Foci

2010.11.20. 07:23

Lassan elfogy a ZTE FC, de szombaton nyerni akar a Szolnok ellen

Hivatalosan a labdarúgó NB I utolsó őszi fordulója következik, valójában azonban - ha az időjárás engedi - még két, tavaszról előrehozott forduló is szerepel az idei év programjában. Előbb viszont a 15. forduló következik, melyben szombaton (16.00) a ZTE FC a sereghajtó Szolnoki MÁV csapatát fogadja.

Kerkai Attila

Kocsárdi Gergely csak megerősíteni tudta Simon Antal szavait. Azaz a szép emlékek és a zökkenőmentes munkakapcsolat Simon Antallal számára is a kölcsönös tiszteletet takarja. Ami a szakmát illeti, nos er-ről sem feledkezett meg...

- Nehéz mérkőzésre számítok, éppen azért, mert ismerve Simon Antit, a védekezést biztos, hogy komolyan megszervezi - vélte a ZTE kapitánya. - Amikor bajnokok lettünk, a szakmai stábból az ő feladata volt a védekezőjáték kialakítása, és úgy gondolom, hogy most is egy masszív Szolnokkal kerülünk szembe. Úgy kell vennünk ezt a találkozót, mintha az egyik tabellaszomszéd érkezne hozzánk. Itthon szeretnénk tartani a pontokat, mert ha nem sikerülne, az csalódást jelentene.

A ZTE jelenleg a harmadik helyen áll 26 ponttal, míg a Szolnok az utolsó (16.), 8 megszerzett egységgel. Erre mondják, országos egyes ... Ellenben a ZTE-t sújtó sérüléshullámnak nincs vége: Illés számára lehet, hogy befejeződött a szezon (Csank János vezetőedző szavait idézve: Kivette éves rendes szabadságát... ) - Vittmann Ádám porcsérülését pedig meg kellett operálni. A régóta maródiak (Máté, Pavicevic, Kovács) közül Bogunovics felépült, de...

- Elvileg játszhatna, persze, ha betenném... - így Csank. - A helyzet viszont az, hogy másfél hónapja nem játszott mérkőzést, úgyhogy ezen a hét végén majd a második csapatban tér vissza, persze az még elképzelhető, hogy a szombati meccsen kispados lesz.

Merthogy a létszámgondokkal küzdő egerszegieknél most már mindenkire szükség van, hiszen Varga sem teljesen egészséges, és ott van még a talaj is... Megint esett, biliárdasztal simaságú gyepről szó sem lehet.

- Mint mindegyik, ez is nehéz mérkőzés lesz, merthogy kötelező győzelmet várnak el tőlünk - folytatta Csank János. - Valószínű, hogy egy bekkelős csapat érkezik hozzánk, s remélem is, hogy nem fognak sokat támadni és hibára tudjuk majd kényszeríteni a vendégeket. A csalódások korszakát nem most szeretnénk elkezdeni...

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Varga, Panikvar - Balázs Zs., Szalai, Kamber, Delic - Simon, Rajcomar.

A zalaiaknál Kamber-nek és Panikvarnak is figyelnie kell: mindkettőjüknek négy-négy sárga lapja van. Ha még egyet begyűjtenének, a következő mérkőzést kihagynák...


SIMÁN NYERT A KAPOSVÁR
A labdarúgó NB I 15. fordulójában pénteken két találkozót rendeztek. A Bp. Honvéd–Siófok mérkőzés lapzárta után ért véget, a Kaposvár–Győri ETO összecsapáson a hazaiak 3-0-ra nyertek (gólszerzők: Oláh a 13. és az 57., Pedro az 59. percben). A további program. Szombat: Haladás–DVSC 15.00, Kecskemét–Vasas 15.00, ZTE FC–Szolnoki MÁV FC 16.00, Paks– MTK 16.00, Pápa–FTC 17.30. Vasárnap: Videoton– Újpest 17.30.


További cikkek a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik