Foci

2011.04.21. 05:39

Labdarúgás: vadásznak a listavezetőre

A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának elmúlt hét végi, 21. fordulójában a Zalaszentgrót hazai környezetben nyert Tormafölde ellen és megerősítette vezető pozícióját.

Bóbics László

Vajon ez a helyzet nem változtatta-e meg a csapat célkitűzését? - kérdeztük Szép Zsolttól, a szentgrótiak elnökétől.

- Továbbra is azon dolgozunk, hogy kihozzuk a maximumot a találkozókból, s így gondolkoztunk a pontvadászat elején is. Persze jó érzés, hogy az élen állunk, de nem számolgatunk, hanem megpróbálunk minél jobban és eredményesebben játszani. A hét végén, a Tormafölde ellen is meg kellett izzadni a győzelemért: az ellenfél szervezetten, ügyesen futballozott, mi pedig a több lehetőségünk közül csak egyet tudtunk gólra váltani. Fontos három pont volt ez, mert nőtt az előnyünk a táblázaton, de a gondjaink is szaporodtak. Egyre több csapat áll majd be ellenünk védekezni, és a listavezetőt legyőzni mindig nagy dolog.

Ráadásul a 22. fordulóban különösen nehéz feladat vár az éllovasra, mely a tavasz sikercsapatához, Zalalövőre látogat majd.


- Ostrom János nagyon jó együttest rakott össze, szinte szárnyalnak, nem lesz könnyű dolgunk - véli Szép Zsolt. - Nem adjuk meg magunkat, de nehéz feladatra számítunk, a tabella jelen állása ellenére szerintem az sem túlzás, ha a hazaiakat tekintjük a meccs esélyesének.

Talán az elmúlt fordulóban, Lentiben nem sokan számítottak a Zalalövő sikerére, s mégis nyerni tudott (1-0) a csapat. Ez a siker is kellett ahhoz, hogy az ősszel még kiesőjelöltnek számító gárda mára felkapaszkodjon a jó középcsapatok közé.

A Technoroll-Teskánd Zalakaros elleni 4-0-ás győzelem értékes, feljöttek vele a második helyre. A vendégcsapat meggyengült a télen és napjainkban már nem tartozik a bajnokesélyesek közé.

A fiatalos Femat Csesztreg megállította az elmúlt időszakban nagyszerű sorozatot produkált MűszerAutomatika Tótszentmártont. A második félidőben jól focizó hazaiak, 11-est is hibázva nyertek 3-1-re. Érdekesség, hogy az egykori gólkirály, Szabó Tibor mindkét fia, Péter és Dániel is megzörgette az FC Napred hálóját, bizonyítva, hogy ők is értik a mesterséget.

A Csesztreg idén is Franciaországba utazik kispályás tornára, ezért a húsvétra kisorsolt meccsüket pünkösdhétfőre halasztották. Kisebb vita kerekedett az ügyből, de Csányi Imre, az Egervár edzője közölte: megállapodtak a csesztregiekkel és sportszerűen tartják magukat ehhez.

Semjénházán vendégeskedett a hét végén az Egervár, s a hazaiak jó mérkőzésen 1-0-ra nyertek. A vendégek vezetői elismeréssel beszélnek a hazai polgármesterről, Preksen Lászlóról, aki hosszú ideig a klub elnöke is volt. Januárban köszönt le a posztjáról, de napjainkban is ott van a csapat szinte valamennyi meccsén. Ezúttal sportszerűségből is ötöst érdemel, mert - mint az egervári elöljárók elmondták - amikor az egyik játékosuk megsérült, mindent megtett azért, hogy a labdarúgó minél előbb kórházba kerülhessen.

Kulcsár Zoltán egervári szakosztályvezető szerint:
- Ritka az ilyen sportvezető, aki az ellenfél játékosaiért is hajlandó áldozatot hozni. Papp Tamás sérülése szomorú, de ettől eltekintve örülök, hogy ilyen sportemberek is vannak a megyében.


További információk:
 - A II. osztályban délen megerősítette vezetését Rédics, 5-1-re verve Pákát. A második helyet Kiskanizsa vette át, miután Szepetnek kikapott Galambokon (3-1), Gutorfölde pedig pontokat vesztett (1-1) Letenyén    
- Északon Vonyarcvashegy Türje sima legyőzésével (3-0) őrzi elsőségét, miközben az eddig második, Sármelléken pontokat vesztő (0-0) Zalaszentiván maga elé engedte a tabellán Zalaszentmihályt    
- A góllövőlisták élén, I. osztály: Völgyi Márk (Lenti) 16 gól. II. oszt., észak: Mátó János (Vonyarc-vashegy) 27. Dél: Adorján Ferenc (Letenye) 24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!