Foci

2009.04.06. 02:29

Jól sikerült a vizsgamunka

Budapest - A labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton este a ZTE FC gárdája végig magabiztos játékkal bravúros 2-0-ás győzelmet aratott a tavaszi veretlen MTK otthonában. A zalaiak így folytatják nagyszerű sorozatukat.

Bóbics László

A ZTE FC együttese a Hungária körúti pályán az influenzával kínlódó gólkirály, Waltner Róbert nélkül vette fel a harcot a tavasszal sorozatban négy győzelmet arató MTK együttesével.

Horváth I. András vezérletével jól kezdett a zalai együttes. A vendégek középpályása nagy kedvvel futballozott és olyan bátran és veszélyesn lőtt közelről, távolról mint amit fénykorában megszoktunk tőle. A ZTE diktálta a tempót, s Véghnek 4-5 alkalommal is hárítani kellett. Vlaszákra mindössze egy feladat hárult, a 35. percben lábbal szépen tisztázta Lencse lövését.

A fordulást követően felperegtek az események. A 46. percben Horváth I. András szabadrúgás utáni óriási lövését Végh kiütötte, de Alomerovic három méterről estében mellé rúgta. Négy perccel később viszont javított. Balázs Zsolt, aki nagyszerű cserének bizonyult, bátran és harcosan futballozott, a bal oldalról keresztbe ívelt egy labdát. A jobbösszekötő helyén érkező Alomerovic jobbal kapásból, 17 méterről egyből lőtt, a bal alsó sarokba tartó játékszer megtréfálta az addig bravúrosan védő hazai kapust és a kezéről a hálóba vágódott. A zalai előny után jött az MTK, majd Sluka, aki döntött. Hiába támadott a hazai csapat, nem volt igazán nagy átütő erő a futballjukban, mert rendkívül jól megszervezte a csapat védekezését Csank János, és így nem tudtak a zalai kapura igazán veszélyesek lenni. Sluka viszont igen, első labdaérintés után védhetetlen gól lőtt húsz méterről, középről a jobb felső sarokba. Balázs Zsolt passzolt Hajduhoz, aki jó keresztlabdát adott a csere embernek, aki élt a lehetőséggel. A meccs hajrájában az MTK még próbálkozott, de Csank mester ügyesen taktikázgatott a cserékkel.

Garami József: Néhány játékosom gyengébben futballozott a várnál, csak gratulálni tudok a ZTE-nek a jó teljesítményéhez.

Csank János: A meccs előtt azt mondtam, vizsgamunka lesz, mert jó csapattal játszunk. Remekül teljesített a társaság, s ennek 3 pont lett a jutalma egy élvezetes mérkőzésen. Ezt a teljesítményt óriási fegyverténynek tartom.

A Zete szerdán este a Debrecent fogadja.

Jegyzőkönyv MTK-ZTE FC 0-2 (0-0)Hungária körút, 800 néző. Jv.: Vad II. 9 (Ring Gy., Tóth V.).

MTK: Végh 5 - Radulovics 5, Lambulics 5 (Rodenbücker 76. p.), Szekeres A. 5, Hidvégi 6 - Zsidai 6 - Hrepka 5 (Molnár M. 79. p.), Kanta J. 5, Szabó Á. 6, Nagy G. 5 (Könyves 5, 52. p.) - Lencse 5. Vezetőedző: Garami József.

ZTE FC: Vlaszák 6 - Kocsári 6, Miljatovics 6, Botis 6, Szamosi 6 - Horváth I. A 7, Máté 6 - Alomerovic 6 (Sluka -, 64. p.), Illés Gy. 6, Hajdú 6 (Varga R. -, 86. p.) - Pavicsevics 5 (Balázs Zs. 7, 46. p.). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Alomerovic az 50., Sluka a 65. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!