Foci

2010.02.08. 06:52

A havazás átírta a focisták programját

A nagy havazás miatt alaposan átalakult a hét végén a ZTE FC előkészületi mérkőzéseinek rendje. A Bécsújhely és az NTE együttese sem érkezett meg szombaton Egerszegre.

Bóbics László

Az eredeti program szerint szombaton délelőtt a ZTE II. a Horváth MÉH-NTE 1866 együttesével játszott volna. A kanizsaiak azonban a nagy havazás miatt útra sem keltek. Aztán délután a Bécsújhely gárdáját fogadta volna az egerszegiek első csapata, de ez a találkozó is elmaradt, mert az osztrákok is jelezték, hogy a zord időjárás miatt nem mernek elutazni Magyarországra. Kora délelőtt két együttes azért pályára lépett a műfüves pályán, ahol csak a vonalakat takarították le a hótól: a ZTE ifjúsági együttese az NB III-as Femat Csesztreg gárdáját látta vendégül.

Szép lassan gyülekeztek a ZTE futballisták is, miután a szakmai stáb úgy döntött, hogy ne maradjanak mérkőzés nélkül a kék-fehérek – játsszon egymás ellen az első és a második csapat. Így is lett: az NB I-esek Rudnevs (3) és Sluka góljaival 4-1-re nyertek. A második vonalban játszó gárda találatát Péter szerezte. Megyénk másik NB II-es együttese, a Hévíz viszont az eredeti program szerint lépett pályára szombaton, Veszprémben. Mint elmondták: viszonylag jó körülmények fogadták őket, délelőtt még meglehetősen kicsi volt a hó a VFC műfüves pályáján.

Mihalecz István együttese Miski – Kovács R., Sipos, Gellér, Rácz – Kerek (Balogh), Markovics (Miszori), Czafit (Horváth), Lambulic – Covic, Marosvölgyi összeállításban lépett pályára. A zalaiak helyenként meglehetősen ügyesen futballoztak, és végül Covic (2) és Marosvölgyi találatával magabiztosan győztek.

A fürdővárosiak vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta: Markovics és Lambulic is Kaposvárról érkezett együtteséhez próbajátékra. Még nem született végleges döntés arról, hogy maradnak-e Hévízen, de úgy tűnik, legalábbis előbbinek jó esélyei vannak arra, hogy tavasszal a zöld-fehéreknél futballozhasson. További két-három játékossal még tárgyalnak, s remélhetőleg a napokban pont kerül majd ezeknek az ügyeknek a végére is.

A csesztregiek szívesen jöttek
Amikor szombaton reggel szakadt a hó Zalaegerszegen, nem sokan gondolták, hogy a stadion mögött lesznek edzőmeccsek. Fentôs Pál, a Femat-Csesztreg edzôje is meglepôdött, amikor a reggeli órákban Zalaegerszegrôl keresték, bár – mint elmondta – ők ennél lényegesen rosszabb körülmények között is szoktak játszani. Tegnaptól pedig már edzôtáborozik a társaság: Magyarszombatfán, a Ginti panzióban vert sátrat az NB III-as gárda, egy hetes összetartás erejéig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!