Foci

2009.08.15. 02:28

Még élesebb csaták várhatók

Zalaegerszeg (ka) - A labdarúgó megyei bajnokság 2009-2010-es sorozata is e hét végén kezdődik. Továbbra is 16 csapat várja az I. osztályú küzdelmeket, a II. osztályban pedig kétszer 16 csapatos maradt a mezőny.

Kerkai Attila

Az új bajnokság abból a szempontból is hasonlít majd az előzőhöz, hogy az aranyérmes csapat (mint egy éve a Semjénháza is) a megyei első osztály mezőnyében marad. A Kentaur Andráshida ugyanis nem vállalta az NB III-ban való indulást, aminek van pozitív hozadéka is. Sokak szerint így legalább még élesebb lehet a küzdelem az új pontvadászatban, s ezen a véleményen van a 2008-2009. évi kiírás gólkirálya, Varga Tamás is.

Az Andráshida támadóját kértük arra, néhány mondatban mondja el várakozásait az új idényről. Illetve először azt kérdeztük tőle: első gólkirályi címét miként élte meg?

- Először is, nagyon örültem neki, hiszen ha az emlékeim nem csalnak, akkor a megyei első osztályban még nem sikerült az élen végeznem - kezdte a támadó. - Egy csatárt mindig a góljai minősítik, s talán nem tűnik szerénytelenségnek, de ezzel korábban sem voltak gondjaim, azonban tény, hogy ezt a címet még soha nem érdemeltem ki. A vége felé már én is számoltam, meddig juthatok, végül 29 találatig értem, amivel nagy csatában előztem meg a szentmártoni Adorján Ferencet, aki hárommal lemaradt mögöttem.

Idén lehet duplázni, neki és csapatának is - vetettük fel -, bár a most rajtoló szezon Varga szerint még keményebb lesz, mint a legutóbbi.

- Duplázni azért nem annyira könnyű - hangzott a válasz, majd így folytatta: - Természetesen a csapatom és én jómagam is azon leszünk, hogy sikerüljön megismételni a sikert, de úgy érzem, hogy most még színvonalasabb lesz a pontvadászat. A hírek szerint a Zalakaros, a Semjénháza is jól erősített, s ott van még a Zalalövő és a Teskánd is. Nem beszéltünk akkor még az újoncokról, mert szerintem például a Ságodot és a Lenti TE-t sem lehet leírni, sőt! Jó mérkőzések lehetnek, ezek magukban hordozzák a rangadók hangulatát is, és szerintem egyre kevesebb lesz a lefutott mérkőzés. Ez persze jót tesz a bajnokságnak. Sok játékos visszatért Ausztriából és jönnek fel a fiatalok, akik mindig új színt hoznak.

A másodosztályban is nagy csata várható, az Északi-csoportban a Vonyarcvashegy és az Egervár, a Déli-csoportban pedig a Kiskanizsa, a Miklósfa és a Felsőrajk lehetnek a feljutásra leginkább esélyesek - legalábbis a tavalyi helyezések alapján. Persze kérdéses, miként sikerült a csapatoknak erősíteniük, illetve milyen mértékben gyengültek, így pedig még sok csapat okozhat meglepetést. Meglátjuk, így lesz-e.

Ami a lebonyolítást illeti: mindkét osztályban a 2. fordulót máris elhalasztották (november közepén ezzel a körrel ér véget az ősz sorozata), így a jövő héten nem lesz dupla forduló a hosszú hét végén. Októberben viszont igen, hiszen a mezőny 23-án és 25-én is pályára lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!