Foci

2011.01.10. 10:05

Tavirózsa Kupa: hengerelt a Café Róma (képgalériával)

Pénteken kezdődött és vasárnap este ért véget a 20. Tavirózsa Kupa teremlabdarúgó-torna a zalai fürdővárosban, Hévízen. A győzelmet a Café Róma együttese szerezte meg a Tip-Top gárdája előtt.

Bóbics László

A két napon át zajlott csoportmeccsek után tegnap az egyenes kieséses szakasszal folytatódtak a küzdelmek Hévízen, szinte telt ház előtt. Igazán élesre délután fordultak a meccsek, amikor a legjobb négy közé kerülésért zalai szempontból az egyik legizgalmasabb meccsen a Café Róma nagy csatában - és Kottán Krisztián góljával - 1-0-ra legyőzte az ugyancsak főleg keszthelyi labdarúgókra épülő Victória csapatát.

A legjobb négy között a zömében hévíziekből álló Randi Presszó a kanizsai Tip-Top-pal nézett farkasszemet. A dél-zalaiak előtt adódott több gólszerzési lehetőség, de a rutinosabb fürdővárosiak végig nyílttá tették a találkozót. Végül egy egyéni hiba után a Tip-Top jutott a döntőbe.


A másik elődöntőben a celldömölki Loki Bau (a gárda alapvetően az NB II-es Ajkára épült, de a legnevesebb játékosuk a Haladás élvonalbeli csapatának első számú hálóőre, Rózsa Dániel volt) várt a Café Rómára. A keszthelyiek az elmúlt hetekben több teremtornán is döntőbe jutottak, de ott rendre meginogtak. Most is voltak nehéz perceik: hiába vezettek 2-0-ra, majd 3-1-re is, a lefújás előtt néhány pillanattal az ellenfél - igaz, kezezésgyanús góllal -, egyenlített. Büntetőrúgások következtek, melyben a Café volt higgadtabb és 3-2-vel döntőbe jutott.

A finálé előtt rövid ünnepség keretében azokat köszöntötték, akik a Tavirózsa Kupa húsz évéből támogatóként kivették részüket.

A döntőben pedig a Café Róma szinte kiütötte a Tip-Topot. Horváth Elemér góljával szerzett vezetést a Café, a torna egyik nagy esélyese, majd jött Buzási Gábor, aki ezen a napon szenzációs teljesítményt nyújtott: az elődöntőben két gólt lőtt, és egy hetest is értékesített, a fináléban pedig klasszikus mesterhármast ért el, és ezzel már 4-0-ra vezettek a keszthelyiek. Aztán Kottán Krisztián is betalált, majd a kanizsai Cs. Horváth Gábor lőtte ki a felső sarkot, beállítva ezzel a meccsen az 5-1-es végeredményt.

Az eredményhirdetésen a legjobbnak járó serleget tehát a Café Róma vehette át. A győztes csapat tagjai: Kovács Gábor, Buzási Gábor, Buza Barnabás, Kottán Krisztián, Páli Krisztián, Horváth Elemér, Bagó Gábor, Papp Tamás, Mixtai Szabolcs, Páli Attila, Fóth Gyula. Csapatvezető: Horváth Zsolt.

Különdíjak. Legjobb kapus: Kovács Ferenc (Randi Presszó). Legjobb mezőnyjátékos: Kottán Krisztián (Café Róma). Gólkirály: Buzási Gábor (Café Róma).

- Örülök, hogy telt házunk volt és rendkívül izgalmas helyosztókat láthattak a szurkolók. Az együttesek már most jelezték, jövőre szívesen jönnek - ha hívjuk őket - a 21. Tavirózsa tornára - összegzett Lázár László főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!