Foci

2009.11.18. 06:29

A legjobb négy között a ZTE FC a Magyar Kupában (képgalériával)

A labdarúgó Magyar Kupa legjobb négy együttese közé kerülésért csatázott tegnap a ZTE FC és a Szigetszentmiklós. Az első találkozón a zalaiak idegenben 3-0-ra nyertek, a visszavágón pedig 3-1-re győzték le ellenfelüket és így kettős győzelemmel jutottak az elődöntőbe.

Petrovics Ernő

ZTE: Vlaszák - Szalai T., Bogunovic (Kovács G. 46.), Todorovic, Máté - Horváth I. A., Barna, Kamber (Magasföldi 67.), Schultz (Sluka 46.) - Pavicevic, Rajcomar. Vezetőedző: Csank János.

Szigetszentmiklós: Járfás - Csák, Király, Ribi, Rédei - Riedl (Bozsik J. 72.), Csepregi (Kozma 87.) Pintér Z., Csurka - Mojzer (Makutima 60.), Majoros. Vedzetőedző: Várhidi Péter.

A vendégek bátran kezdtek, de az első helyzetet Pavicevic hagyta ki: 12 méterről, szép csel után leadott lövését a kapus szögletre tolta. A 22. percben a látványos akció végén Szalai Tamás 20 méterről leadott lövése a bal kapufa tövét súrolva jutott túl az alapvonalon. A 30. percben a zalai védők egymásra vártak, Riedl ezt ügyesen kihasználta és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt, 0-1. Három perccel később Schultz jobb oldali szöglete után Máté a hosszú oldalról szépen visszafejelte a labdát, Kamber pedig közelről egyenlített, 1-1. Szünetig már nem alakult ki nagy helyzet.

 

A fordulást követően, az 56. percben Horváth I. András mintegy 17 méterről ballal óriási erővel lőtt, a játékszer viszont a jobb saroknál a felső lécet találta telibe. A 62. percben szép góllal jutott előny-höz a Zete: Máté jól vette észre, hogy a kapus védőitől nem látja a labdát, és mintegy 18 méterről jobb lábbal elegánsan a bal alsó sarokba lőtte a játékszert, 2-1. A folytatásban is a ZTE akarata érvényesült, bár meg kell jegyezni, hogy a vendégek a mezőnyben méltó ellenfelek voltak, nagyszerűen küzdöttek és nem ismertek elveszett labdát. A 83. percben a Zete harmadik kapufáját rúgta, ekkor Rajcomar ballábas lövése vágódott vissza a lécről. A 88. percben Máté jól adott balról középre, Pavicevic pedig a védőket megelőzve nagyszerű mozdulattal, jobbal, mintegy négy méterről a jobb sarokba talpalta a felpattanó labdát, és ezzel beállította a végeredményt, 3-1.

A ZTE együttese teljesen megérdemelten nyert és kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé. A Szigetszentmiklós is dicséretet érdemel, mert mind a két találkozón végig nagy erőket mozgósítottak.

Elégedettek voltak az edzők

Csank János: -Teljesítettük a kötelezőt. Egy kicsit álmosan kezdtünk, de aztán fordítottunk és magabiztosan jutottunk   be a kupa legjobb négy együttese közé.  

Várhidi Péter: -Két jó mérkőzést játszottunk a Zetével, gratulálok nekik, hiszen a párharcban kidomborodott a nagyobb tudás. Nekünk minél jobb szereplés volt a célunk, és az, hogy megmutassuk: több van a csapatban, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésünk mutat. Az utóbbi időben sok meccset játszottunk, valamennyi játékosomat csak dicsérni tudom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!