Foci

2010.11.29. 18:18

ZTE FC: elmaradhat a Haladás elleni rangadó szombaton

A labdarúgó NB I-ben a ZTE FC szombaton az előrehozott tavaszi szezonnyitón Kaposváron 2-1-es vereséget szenvedett, de így is a tabella második helyén maradt. Igaz, ha a szombaton elhalasztott Paks–FTC találkozót kedden le tudják játszani és a vendégek nyernek, akkor a Fradi a zalaiak helyére ugrik.

Bóbics László

A somogyi megyeszékhelyen az volt a legnagyobb kérdés szombat délután, hogy alkalmas- e a pálya a játékra. Jóindulattal az volt. A két csapat dicséretére legyen mondva nagyot „birkóztak”, s a helyzeteket egy hajszállal jobban kihasználó vendéglátók otthon tudták tartani a három bajnoki pontot. A ZTE egyébként büszke lehet az idei menetelésére, hiszen a gárda a klub fennállásának legjobb őszi NB I-es teljesítményét tudhatja maga mögött. A félidős második/harmadik hely értékét tovább növeli, hogy gyakran egy félcsapatnyi sérültje volt a gárdának.

Az NB I tavaszi programjának előrehozása részben érthető, de sokkal nehezebben fogható fel, hogy a rossz időjárás beköszönte után miért kell ennyire erőltetni a folytatást a játékost és pályát sem kímélő körülmények között. Mondják, a televízió diktál, és ebben lehet is valami. Amikor a csatornák a jelenlegi összegnek csak a töredékét fizették a közvetítésekért, akkor is miattuk kellett a csapatoknak sárt dagasztani és a haszonhoz képest sokkal nagyobb károkat okozni a pályákban.


Most az a hír járja, hogy kedden mindenképpen lejátsszák (17 óra, tv: sport2) a szombatról elhalasztott Paksi FC–Ferencváros meccset. A Duna partján folyamatosan dolgoznak a munkások, állítólag szivacsokkal(!) itatták le a vizet a pályáról, így – ha kedd estig nem lesz újabb komoly csapadék – talán alkalmas lesz futballra a játéktér.

Zalaegerszegen azonban egészen más a helyzet. Nem biztos, hogy meg tudják rendezni szombaton, december 4-én a Haladás elleni szomszédvári rangadót. A ZTE FC vezetősége hétfőn közleményt juttatott el a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságához, melyben kérik, hogy a szombatra kiírt mérkőzést halaszszák el. A nagy esőzések és a hó miatt nagyon mély lett a pálya talaja, a vasárnapi újabb égi áldás óta pedig tizenöt centis hó borítja a ZTE Aréna gyepszőnyegét.

Dézsi Attila a ZTE FC ügyvezető igazgatója hétfőn elmondta: a sok csapadék miatt alkalmatlan játékra a kék-fehérek pályája. A hírek szerint az MLSZ kedden vagy legkésőbb szerdán dönthet a kérésről.

A szurkolók – már aki ilyen időben a nézőtéren akar fagyoskodni – nem maradnak meccs nélkül, a szerdai Lombard Pápa–Haladás Ligakupa meccset valószínűleg megrendezik. A találkozó időpontja és helyszíne változott: 16 óra helyett 13 órakor kezdenek a felek a Perutz Stadion melletti műfüves pályán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!