Foci

2011.05.31. 18:58

Bezárják a pacsai futballkollégiumot

Bezárja az 1975-ben alapított futballkollégiumot az iskola két fenntartója, Pacsa és Zalaigrice önkormányzata.

Zalai Hírlap

A futballkollégium sorsa már az év elejétől terítéken van a városban, ahol egyre nagyobb gondot jelentett a finanszírozás.  Márciusban 28 lakója volt a focisulinak, míg a rentábilis működtetéshez legalább 45 diák kellett volna Henczi Zoltán polgármester szerint.

 - A normatíván felül sajnos nincs évente 13-15 millió forintunk a működés biztosítására. Nem akarjuk eladni az épületet és más tervünk sincs az ingatlannal, nem ez áll a dolog hátterében. Csupán az a gondunk, hogy a pillanatnyi helyzetünkben a költségeket nem tudjuk fedezni - taglalta áprilisban a település vezetője.

- A létesítmény az ország legrégebben működő labdarúgó kollégiuma. Ez a hagyomány nem veszhet el a gazdasági válság miatt. Ha most bezár, nagy valószínűséggel soha többé nem indul újra, ráadásul ez a lépés az iskolára, az anyaintézményre nézve is veszélyes. Az egyre fogyatkozó létszámmal - mondta korábban lapunknak  Vigh László országgyűlési képviselő, aki nem értett egyet a bezárási tervekkel.

A megszüntetésre vonatkozó egyhangú döntés a keddi együttes önkormányzati ülésen született meg, és pusztán anyagi okokkal indokolták. A kollégium fenntartása ugyanis meghaladja az állami normatívát kiegészítő pacsai önkormányzat erejét. 

 Az egyre fogyatkozó létszámmal működő intézményegység június végén szűnik meg.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!