Foci

2010.08.17. 17:22

A francia szövetség 18 mérkőzésre eltiltotta Anelkát

Tizennyolc válogatott mérkőzésre tiltotta el a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) a nyári világbajnokságon miatta kirobbant botrány következtében.

MTI

Az FFF fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Patrice Evra korábbi csapatkapitány öt, Franck Ribery három, Jeremy Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, míg az ötödik érintett, Eric Abidal nem kapott büntetést.
   
A dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal, ugyanis utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek. Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.
   
Evrának csapatkapitányként, Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.
    
A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai tornán.

Ezek is érdekelhetik