Foci

2011.05.18. 08:35

Északon botlottak az éllovasok, Délen továbbra is remekel a Szepetnek

Igazi meglepetéseket is hozott a 25. forduló az Északi-csoportban, hiszen a bajnokság eddigi részében rapszodikusan szereplő Várvölgy a listavezető Vonyarcvashegyet, míg az ugyancsak botladozó Vasboldogasszony a második Zalaszentmihályt fektette két vállra. Délen kiütéssel győzött az éllovas Szepetnek, de az őket üldöző Rédics sem akart elmaradni: nyolccal tömte ki a Felsőrajkot. Eredmények

Urbanics Pál

Vasboldogasszony LSC - Primagép Zalaszentmihály 3:2 (2:2)

Vasboldogasszony, 150 néző. Jv.: Simon Bence (Laki Gyula, Csondor András)

Vasboldogasszony: Gál János - Pongrácz Zoltán, Gerencsér József (Nádasi Péter), Horváth Zoltán, Bertók József, Karcsics Ádám, Molnár Norbert, Zámbó Péter, Jordán Kornél, Farkas Béla, Karcsics Dávid. Edző: Konrád Péter.

Zalaszentmihály: Sebestyén László - Luczi Péter, Kiss Szilárd, Koczpek Szilárd, Benkő Zoltán, Major Béla, Biczó Attila, Kovács Balázs, Ujvári András, Cser Gábor, Pozsegovits Mihály (Horváth László). Edző: Szabó Balázs.

Gólszerzők: ’3, ’21, ’85 Bertók József illetve ’30 Zámbó Péter (öngól), ’42 Kovács Balázs

Jók: Bertók József (a mezőny legjobbja) és az egész hazai csapat illetve Sebestyén László, Major Béla, Kovács Balázs

Kiállítva: Benkő Zoltán második sárga lap után a mérkőzés 87. percében

A felnőtt mérkőzést megelőzően bajnokavatás volt Vasboldogasszonyban, hiszen az egész idényben fantasztikus teljesítményt nyújtó Primagép Zalaszentmihály ifjúsági csapata vasboldogasszonyi győzelmével 5 fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert, így a 2010/2011 évi megyei II. osztály északi csoport ifjúsági bajnokságát megnyerte!

Ennek köszönhetően a hazai nézők mellett a vendégek is kitettek magukért, a távolság ellenére is sokan elkísérték kedvenceiket, így szép számú nézősereg előtt mérkőzött meg egymással a két felnőtt csapat. Talán a mérkőzést megelőzően nem sokan fogadtak volna a hazaiak győzelmére, de ezen a napon borult a papírforma. Már a mérkőzés 3. percében előnyhöz jutott a hazai csapat, Bertók József 18 méterről óriási gólt ragasztott (1:0). Nem telt el 20. perc és ismét Bertók József villant, kettőre növelve ezzel a hazaiak előnyét (2:0). Talán nem is vasboldogasszonyi mérkőzés lett volna, ha pár perc múlva nem történik valami „izgalmas” de történt, mégpedig egy vendég bal oldali beadást a hazaiak védője csatárokat megszégyenítő mozdulattal fejelte a saját kapujába (2:1). Az öngól megváltoztatta a játék képét, az addig taktikusan, fegyelmezetten és fölényben futballozó hazaiaktól átvették a vendégek a játék irányítását, melynek eredményeként az első félidő hajrájában Kovács Balázs jó 20 méterről szerzett bombagóljával kiegyenlítették a mérkőzést (2:2).

A második játékrész első negyedórájában a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, láthatóan el akartak dönteni a három bajnoki pont sorsát, de nem tudták feltörni a hazai védelmet. Ahogyan ki tudott jönni a nyomásból a hazai csapat, kiegyenlítetté vált a játék, sőt, az utolsó 15 percre sikerült visszavenni a hazaiaknak a karmesteri szerepet. Úgy nézett ki, hogy a fölényét nem tudja gólra váltani a hazai csapat sem és pontosztozkodással fejeződik be a mérkőzés, de Bertók József ezen a mérkőzésen megállíthatatlan volt, a 85. percben megszerezte önmaga és csapata harmadik találatát, ezzel eldöntve a bajnoki pontok sorsát.

A kifejezetten jó iramú, helyenként parázs hangulatú mérkőzésen mindkét csapat sokat tett a győzelemért, de egy góllal ezen a napon a vasboldogasszonyiak voltak jobbak. Hazai szempontból ennek a rendkívül fontos győzelemnek akkor lesz igazi értéke, ha az ezen a napon bemutatott lelkes, jó játékot a következő fordulókban a csapat folytatni tudja, pontokat gyűjt és így biztosítja helyét a megyei II. osztályba a következő bajnoki évadra.

Ifjúsági mérkőzés: Vasboldogasszony - Primagép Zalaszentmihály 2:4

Tudósított: Konrád Péter

Várvölgy SE - Vonyarcvashegy SE 4-3 (3-0)

Várvölgy, 50 néző. Jv.: Deutsch Szabolcs (Szebenyi Dániel, Szilágyi Norbert)

Várvölgy SE: Szabó Zoltán - Benke Péter, Czimondor Péter, Cserép Dániel, Noé Dávid (Torma László, 46. p.), Bicsérdi Tamás, Gelencsér Péter, Pintér Ramón (Vass Gergő, 54. p.), Polgárdi Bence, Cserép Róbert, Szi Ferenc László. Edző: Katona József.

Vonyarcvashegy SE: Nagy István - Páncsics István, Gelencsér Gyula, Zsohár Balázs, Gáti Zsolt, Mátó János, Kenesei Gábor (Kovács Péter, 52. p.), Németh Gyula (Lajtai Roland, 52. p.), Pintér Tamás, Hudop Tamás (Barcza Zoltán, 52. p.), Szalma László (Szeles Patrik, 46. p.). Edző: Lajtai Roland.

4. perc: Gelencsér P. futott el a bal oldalon, és 18 méterről a meglepett Nagy mellett a rövid alsó sarokba lőtt. 1-0

15. perc: Cserép D. szabadrúgása oldalra pattant Nagyról. Érkezett egy hazai támadó, aki középre játszott és a visszaérkező Gátiról a saját kapujába pattant a labda. Öngól. 2-0

42. perc: Pintér R. iramodott meg Gáti mellett. A 16-oson belül összerúgtak a labdára, majd mindketten a földre kerültek, a labda pedig a mellettük maradt. A tisztázni igyekvő Szalmát a felpattanó hazai támadó felrúgta. A vendégek általános meglepetésére a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Gelencsér P. higgadtan értékesítette. 3-0

45. perc: A félidőben a játékvezetőnél Gáti reklamált, amiért a bíró kiállította.

55. perc: Szeles szerzett labdát a bal oldalon, majd Keneseihez játszott, aki laposan centerezett. A labdára a védőjét megelőző Mátó érkezett, aki egy higgadt csellel elfektette a Szabót és az üres kapuba helyezett. 3-1

72. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a 16-os sarkánál. A labdához Gelencsér P. állt aki a sorfal mellett a rövid felső sarokba lőtt. 4-1

75. perc: Pintér a bal szélről rúghatott szabadrúgást. Belőtt labdájához senki sem ért hozzá, így a meglepett hazai portás mellett egy pattanás után a labda a hosszú sarokban kötött ki. 4-2

85. perc: Lajtai cselezte le magát a jobb oldalon, majd középre passzolt az érkező Szeleshez, kinek első kísérletébe még bele tudtak érni, ám a felpattanó labdára ő eszmélt a leggyorsabban és Szabó feje felett a hálóba lőtt. 4-3

Összességében egy jó iramú és izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, ahol sajnos a játékvezető következetlen ítéleteivel teremtett ideges hangulatot. Az első félidőben a hazai csapat lelkes játékával meglepte a vendégeket, akiknek a tavasszal mutatott jó játékukból semmit sem sikerült megcsillogtatni. A második félidőben a hazaiak elfáradtak, míg a vendégek óriásit küzdöttek, mivel 4-1 után egy sérülés miatt 9 emberrel is szorossá tették a mérkőzést, és talán a pontszerzés is meglett volna egy kis szerencsével, bár ezt bizonyos körülmények erősen befolyásolták. A hazaiak pontszerzése megérdemelt, és a jövőre nézve bizakodással töltheti el őket a mutatott játékuk.

Jók: Gelencsér P. (a mérkőzés legjobbja) és az egész hazai csapat ill. a vendégektől senki sem dicsérhető

Tudósított: Szeles Patrik

Zalaszentiván SE - Police-Ola LSK 2-2 (1-2)

Zalaszentiván, 180 néző Jv.: Földszin Attila (Siket L., Pörzse L.)

Zalaszentiván SE: Illés – Tóth M., Tóth P., Németh M., Fábián, Kecskés, Csiszár Z., Kiss B., Büki (Horváth N.), László (Hajzer), Szilasi (Rumi R.). Edző: Simon Károly.

Police-Ola LSK: Kovács Á. (Major) – Cserép, Némethi, Toplak (Pénzes), Csiszár Zs., Kovács Balázs (Gángó), Terbe, Kovács Benjamin, Takács A., Pogács, Somogyi. Edző: Keskeny László.

A nézők még el sem foglalták a helyüket, amikor már a vendég kapuban landolt a játékszer, a zalaegerszegi csapat középkezdésből egyenlített. Na, ami ezután következett, az mindennek nevezhető, csak labdarúgásnak nem. A hazai gárda csapnivalóan játszott, fejben valahol máshol voltak (lakodalom), így nem is csoda, hogy az ellenfél gárdája előnnyel vonulhatott az öltözőbe.  Fordulást követően sem igen változott a játék képe. Talán annyi pozitívumot fel lehet jegyezni, hogy a szentiváni csapat tíz fővel egalizálta az eredményt Mindent elmond a mérkőzés színvonaláról az alábbi fél mondat, amelyet az egyik hazai játékos mondott: "sz@rok voltunk '

Gólszerzők: Fábián, Németh M., illetve Pogács, Takács A

Jók: a hazaiaktól senki illetve Terbe, Kovács Benjamin, Pogács

Ifjúsági mérkőzés: Zalaszentiván SE – Police-Ola LSK 5-2 (3-1)

Fotó: Ifj. Németh István

LE Alsópáhok - Csács-Nemseapáti SE  4-0 (2-0)

Alsópáhok, 130 néző Jv.: Vincze Gábor (Kósa L., Rózsás Rita)

Alsópáhok: Gergulás - Kocsis, Berta, Czigány Andor, Klein, Belák, Czigány Adrián (Orbán), Nyári, Szenecsár, Mede (Galántai), Bereczki. Edző: Gyulavics Imre.

Csács-Nemesapáti SE: dr. Sinkó - Nemes M., Káli, Soós B., Horváth, Kovács (Zsédely), Bálint, Balázsi, Csiszár Á., Schroll D., Soós K. Edző: Schroll Jenő.

A tizennyolcadik másodpercben vezetéshez jutottak a vendéglátók, ami úgy tűnik őket zavarta meg, hisz’ az apátiak majd fél órán keresztül a kapujuk elé szögezték őket. Ezen időszak alatt a játékvezető két alkalommal sem látott okot a közbeavatkozásra, amikor az apáti csatárok ellen „vélhetően” szabálytalankodtak az alsópáhoki védők saját büntető területükön belül. Levegőben lógott az egyenlítés, de a futball alaptörvénye, hogy ziccerek sokaságát nem lehet büntetlenül kihagyni. A második játékrészben már az alsópáhoki együttes akarata érvényesült, így a kiesőzónából menekülő együttes megérdemelten tartotta otthonában a három bajnoki pontot.

Gólszerzők: Nyári (2), Mede, Czigány Andor

Kiállítva: Balázsi

Jók: Czigány Andor, Klein, Szenecsár illetve Kovács, Csiszár Á.

Ifjúsági: LE Alsópáhok - Csács-Nemesapáti SE  6-1

Tudósított: Horváth László

További eredmények:

Kertvárosi LSC-Ságod - Kinizsi Sportegyesület 0-2 (0-1), Sármellék FC - Olajmunkás SE 1-1 (1-1), Angol Focisuli Páterdomb - Zalaapáti SE 7-1 (4-1), Becsvölgye SE - Türje SE 3-2 (3-1).

A bajnokság állása

1.

OLDALTÖRÉS: Déli-csoport

Söjtör DFSE - Szepetnek SE 0-5 (0-1)

Söjtör DFSE - Szepetnek SE 0-5 (0-1)

Söjtör DFSE - Szepetnek SE 0-5 (0-1)

Söjtör. Jv.: Rákos Zoltán

Söjtör: Fülöp, Paucsa, Szabó, Varga, Kovács, Bakonyi (Diósy), Fullér, Baksa (Mészáros), Bakonyi, Beke, Major. Edző: Szilvás Szabolcs.

Szepetnek: Magyar, Szalai, Lenner, Kovács, Kalinics, Balázs, Budai, Nagy, Varga, Iványi, Tivolt (Grabant). Edző: Iványi Lajos.

Gólszerzők: Nagy (2), Grabant (2), Iványi

A második félidőre elfáradó söjtöriek nem tudták megállítani a szepetneki rohamokat.

Rédics KSE - Felsőrajk SE 8-2 (3-0)

Rédics. Jv.: Hegedűs Árpád

Rédics: Kerese, Rostási (Gúzs), Boronyák, Horvath, Vitéz (Szüts), Balogh, Szabó, Kiss B., Lenner (Gaál), Kiss G., Nagy (Pongrácz). Edző: Fekete József.

Felsőrajk: Török, Horváth (Nagy), Mózer, Ignázc, Vígh, Szakács, Bagó, Nyakas, Benczik, Palkovics, Tánczos. Edző: Nagy Gábor.

Gólszerzők: Nagy (2), Balogh, Horvath, Gúzs (2), Kiss G. (2), ill. Szakács, Bagó

A játék minden elemében jobb volt a Rédics, amely kiütéses győzelmével jelezte: szeretne még beleszólni a bajnoki címért folyó küzdelembe.

ZNET-Mikronet Becsehely - Sportklub Gutorfölde 4-1 (2-1)

Becsehely. Jv.: Kondákor Péter

Becsehely: Kovács, Markulia, Varga (Szabó), Navracsics, Peresztegi, Péter (Tóth), Luki (Horváth), Gurumlai, Varga, Balassa, Harcz. Edző: Román Péter.

Gutorfölde: Lendvai T., Lecsek, Németh, Windich, Varga (Németh), Madarász (Horváth), Szabó (Balogh), Domján, Csahók, Bek, Lendvai G. Edző: Varga Róbert.

Gólszerzők: Peresztegi, Narvracsics, Balassa, Luki, ill. Bek.

Kiállítva: Harcz (76'), Balassa (85')

A Becsehely remekül teljesített, korai góljuk után nem törte meg őket a vendégek egyenlítése sem és magabiztosan győzték le a jó erőkből álló Gutorföldét.

Kiskanizsai Sáskák SE - Nagykanizsa-Bagola VSE 0-1 (0-0)

Kiskanizsa. Jv.: Molnár Zsolt

Kiskanizsa: Borsos, Csordás, Gyulai, Szántó, Kálovics, Visnovics (Németh), Rajnai, Tóth (Anger), Farkas, Kálcsics, Horváth. Edző: Ifjovics Ferenc.

Nagykanizsa: Cser, Kovács, Kalamár, Kovács (Bicskei), Horváth, Marczin, Potyi (Kalmász), Kalmár, Harangozó, Lovkó (Szabó), Popovics. Edző: Popovics Lajos.

Gólszerző: Kovács

Kiállítva: Gyulai (60')

Igazi egygólos rangadó volt, amit Kovács Balázs második félidő elején szerzett találata döntött el.

További eredmények:

Molnári SE - Zalakomár Egyetértés SE 0-8 (0-2), Letenye SE - Páka SE 4-0 (0-0), Hahót SE - Borsfa SE 1-2 (0-1), Galambok SC - Zalaszentbalázs SE 2-0 (0-0)

A bajnokság állása

1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!