Foci

2009.07.22. 06:51

ZTE-Vidi a Ligakupában (képgalériával)

Zalaapáti - Tegnap perzselő hőségben lépett pályára a ZTE FC II. a Hévíz labdarúgó-együttese ellen felkészülési mérkőzésen. Ma viszont már tétre megy a játék, hiszen a ZTE FC a Ligakupa első fordulójában 19 órától az immár régi nevén szereplő Videoton FC csapatát fogadja hazai pályán.

Kerkai Attila

ZTE FC II.-Hévíz 1-2 (1-1)Zalaapáti, 200 néző. Jv.: Pujcsek.

ZTE FC II.: Sipos - Kütsön, Bozsoki, Papizsinszkij, Péter P. - Barna, Kámán, Polareczki, Hoch, Rábold - Legoza. Pályára lépett még: Markek, Balogh, Domján, Tróbert, Keszei, Farkas Á.

Hévíz: Szabó A. - Buzási, Sipos, Kovács Zs., Kottán Gy. - Kovács R., Buza, Horváth L., Dario - Covic, Horváth Gy. Pályára lépett még: Tóth, Varsányi, Rácz, Hatos. 

A csapat névsorát átfutva gyorsan kiderült, hogy a tervezetthez képest jelentős változás állt be ZTE-nél: a kék-fehérek ugyanis az NB II-es keretükkel érkeztek Zalaapátiba, bár előző nap még úgy volt, hogy az egerszegiek vegyes kerettel, azaz az első csapat több tagjával kiegészülve futnak ki a pályára. A Hévíz csapatából is hiányoztak néhányan, viszont egy szlovén próbajátékost is tesztelt Glázer Róbert. Ami viszont új fejlemény a fürdővárosiaknál, hogy Horváth Gyulát - ő még játszott tegnap - egyelőre visszarendelte a kölcsönadó Kaposvölgye magához, s hogy miként alakul a tavasszal oszlopos tagnak számító támadó sorsa, egyelőre nem ismert. A ZTE II. csapatából is akadt hiányzó, ugyanis a mai Ligakupa-találkozóra való tekintettel Sági, Vittmann és Kocsis tegnap az első csapat keretével edzett. Egerszegi oldalon most is ott voltak azon játékosok, akik próbajátékon vesznek részt (Papizsinszkij, Barna, Rábold, Legoza, Hoch), velük kapcsolatban később születik döntés.

Maga a találkozó a nagy melegben némileg felfokozott hangulatúra sikeredett, akadtak kemény összecsapások és verbális csaták is. A ZTE II. szerzett vezetést Legoza révén, majd Kovács Zs. egyenlített. Szünet után a felek már inkább a játékkal törődtek, és végül Tóth L. révén a Hévíz megszerezte a győztes találatot.

Az, hogy a ZTE tegnap látott csapatából kik csatlakozhatnak még az első kerethez a Ligakupa-találkozóra, ma dől el. Az biztos, hogy Csank János, a ZTE FC vezetőedzője az újonnan szerződtetett játékosok közül Todorovicra és Panikvarra még nem számíthat, a többiek viszont elvileg bevethetők. Tegnapi információink szerint a ZTE FC szóban megegyezett Magasföldi Józseffel, aki legutóbb a Siófok csapatában szerepelt, s elvileg négyéves szerződést köthetnek vele.

Tegnapi hír, hogy a mai ellenfél, az FC Fehérvár keddtől ismét a régi elnevezését használja, vagyis Videoton FC-ként indul az új bajnokságban, így már ma is ezzel az elnevezéssel érkezik Egerszegre.

AZ ELSŐ KETTŐ JUT TOVÁBB
A Ligakupa új sorozata ma kezdődik, ám a nemzetközi kupákban érdekelt együttesek csak később kapcsolódnak majd be a küzdelmekbe. A ZTE FC a B-csoportba nyert besorolást, ellenfelei a mai rivális Videoton FC mellett a Pápa, a Győri ETO FC, a Kaposvári Rákóczi és a Paks lesznek. A középdöntőbe a csoportok első két helyezettjei jutnak majd be. A ZTE FC mai találkozóját az éves bérlettel rendelkezők ingyen tekinthetik meg, a többieknek belépőt kell váltaniuk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!