Foci

2011.03.24. 16:39

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében Kecskemét-ZTE FC! (frissítve)

Csütörtökön tartották a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének sorsolását. A ZTE FC együttese a Kecskeméttel találkozik a döntőbe jutásért. A másik ágon Videoton-Kaposvár párharcot rendeznek.

Kerkai Attila


Túl nagy „választék” ilyenkor már nincs, hiszen mindössze négy csapat alkotja az elődöntő mezőnyét, mégis, a legrosszabb forgatókönyv a Kaposvárnak jutott. Merthogy a jelenleg legerősebbnek tartott magyar csapatot, a Videotont vélhetően Zalaegerszegtől Kaposváron át Kecskemétig szerették volna elkerülni a riválisok.

- A bajnoki cím legfőbb várományosát, a Videotont elkerültük, de mindez nem jelenti azt, hogy a többi ellenfél ne lenne erős -hangzott Csank Jánosnak, a ZTE FC vezetőedzőjének véleménye nem sokkal a sorsolás után. - A Kecskemét jó csapat, s bár múlt pénteken legyőzött bennünket a bajnoki találkozón, minden mérkőzés más. A csütörtöki sorsoláson részt vett Tóth Krisztián, a ZTE FC marketingvezetője, akitől megtudtuk, hogy az első mérkőzést Kecskeméten játssza majd a két csapat, az elődöntő hivatalos játéknapjai pedig április 19. és 20. A végső időpont-egyeztetés még nem történt meg, ám valószínűsíthető, hogy az első találkozót 19- én (kedden) rendezik, lévén, hogy a ZTE FC 22-én (pénteken) Újpestre látogat.

Kocsárdi Gergely, a kék-fehérek csapatkapitánya szerint is meg kellene ragadni a lehetőséget:

-Ugyanannyi esélyünk van továbblépni ebből a párharcból, mint a Kecskemétnek, annyi előnyünk van, hogy idegenben kezdünk. Nagy lehetőség ez a csapatnak, hisz a tavalyi menetelés után újra ott lehetünk a Magyar Kupa döntőjében és ez megfelelően nagy motivációt jelent ez számunkra.

A visszavágóra május 4-én kerül sor Zalaegerszegen, s e meccs előtt rendezik meg a SportM Kupa egyik elődöntőjét, a Teskánd és a Győrszemere csapatai között. A volt Szabad Föld Kupa hagyományait folytató sorozatba az a négy amatőr együttes kerül be, mely a legtovább jutott az MK országos tábláján. A Teskánd a 3. fordulóban búcsúzott a Barcs ellen, s így lehet ott az egyik elődöntőben. A döntőbe jutás egy meccsen dől el, a finálét pedig a Magyar Kupa „csúcsmeccse” előtt rendezik meg.




Nincs egy hete, hogy a Kecskemét és a ZTE FC utoljára találkozott, hiszen múlt pénteken Kecskeméten a hazaiak 1-0 ra nyertek a ZTE ellen
A meccs online közvetítése itt!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!