Foci

2011.03.31. 17:00

ZTE FC: úton a középszerbe?

A ZTE FC szerdán másodszor is kikapott 2-1-re a Paks csapatától a labdarúgó Ligakupa elődöntőjében, s a két meccs alapján nagyon simán esett el a döntő lehetőségétől.

Bóbics László

A ZTE őszi jó teljesítményével nagy elismerést vívott ki. A bajnokságban a második helyen töltött télre aztán jött a tavasz, s a kék-fehérek büszkék lehettek arra, hogy nem csak a bajnoki élmezőnyben vannak ott, de érdekeltek mindkét hazai kupasorozatban is. Ám mindez már múltidő, miután szerdán gyengécske játékkal búcsút vett az együttes a Ligakupától.

Ez sem lenne még probléma, hisz nem lehet mindig nyerni, de a zalaiak a mérkőzés jelentős részében rendkívül gyengén játszottak. A hajrában összekapták magukat, megmutatták, hogy sokkal többre is képesek, de nagy kérdés, hogy miért csak akkor ébredtek fel... Hogy a végén tudtak „újítani”, bizonyítja, hogy nem a felkészüléssel van baj, viszont a gárda tagjainak jelentős része rendkívül fegyelmezetlen.


A védelemben Miljatovic öntörvényű, a paksi sajtóhelyen jól lehetett hallani, hogy a tréner, Csank János egész mást kért, mint amit a szlovén légiós csinált. Az ősszel sok gólt szerző Rajcomartól lassan talán már örökölni sem lehet a labdát, játéka öncélú, lassan oda jutunk, hogy akadályozza a csapatot. A középpályás Szalai rengeteg labdát szerez, de szinte ugyanannyit el is ajándékoz. Csatárok csak papíron vannak: Simon őszi önmagához képest szinte semmit nem nyújt; Turkovsnak pedig egyelőre nagyobb volt a füstje, mint a lángja, a lett válogatottól egy tavaszi gólocska gyenge teljesítmény. Hozzá kell tenni: nem csak a felsorolt játékosok miatt bukik a ZTE sorozatban, a csapat egyetlen tagja sem játszik olyan jól, mint azelőtt. Illetve a hajrákban kicsit meg-megmutatják, hogy tudnak focizni, de ez ritkán boldogít.

Valamit gyorsan tenni kell, mert a paksi játék szombaton a Honvéd ellen is kevés lesz. Egy újabb pofonnal pedig az őszi menetelés után a bajnokságban is visszazuhanhat a csapat a középszerűségbe.

Péntek este hét órakor (Duna TV) rendezik meg a labdarúgó NB I 21. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét, az FTC és az Újpest 208. bajnokiját. A házigazda zöld-fehéreknek van miért visszavágniuk: ellenfelük az ősszel a Megyeri úton 6-0-ra páholta el őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!