Foci

2011.04.06. 06:12

A miklósfai titok: érdekességek a harmadik és negyedik vonalból

A labdarúgó NB III-ban a 20., a megyei bajnokságokban pedig a 19. fordulót játszották az elmúlt hét végén. Hosszú még a szezon, semmi nem dőlt el, de érdekesség volt bőven.

Bóbics László

A harmadik vonalban a Hévíz rangadót játszott, hisz a bajnokság egyik esélyesét, a Pápa II.-t fogadta, és gól nélkül zárt ellene. A fürdővárosi együttes alapos fiatalodásáról már többször szóltunk, de ezúttal sikerült rátenni még egy lapáttal: a csapatban kilenc tehetséges helyi fiatal játszott! Ennek ellenére érződik az együttesen, hogy gondok vannak a csapat háza táján, de egyelőre mindenki hallgat, s abban reménykedik, hogy megoldódnak az anyagi problémák. A csapat jó pozícióban van, a saját fiatalok beépítésével sikerült a költségvetést is csökkenteni, de mégsem tudtak zavartalan működést garantálni. Ha tapasztalt játékosok távozásával tovább szűkítik a keretet, visszazuhanhatnak a középszerűségbe. Ez nem lenne méltó a világhírű fürdőhelyhez, az ország egyik leggazdagabb városához. Úgy tudjuk, a városvezetés keresi a támogatás lehetőségét.

A ZTE FC II. gárdájában is sok volt a fiatal a hét végén. Egyrészt mert eldöntötték: nem az ifjúsági csapatból kiöregedettek kapnak itt lehetőséget a jövőben, hanem azok a 16-18 éves reménységek, akikből töretlen fejlődéssel NB I-es játékos lehet. Balázs Zsolt edző elmondta: a jó erőkből álló Lipót ellen 2-0-ás vezetés után elfáradtak, kiütközött a rutintalanság is, a hazaiak pedig jó hajrával egyenlítettek.


A Dráva-csoportban szereplő NTE 1866-Horváth MÉH Szekszárdon 2-1-re kikapott. A dél-zalaiak szakmai vezetése azért kesereg, mert a házigazda szinte helyzet nélkül rúgott két gólt, míg részükről számos lehetőségből csak egy találatra futotta.

A megyei bajnokság első osztályában a listavezető Zalaszentgrót nagyot küzdött a sereghajtó, de nagyon fegyelmezett Miklósfa ellen a győzelemért. Szép György, a házigazda egyesület elnöke azért elégedett volt, mondván: a lényeg, hogy a három pont Szentgróton maradt. Ugyanakkor kiemelte: nem érti, hogy a Miklósfa, amely ilyen jól tud futballozni, hogyan lehet sereghajtó.

A Zalakaros 3-1-re kikapott a Z. Tungsram otthonában. Ha a tabellát nézzük, ez nagy meglepetés, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a télen a fürdővárosiaktól három meghatározó tudású játékos is távozott, már más a helyzet. Az egerszegieknek közben továbbra is jó kerete van, még ha közben időnként botladoznak is.

Teskándon rangadót játszottak, melyen az Egervár volt a vendég. A hazaiak egy rendkívül küzdelmes találkozón 2-1-re győztek és ezzel lépéselőnyre tettek szert nagy ellenlábasukkal szemben.

Az Andráshida is szép lassan lopakodik, ezúttal Pacsán nyert az együttes meggyőzően, 6-0-ra.

Csesztregen a szomszádvár Lenti TE vendégeskedett. Döntetlenszagú találkozón a fiatalításban egy-két évvel előbbre járó LTE végül 2-1-re nyert, és ezzel elvitte a pontokat.

A kör talán legnagyobb meglepetése Semjénházán született, amikor a tavaszi szezon elején még kiesőjelölt, a tabella aljában tanyázó Zalalövő 2-0-ra nyert. Ostrom János és a klubvezetés jó munkát végzett a télen, célirányosan erősítettek, sokat dolgoztak és az elmúlt hetekben öt bajnoki meccsből négyet meg is nyertek - legyőzve többek közt a Lentit, és most osztálya egyik legmasszívabb keretével rendelkező Semjénházát is.


GUTORI GÖDÖR
A II. osztályban délen nőtt a Rédics előnye, miután 3-0-ra legyőzte a Zalaszentbalázst, a Gutorfölde viszont zsinórban másodszor kapott ki, most Felsőrajkon. Az Északi-csoportban a listavezető Vonyarcvashegy 6-0-ra nyert a Police-Ola ellen, a 2. Gellénháza viszont Zalaszentmihályon kikapott és ezzel helyet cserélt a két együttes a táblázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!