Foci

2009.04.23. 02:29

Főigazgató a futballban is

Hévíz - A fürdőváros labdarúgócsapata dr. Hegedüs Lajos szakosztályvezető érkezése óta nagyot lépett előre. Az addig is következetes munkát még tovább finomította, és a lehetőségekhez mérten profi körülményeket alakított ki. Nagy szerepe van az NB III-as csapat tavaszi szárnyalásában.

Benedek Bálint

A hévízi kórház főigazgatója megszállott sportbarát. A futballisták és a csapatnál dolgozók szinte ódákat zengenek róla: érkezése után rendeződtek a fizetések, a felkészüléshez ideális lehetőségeket teremtett. Sőt, a város központjában lévő stadion területén belül is gyorsan rend lett - eltűntek például a csúf bodzabokrok. Újra régi fényében tündököl a létesítmény, a csapat pedig szárnyal.

- Általános iskolai és a gimnáziumi évek alatt aktívan röplabdáztam, igazolt játékosa voltam az MTK akkor még létező gárdájának, az NB I-es ifjúsági bajnokságban játszottunk - emlékezett a gyermekévekre dr. Hegedüs Lajos. - Később amatőr szinten fociztam, mielőtt Hévízre jöttem dolgozni, egy a különböző minisztériumok közötti kispályás bajnokságban játszottam a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium csapatában. Egyébként ballábas vagyok, időnként pedig két ballábas - tette hozzá tréfásan.

- Hogy lett sportvezető?

- Hét esztendővel ezelőtt kezdtem dolgozni ezen a területen, amikor megválasztottak a GKM sportegyesülete elnökének. Ez egy alapvetően tömegsport klub, amelynek 7 szakosztályában mintegy 600 tag sportol. Eredménynek tudom elkönyvelni, hogy elnökségem ideje alatt sikerült gazdaságilag stabillá tenni az egyesületet, és biztosítani a működéshez szükséges erőforrásokat.

- S mi a helyzet Hévízen? A játékosok elmondása és az eredmények is azt igazolják, hogy remek munkát végez.

- Jelenlegi pozíciómban is fontosnak tartom, hogy a város életében nagy szerepet betöltő sportegyesület munkájában részt vegyek, ezért is vállaltam el a szakosztályvezetői szerepet 2007 őszén.

- Milyen terveik vannak?

- Alapvetően három dolgot tartok fontosnak szakmai téren. Az első: legyen biztos anyagi háttér a szakosztálynál és a labdarúgó kft.-nél. Ez nem jelenti, hogy dúskálunk a pénzben, de biztosítja a megfelelő hátteret az eredményességhez. A másik a megfelelő színvonalú infrastruktúra biztosítása, amely szintén elengedhetetlen feltétele a jó színvonalú szakmai munkának. Végül pedig kell egy jól képzett, megfelelő tapasztalattal és motiváltsággal rendelkező szakmai stáb, amely irányítja a munkát. A világhírű fürdővárosban az elmúlt másfél év alatt úgy gondolom, hogy sikerült összeállnia ennek a három feltételnek, és ez eredményezi a jelenlegi helyzetet is, valamint az NB III Bakony-csoportjában elfoglalt első helyünket. Örvendetes, hogy Hévíz város önkormányzata támogatja a sportot és a felnőtt labdarúgócsapatot is, mindemellett sikerült a Hévíz Labdarúgó Kft. számára egy támogatói-baráti kört találni, amely hosszabb távon is biztosítani tudja az eredményes szerepléshez szükséges feltételeket. Ez pedig a mi esetünkben egyértelműen az NB II-es tagságot jelenti. Teljes mértékben akkor lennék elégedett, ha sikerülne veretlenül megnyerni a bajnokságot és rúgnánk legalább 100 gólt. Tudom, hogy ez maximalista célkitűzés, de én ilyen vagyok, saját magammal szemben is. Büszke vagyok arra is, hogy mi vagyunk az országban az egyetlen veretlen csapat a Nemzeti Bajnokságokban ebben az idényben, és arra is, hogy az U13-as csapatunk is vezeti a tabellát csoportjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!