Foci

2011.05.09. 02:29

Vlaszák előre tudta...

Vlaszák Géza szerint törvényszerű volt, hogy valamit neki is csinálnia kell... A zalai kapus védései is kellettek ahhoz, hogy a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata pénteken begyűjtse az immár a kiesés szélére sodrózott MTK-Hungária ellen a három pontot.

Kerkai Attila

 

- Éreztem, hogy az MTK-nak lesz helyzete, olyan ugyanis nem fordulhat elő, hogy egy kieséstől fenyegetett csapatnak egy teljes mérkőzésen át ne legyen legalább egy kapura lövése - ezt már a találkozó után árulta el Vlaszák Géza, amikor arról kérdeztük: a lövésnél vagy a fejesnél kellett-e nagyobbat nyújtóznia. - Azt gondolom, hogy a fejes volt a veszélyesebb szituáció, hiszen két ember között ugrott fel Pál és egy belőtt labdát fejelt meg, amelyet tényleg csak reflexmozdulattal lehetett hárítani. Szerencsére viszont jól alakultak a dolgok, hiszen nem vagyunk igazán kirobbanó formában, de győztünk, és tartjuk a lépést az élmezőnnyel. Éppen ezért, a péntekihez hasonlók a legértékesebb pontok egy-egy csapat számára.

Vlaszák Gézának igaza van, ugyanis a ZTE pénteki mérkőzése nem lógott ki a sorból... Abból a szempontból feltétlenül, hogy az utóbbi hetekben tényleg nem játszik igazán jól a kék-fehérek együttese, a lényeges különbség viszont most az: így is nyerni tudott. Persze lehetett volna simább, s ennélfogva talán felszabadultabb is a játék, csakhogy a helyzetek... Továbbra is gyenge lábakon áll a ZTE FC támadójátéka, hiszen Simon és Balázs is kecsegtető szituációkban hibázott, persze az is igaz: igazából nem tömik őket sem jobbnál jobb labdákkal a mögöttük futballozók. Úgy tűnik, hogy hiányzik egy kreatív és gyors döntéseket hozó játékos a középpályáról, pedig ez so-kat jelentene. Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy akadtak előrelépések, például a védelem jóval stabilabb-nak tűnt, mint korábban. Aztán ott van Prince Rajcomar, aki most több jó elfutással és cselekkel hívta fel magára a figyelmet: az első félidőben tulajdonképpen kizárólag az ő oldaláról indult veszélyes akció. De az is igaz: a holland is tud ennél jobban futballozni, ám mindenképpen biztató lehet a hajrá előtt, hogy mintha oldódna valamelyest a görcs a játékosokban, hiszen ez is kell még az eredményességhez.

A ZTE FC továbbra is ott van az élbolyban, s a dobogóért harcol, ami jó, de nehéz mérkőzései jönnek (kedden idegenben az FTC, pénteken a DVSC következik). Viszont a mezőny többi tagjának sem lesz sétagalopp a hajrá, ugyanis a dobogóért még több csapat küzd, és a kiesés elkerülése ellen is. Ráadásul több olyan összecsapás is akad, amely a két régióban tartózkodó csapat között zajlik majd - úgyhogy ez is sokat jelenthet a végelszámolásnál.


 

Daniils Turkovs most nagyon fontos gólt szerzett, hiszen csereként beállva döntötte el a három pont sorsát. A lett támadót nevezhetjük akár MTK-specialistának  is, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntőjében az ő találata döntött (2-1)  a márciusi visszavágón a továbbjutásról. Az újabb gólokkal viszont azóta ő is adós maradt -  kivételt jelent persze a pénteki mérkőzés. Csank János  azt mondta játékosáról: van benne lendület,  de úgy tűnik,  az a fajta, aki nehezebben illeszkedik be az új környezetbe. Mdenesetre,  most neki is lökést jelenthet ez a találat, a kérdés  az, hogy így lesz-e.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!