Foci

2010.09.22. 02:29

ZTE II: a Bakony csúcsán

A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában remekelnek a zalai csapatok. A ZTE FC II áll az élen, a Hévíz pedig a 2-3. helyen. A Dráva mezőnyében az NTE 1866 a 7. pozícióban tanyázik. A megyei bajnokság I. osztályában pedig Karoson nyert a Teskánd.

Bóbics László

 

A Hévíz FC rangadót nyert. A találkozó előtt nagyon tartottak a meccstől, hiszen a bajnoki álmokat dédelgető soproni vasutasokkal kellett farkasszemet nézniük. A fiatal csapat ezúttal is kitett magáért. A tehetséges csatár, Babati Tamás szerzett vezetést, majd a hajrában ismét egy fiatalember, Horváth Máté volt eredményes, így lett 2-0 a dolog vége. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a fiatalok mellett a tapasztaltabb játékosok is hétről hétre kiemelkedően teljesítenek. Szabó Attila, Sipos Zsolt és Horváth Gyula, túl a harmadik X-en nagyon sokat segítenek a fiataloknak a csapatba illeszkedéshez és a meccseken is szinte csak biztatják őket. A játékokun túl emberileg is sokat tesznek a HFC futballjának fellendüléséért.

Az NTE 1866 idegenben szerezte meg második győzelmét, és így felzárkózott a középmezőnyhöz. Egy-egy siker mindig fontos, de idegenből pontokat hozni, nem egyszerű dolog. A vasutasoknak most ez sikerült, s remélik hamarosan hazai környezetben is ünnepelhetnek már.

A megyei bajnokság I. osztályában Zalakaroson játszották az eső áztatta forduló legnagyobb rangadóját. Meglepetésre a gyengén rajtoló Technoroll Teskánd 2-1-re nyert.

- Valóban nem kezdtünk olyan jól, mint azt szerettük volna - kezdte Kovács Imre, a teskándiak trénere. - A Tótszentmárton elleni vereség fáj a legjobban. Egy rangadón a Lenti TE-től ki lehet kapni. Az egervári döntetlen is ahogy telik-múlik az idő, kiderül, hogy nem is olyan rossz eredmény, a jól teljesítő újonc otthonában nem sokan szereznek pontokat.

- Mi volt a siker titka Karoson?

- Az első percben volt egy nagy helyzetünk, kihagytuk. Aztán jött a hazai alakulat, fölényük mellett gólt is rúgtak, sőt, volt még egy óriási ziccerük. Szerencsére Pécsi kihagyta. Ők vonulhattak előnnyel szünetre, de térfélcsere után egyenlítettünk. Újra Harcz Lajos együttese került fölénybe, gólt csak mi tudtunk rúgni, így elhoztuk a három pontot. Jó csapattal játszottunk, sok energiát mozgósítottunk a sikerért, de kellett egy kis szerencse is.

- Egyre jobb formában vannak.

- Elég sok volt a sérültünk, akik egyre jobban teljesítenek. Az új emberek közül Németh Péter végig jól focizik, sőt, Lövőn fontos gólt is fejelt. Simon Péter eddig is sokat dolgozott, de most kétszer is betalált, s remélhetőleg ezzel megtalálta a góllövőcipőjét. Palkó Tibor lemaradása volt a legnagyobb. Tanulmányai miatt sok edzésről hiányzott. Egyre jobban játszik, s erőssége lehet ő is a csapatunknak. A bajnokság vége még nagyon messze van, de az már látszik, hogy az Andráshida, a Lenti TE, a Zalakaros és mi ott lehetünk az élbolyban. A Semjénházát még nem láttam az ősszel, de ők a bajnokok, velük is számolni kell.

- Szerdán újabb nagy feladat előtt állnak.

- Igen, hiszen a Magyar Kupa legjobb 64 csapata között 15.30-tól az NB II-es Barcs csapatát fogadjuk. Egyetlen zalai kiscsapatként jutottunk tovább a legutóbbi körből. Papíron egyértelműen a vendégek az esélyesek, mi megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. A két osztálykülönbség nagy, meglátjuk mire leszünk képesek.

 

 

A megyei bajnokságban a pályák használhatatlansága miatt több találkozó is elmaradt. Az új program. I. osztály: Tormafölde– Zalaszentgrót: november 3., 13.30. Zalalövô– Lenti, Tótszentmárton– Csesztreg: november 28., 13.00. II. osztály. Déli-csoport: Becsehely–Hahót: október 1., 16.00. Páka– Rédics, Szepetnek– Galambok, Bagola– Felsôrajk, Gutorfölde– Letenye: november 28., 13.00. Északi-csoport: a Csács-Nemesapáti– AGFS Páterdomb mérkőzésrôl egyelôre nem egyeztek meg az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!