megyei mérkőzésre, ha a vendégek méltó ellenfelei tudtak volna lenni a hazai együttesnek.

A vendégek - köszönhetően az eltiltásoknak és sérüléseknek - fél kezdőcsapatukat „elveszítették” erre a mérkőzésre. Természetesen ez sem lehet mentség az ezen a napon mutatott játékukra, hiszen 90 percig egy csapat volt a pályán, a minden csapatrészben jobb hazaiak kedvük szerint alakították ki helyzeteiket, amiből – a vendégek nagy szerencséjére - „csak” ötöt tudtak gólra váltani, azonban ha egy kicsit jobban koncentrálnak a végjátéknál, akár kétszámjegyű is lehetett volna a találatok száma

A végeredmény és a mutatott játék ellenére a dicséret a vendégeket is megilleti, elsősorban a hálóőrt és védelmét, hiszen „nehézségeik” ellenére emelt fővel viselve a kudarcot, kulturáltan játszották végig a mérkőzést, helyenként „vért” izzadva mindent megtettek azért, hogy csapatuk becsületét valamilyen szinten megmentsék. A hazaiak játéka mellett sok olyan pozitívumot lehetett tapasztalni Várvölgyön, ami nagyon ritka megyei szinten: mind a hazai játékosok, mind a csapatvezetők és a szép számú közönség is jelesre vizsgázott sportszerűségből, tiszteletből, emberségből. Nagyon jó volt látni, hogy akár egy vendég sérülés esetén is a hazai padról felugorva azonnal a játékos segítségére siettek, de érdemes megemlíteni a nézőket is, akik nem a vendégekkel vagy a játékvezetőkkel voltak elfoglalva, hanem kedvenceiket buzdítva, a gólokat vastapssal díjazva szurkolták végig a mérkőzést. A játékvezetők is kiváló munkát végeztek, határozott, jó döntésekkel, hiba nélkül vezényelték a mérkőzést.

Ifjúsági mérkőzés: Várvölgy - Vasboldogasszony 6:2

Tudósított: Konrád Péter

További eredmények:

Becsvölgye SE - Kinizsi Sportegyesület 3-4 (3-1), LE Alsópáhok - Olajmunkás SE 0-4 (0-2), Angol Focisuli Páterdomb - Primagép-Zalaszentmihály 3-0 (1-0), Sármellék FC - Zalaapáti SE 4-0 (1-0).

A bajnokság állása

1.

OLDALTÖRÉS: Déli-csoport

Szepetnek SE - Sportklub Gutorfölde 1-0 (1-0)

Szepetnek SE - Sportklub Gutorfölde 1-0 (1-0)

Szepetnek SE - Sportklub Gutorfölde 1-0 (1-0)

Szepetnek. Jv.: Kondákor Péter

Szepetnek: Magyar, Szalai, Lenner, Kovács, Kalinics, Balázs, Budai, Varga (Szigeti), Kozma, Nagy, Iványi A. (Iványi L.). Edző: Iványi Lajos.

Gutorfölde: Lendvai L., Lecsek, Németh, Windich, Varga, Maradász (Németh A.), Szabó (Balogh), Domján, Csahók, Lendvai G., Bek. Edző: Varga Róbert.

Gólszerző: Iványi A.

Óriási küzdelemben, megérdemelten győzött a hazai csapat.

Rédics KSE - Molnári SE 4-0 (2-0)

Rédics. Jv.: Kustán Csaba

Rédics: Kerese, Horvath, Vitéz, Balogh, Gaál, Gúzs (Kancsal), Nagy, Rostási, Szabó, Lenner (Szüts), Kiss. Edző: Fekete József.

Molnári: Mikusicza (Lengyel), Miháczi, Szalai, Takács, Kőrösi M., Körösi D., Svélecz, Hajdu, Proszenyák, Márkovits, Vlah. Edző: Kőrösi Miklós.

Gólszerzők: Gúzs (3), Vitéz

A Rédics egy percig sem tette kérdésessé a három pont sorsát.

Ez a győzelem legalább olyan fontos lehetett a rédicsiek számára, mint a Molnári elleni siker, hiszen múlt hét közepén a megyei I.-es Pókaszepetket ütötték ki a Magyar Kupa további küzdelmeiből. Nagy köszönet a videóért Horváth Istvánnak!

Kiskanizsai Sáskák SE - Páka SE 6-1 (5-0)

Kiskanizsa. Jv.: Pujcser Attila

Kiskanizsa: Kovács, Csordás, Szántó, Horváth, Visnovics (Ganzer), Rajnai, Anger, Tóth (Simon), Farkas, Kálcsics (Németh), Földesi. Edző: Ifjovics Ferenc.

Páka: Bedő, Németh Zs. S., Kereszturi, Bek, Horváth, Dömény, Cselényi, Fülöp, Vajmi (Cseresnyés), Németh L., Balazsic. Edző: Györe László.

Gólszerzők: Rajnai, Kálcsics, Tóth (3), Visnovics, ill. Németh L.

A játék minden elemében jobb hazaiak az első félidőben kis híján csak akkor nem lőttek gólt, amikor nem akartak.

Galambok SC - Zalakomár Egyetértés SE 0-0

Galambok. Jv.: Kovács Zsigmond

Galambok: Gyulai, Kiss Tóth, Baranyai R., Török Schmidt (Simon), Bagó, Baranyai D., Kovács, Szűcs (Nemes), Babai, Tolnai (Lukácsi). Edző: Szólák László.

Zalakomár: Tóth-Pajor M., Mutter, Horváth Zs., Szabados, Horváth T., Kohn Cs., Tóth-Pajor Sz., Horváth I. (Fábián), Madarász, Csizmadia, Kohn A. (Tinó). Edző: Benedek József.

Igazságos pontosztozkodás.

További eredmények:

Söjtör DFSE - Borsfa SE 5-0 (1-0), Hahót SE - Zalaszentbalázs SE 2-1 (1-0), ZNET-Mikronet Becsehely SE - Nagykanizsa-Bagola VSE 1-0 (1-0), Letenye SE - Felsőrajk SE 2-4 (2-4)

A bajnokság állása

1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!