Foci

2011.05.04. 08:20

Elmaradt a csoda Egerszegen: a Kecskemét jutott a kupadöntőbe (videóval)

Ethan Huntnak sikerült a filmben a lehetetlen küldetés, az egerszegi focisták azonban ragaszkodtak a valósághoz, és bár több lehetőségük is akadt a gólszerzésre, be kellett érniük egy gól nélküli döntetlennel a kupavisszavágón. A Kecskemét az első mérkőzésen aratott fölényes győzelmének köszönhetően megérdemelten jutott tovább. A ZTE-nek marad a bajnokság, ott még lehet bizonyítani.

Urbanics Pál

ZTE FC - KTE-Ereco 0-0

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna. Jv.: Gaál Gy. (Viszokai, Farkas B.)

 A mérkőzés összefoglalója - forrás: www.zte.hu


ZTE: Sipos - Turcsik (Cebara 84'), Miljatovic, Bogunovic, Kovács G. - Horváth A., Kamber, I. Delic (Szalai 69'), Balázs (Simonfalvi - szünetben) - Simon, Rajcomar. Vezetőedző: Csank János.

KTE: Rybánsky - Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl (Farkas - szünetben) - Bori, Ebala (Dosso 84'), Bertus, Foxi (Cukic 71') - Litsingi, Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Pillanatokon belül kezdetét veszi a mérkőzés. Az időjárás kicsit elromlott Zalaegerszegen, a pálya is csúszós kissé a sok eső miatt, az csak a mérkőzésen dől el, hogy ez melyik csapatnak segít. Az mindenesetre tény, hogy a ZTE-ben mindkét szélen változás van a védelemben, hiszen Kocsárdi helyén a jobb oldalon Kovács Gergely játszik, míg Panikvar "oldalán" Turcsik próbálkozhat. Egyelőre nagyon kevés néző van, ez a korai kezdés, a rossz idő és talán a kecskeméti leégés következménye.



I. félidő

1. perc:  Megkezdődött a mérkőzés. A hazaiak kezdtek, azonban Foxi gyorsan megszabadította őket a labdától. Nagyon csúszik a pálya, ez a későbbiekben akár döntő tényező is lehet.

2. perc: A kecskeméti szurkolók "Itthon vagyunk!" rigmusa hallatszik a ZTE-arénában, sokat elmondó dolog ez a ZTE utóbbi időszakáról.

5. perc: A ZTE többször próbált meg labdákat berúgni a kecskemét 16-osa elé, azonban Radanovic három alkalommal is túl járt az egerszegi támadók eszén, jó helyezkedésének köszönhetően tisztázni tudott.

7. perc: A kecskemétiek próbálják birtokolni a labdát, és egyelőre nagyon jól teszik-veszik a játékszert, a zalaiaknak nem sok közük van a mérkőzéshez  ezekben percekben.

10. perc: Bori ment el a jobb oldalon, élesen keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, az üresen érkező Tököli azonban 100%-os helyzetben rálépett a labdára, így Miljatovic tisztázni tudott. Óriási helyzet volt! 

13. perc: Horváth András csúszott rá egy labdavesztés után Ebala lábára, a kameruni játékost ápolni kell.

16. perc: Nagyon csúnya szabálytalanság után állítja meg a játékot a bíró, ismét Ebala kapott egyet, I. Delic csúszott rá brutálisan a lábára, Gaál Gyöngyi játékvezető nem adott lapot, csak figyelmeztette a montenegrói játékost.

19. perc: I. Delic bal oldali szöglete lepi meg Rybánskyt, a vendégek kapusa kis híján bevédte a beívelést. Az ellentámadásnál Turcsik hazaadását Sipos Tökölihez gurította senkitől sem zavartatva, majd üggyel-bajjal javítani tudta orbitális hibáját.

22. perc: Litsingi kanyarított középre jobbról, Kovács nem oldalra fejelte a labdát, hanem a 16-os előterében álló Foxihoz, aki köszönte szépen és lőtt: szerencsére méterekkel a bal sarok mellé.

24. perc: Rajcomar szépen ment el egy csel után a jobb szélen, élesen középre lőtte a labdát, amiről azonban Horváth András és Balázs is lemaradt.

27. perc: Jobb oldali Horváth András-szöglet után óriási kavarodás alakult ki a kecskemét kapuja előtt, Rajcomar és Miljatovic is veszélyes helyzetben volt, Litsingi azonban ki tudta vágni a labdát.

28. perc: Kovács egy bedobást után tolt egyet a labdát, ezzel betört a 16-oson belülre a jobboldalt, lövésre szánta el magát, labdája azonban csúnyán fölé-mellé ment.

30. perc: Horváth bal oldali szögletét Bogunovic csúsztatta meg a rövidnél, a kapu torkában kihagyhatatlan helyzetben álló Simon "ügyesen" kilőtte a stadionból a labdát. Óriási helyzet volt, ezúttal a zalai oldalon.

34. perc: Kamber szerzett labdát a térfél közepén, Simont ugratta ki a bal szélen, akinek visszagurításában Radanovic bele tudott érni, szögletre mentett a védő.

35. perc: A ZTE enyhe mezőnyfölényben van, de nagyon hiányzik a gól a játékából, ugyanis az idő egyre fogy és 4-et kéne lőni...

35. perc: Ismét Kamber szerzett labdát a kecsekmétiek térfelén, szépen ugratta ki a jobb oldalon kilépő Rajcomart, akinek élesen belőtt labdájáról mindhárom érkező egerszegi játékos lekésett.

40. perc: Litsingi ment el a bal oldalon, Bertus el tudott lépni Kamber mellett, jó ütemben kapta a labdát csapattársától, azonban lövését magabiztosan védte a szöget nagyon jól záró Sipos.

43. perc: Kamber adott remek labdát a jobb szélre I. Delicnek, aki azonban ismét nagyon rossz megoldást választott, így beadás helyett könnyedén tisztáztak a vendégek.

45. perc: Kamber adott ismét jó labdát Kovácsnak, a fiatal játékos a menteni igyekvő Mohllal csúszott össze, utóbbi a földön maradt, ápolni kell.

45+1. perc: A játékvezető lefújta az I. félidőt.

Jó iramú I. játékrészt láthattunk, a legfontosabb dolgot azonban, egerszegi gólt sajnos nem jegyezhettünk fel. 45 perc van vissza, egyre inkább távolodik a Magyar Kupa-döntő.

II. félidő

46. perc: Elkezdődött a II. félidő. Mohl helyére Farkas állt a Kecskemétnél, Balázs helyére pedig Simonfalvi a ZTE-nél a szünetben.

48. perc: Ismét Ebala marad lenn a földön, egy labdát akart elfejelni, I. Delic befeküdt alá, így nagyot esett az afrikai játékos.

50. perc: Tököli indult meg keresztbe a ZTE 16-osa előtt, gyönyörűen tálalt Litsingi elé, aki óriási helyzetben hibázni tudott.

51. perc: Egy nagybedobás után Horváth András elé került a labda, aki 11 méterről lőtt, Radanovicról azonban szögletre ment a löket.

54. perc: Horváth András tért ölelő labdával találta meg Delicet a bal oldalon, aki előbb beadni próbált, majd miután a vendégvédők beleértek beadásába, lőtt, azonban ezt is blokkolta a kecskeméti fal, így szöglet következhetett. Ez már a 8. ZTE-szöglet volt, azonban újra eredménytelen. I. Delic az egész mérkőzést végigreklamálta eddig, most elégelte meg a játékvezető és kapott egy sárga kártyát.

58. perc: 33. perc vissza a rendes játékidőből, a ZTE számára egyre megoldhatatlanabb a feladat, bár, ha belegondolunk, hogy a kecskemétiek is 26 perc alatt rúgtak 3 gólt az első meccsen, akkor még lehet álmodozni...

65. perc: Gyagya sárgul be, Rajcomart rántotta le a vendégek védője.

66. perc: Kamber tette le a labdát Miljatovicnak lövésre, a szlovén játékos lövése egy vendég védő lábáról megy szögletre. A korner után Kovács fejéről pattan a labda fölé.

69. perc: Simonfalvi szánta el magát lövésre a kaputól 22 méterre jobbról, Rybánsky látta, hogy mellé fog menni, így szemmel kísérte ki a játékszert. Cserélt a ZTE, I. Delic helyére Szalai állt.

71. perc: A kecskemétiek is cserélnek, Cukic áll be Foxi helyére.

73. perc: Véleményünk szerint nem korai leírni, hogy a továbbjutás már eldőlt, azonban a ZTE jelenlegi helyzetében égetően fontos lenne megnyerni ezt a találkozót, hiszen ez feloldhatná a görcsöt a bajnokság további részére.

 74. perc: Litsingi ment el a jobb szélen, Tököli Kovács szorításában fejelt kapura, illetve centikkel a jobb kapufa mellé.

77. perc: A 12. ZTE-szöglet érkezett, Horváth András adott be jobb oldalról, Kamber ment föl fejelni 10 méterről, Rybánsky nagy bravúrral kiütötte az erős fejest.

79. perc: Szalai 16 méterről lőhetett egy jobb oldali szöglet után, azonban a lövés elkerülte a kapu jobb alsó sarkát.

83. perc: Litsingi adott be ismét élesen jobbról, a labda Miljatovic lábáról kis híján Sipos kapujába került, de a hálóőr résen volt.

84. perc: Simon lépett ki az elalvó vendégek közül, jobbról éles szögből lőtt, bombája azonban centikkel fölé ment. Két csere: A ZTE-nél Cebara állt Turcsik helyére, a kecskemétieknél Dosso váltotta Ebalát.

88. perc: Bogunovic 30 méteres szabadrúgása ment csúnyán mellé.

90+1. perc: Vége a mérkőzésnek. Továbbjutott a Kecskemét 5-1-es összesítéssel, így történetük során először játszhatnak kupadöntőt. Tegyük hozzá: teljesen megérdemelten.

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés előzményei

Az április 19-én Kecskeméten lejátszott első meccsen az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott a ZTE FC, a hazaiak már ekkor eldöntötték a találkozót. A második játékrészben Kamber gólja visszaadott némi reményt, ám a vége előtt érkezett Foxi és újra négy gól volt közte...

Az április 19-én Kecskeméten lejátszott első meccsen az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott a ZTE FC, a hazaiak már ekkor eldöntötték a találkozót. A második játékrészben Kamber gólja visszaadott némi reményt, ám a vége előtt érkezett Foxi és újra négy gól volt közte...

Az április 19-én Kecskeméten lejátszott első meccsen az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott a ZTE FC, a hazaiak már ekkor eldöntötték a találkozót. A második játékrészben Kamber gólja visszaadott némi reményt, ám a vége előtt érkezett Foxi és újra négy gól volt közte...

Ma nem tehet mást az egerszegi csapat, neki kell rontani a Kecskemétnek, aztán lesz, ami lesz... A továbbjutáshoz mindenestre (minimum) négy góllal kellene győzni, ami a ZTE jelenlegi helyzetében nem tűnik egyszerű feladatnak. A hazai csapatban sérülés miatt valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a meccset Leon Panikvar és Vlaszák Géza.

2010. augusztus 28-án találkozott utoljára Egerszegen a két csapat, akkor a ZTE 2-1-re győzött. Akkor Rajcomar két góljára csak Némedi tudott válaszolni. Forrás: www.zte.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!