Foci

2011.01.12. 19:50

Ivan Delic a ZTE játékosa

Szerdán négy és fél évre szóló szerződést írt alá a ZTE FC együttesének vezetése a 24 esztendős, montenegrói válogatott Ivan Delic-csel. Közben a lett válogatott Daniels Turkovs- szal is közel állnak a végső megállapodáshoz.

Bóbics László

 


- Technikás és remek adottságokkal rendelkező középpályást ismertünk meg Ivan Delic személyében - kezdte Nagy Ferenc, a ZTE elnöke. - Azt várjuk tőle, hogy fazont szabjon a csapat játékának. A tehetséges fiatalember 13-szor volt tagja a montenegrói válogatott szűk keretének, ott ült a kispadon és négyszer pályára is lépett címeres mezben.

- Mi a helyzet a lett válogatott Daniels Turkovs-szal?

- Vele is nagyon közel állunk a megállapodáshoz. Napokon belül, de talán már csütörtökön szentesíteni tudjuk a szerződést a Skonto Riga volt futballistájával. Mindenesetre a gyors csatár már Csank János kezei alatt edz.

- Várhatóak még újabb játékosok?

- Igen. Egy bosnyák válogatott középpályás érkezése is tervben van, illetve itt van már Egerszegen két tehetséges nyíregyházai fiatalember: a 21 éves és 193 centiméter magas Nánási Balázs, aki 15 NB I-es találkozón lépett pályára a Spartacus színeiben és középső védőként számolhat vele a szakmai stáb; illetve a 22 éves Oláh Dávid, aki középpályásként 3 élvonalbeli meccsen viselte klubja színeit. A Nyírségi Focisuliban nevelkedtek, jól képzett játékosként tartják őket számon. Egyelőre próbajátékon vannak nálunk, a döntést pedig rövidesen meghozza a szakmai stábunk.

- Napjaink egyik fontos gazdasági jellegű témája a magyar futballban az új adózási rendszer bevezetése. Hol tart ezzel a ZTE FC?

- Természetesen mi is bevezettük az EKHO-t, a futballistáink már el is látták kézjegyeikkel az új szerződéseket. Ez a forma a játékosoknak kedvezőbb, a klubra viszont nagyobb anyagi terhet ró. Az adórendszer változásai miatt azonban kénytelenek voltunk mi is „meglépni”.

- Mi a helyzet Ivancsics Gellérttel, aki kölcsönben Siófokon játszott az ősszel?

- A szombathelyiek mellett a Kispest Honvéd is érdeklődik iránta, szinte biztos, hogy új csapatban játszik a tavasszal. A pillanatnyi állás szerint akár az is elképzelhető, hogy már holnap a fővárosi együtteshez igazol. A szezon első felét szintén kölcsönben töltött Petneházi Márkot pedig az Orosháza szerződtetné.    

 

Sokat fut és jól is passzol

A huszonnégy esztendős középpályás a cseh Mlada Boleszlavtól érkezett Zalaegerszegre. Előtte a kétszeres montenegrói bajnok Podgorica együttesének volt csapatkapitánya és a játékmestere. Tehetséges játékosnak tartják, s így vélekedik róla a ZTE vezetőedzője, Csank János is:

- Kíváncsian várom az első edzőmeccset, amikor pályára lép nálunk - kezdte szerdán az egykori szövetségi kapitány. -Ám a taktikai elemek egymás közti gyakorlásánál is látszik, hogy nem véletlenül volt hazájában válogatott. Megállás nélkül fut és az is feltűnt, hogy jó helyen van nála a labda, mert rendre jó helyre passzolt. Illetve az sem elhanyagolható, hogy közel áll hozzá a játék „színezése”. Igazi középpályás, tavasszal az erősségünk lehet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!