Foci

2010.01.04. 08:29

Milyen változások várhatók a ZTE FC-nél?

A ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata szerdán megkezdi a felkészülést a tavaszi szezonra. A télen különböző hírek kaptak szárnyra, játékosok távoznak és lehetnek érkezők is. A választ a legilletékesebbtől, a klub elnökétől, Nagy Ferenctől kaptuk.

Bóbics László

- A keretben semmilyen változásról nem tudok beszámoni, ami nem azt jelenti, nem lehet mozgás - kezdte az egyesület első embere. - A játékosok teljesítményét a szakmai stábbal átvilágítottuk és a teljesítmények alapján elképzelhető, hogy lesznek váltások. Egy-két ember távozhat és lehetnek érkezők is. A terveinkben nem szerepelnek komoly mozgások. Ezt persze átírhatja az élet, hiszen a klub helyzete anyagilag papíron jó, gyakorlatilag viszont lehetnek gondjaink is a fél évben, ha az aláírt szerződéseink nem realizálódnak. Az egy másik helyzet, ha valamelyik játékosért vissza nem utasítható ajánlatot tesznek, természetszerűleg igent mondunk.


- A góllövőlista-vezető 21 esztendős, Artjoms Rudnes a legkapósabb?

- Igen, őérte egy hazai élcsapat is jelentkezett, több külföldi mellett. Nyugat-Európától Görögországig elég széles a skála. Amikor hozzánk érkezett, már akkor tudtuk, ő nagy értékünk, és szeretnénk ha legalább még egy fél évet nálunk játszana. Nem akarjuk elherdálni és a fejlődése érdekében jó lenne, ha itt maradna. Ha viszont az élet úgy hozza, eladjuk, de most szinte ugrásszerűen javult a formája és csak értékarányosan szeretnénk megválni tőle.

- Mi a helyzet Dorde Kamberrel és Milan Bogunoviccsal?

- Velük kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy külföldi klub érdeklődik irántuk, s azt kérték, hogy januárban engedjük el őket egy teszttréningre, még nem döntöttünk, hogy ezt megtesszük-e.

- Horváth I. András után érdeklődött a Győr, s információink szerint Magasföldi Józsefnek is van kérője.

- A győri megkeresés már múlt idő. Magasföldit viszont az elmúlt hónapban valóban keresték, az ügyben januárban várható folytatás. - Lesz-e edzőtábor?

- A csapat Zalaegerszegen kezdi a felkészülést. Jómagam is támogatnék egy nem túl hosszú edzőtáborozást a formába hozás miatt, de ezt az anyagi lehetőségeink határozzák meg. Nagyon fontos, hogy a létesítményeink felkészülésre alkalmasak legyenek. A műfüves pályát granulátummal fel kellene javítani. Reménykedem, hogy az illetékesek meg fogják tenni, hiszen a mostani állapotában a műfüves pályán az edzés is élet- és balesetveszélyes, miután ezt a kezelést évek óta nem kapta meg.


AZ EGYÉNI UTÁN MOST JÖHET A KÖZÖS
A közös felkészülés szerdán kezdődik, de a labdarúgók egyénre szabott edzéstervvel mehettek el a téli szabadságra. Különböző távú és időtartamú futások és konditermi foglalkozások szerepeltek a „házi feladatban”. Tíz tréninget kellett tartani a játékosoknak. „Mindenkinek saját érdeke, hogy tisztességesen elvégezze a feladatot, hiszen szerdától már együtt dolgozunk és ismerve a mestert, nem lesz sétagalopp a felkészülés” – mondta Máté Péter a zalaiak tapasztalt labdarúgója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!