Foci

2008.05.06. 02:29

Most ki lesz a hibás?

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I szombati játéknapján a ZTE FC együttese a a Nyíregyházával játszott 0-0-ás döntetlent. A zalaiak a vártnál jóval gyengébb produkciót nyújtottak, így el is maradt a várt siker.

Bóbics László

A hétközi edzőcsere után - mint ismert, Szlavko Petrovicstól köszöntek el a kék-fehérek vezetői - Nagy Mihály, az új szakvezető nagyon bizakodott, hogy támadóbb szellemben és remélhetőleg sokkal lendületesebben futballoznak majd a fiúk. A győzelem mellett a közönséget is szerették volna kiszolgálni.

Egyik dologban sem lett igaza. A zalai futballisták mintha elfelejtettek volna focizni, keveset, lassan futva szövögették támadásaikat. Még talán ez is elég lett volna a sikerhez, ha nem pontatlanok. Korábban mindig Szlavko Petrovics volt eddig a hibás , mondván, sok az erdei futás és monoton a játék. Most már nincs itt a szerb-német mester, igaz, egyik pillanatról a másikra nem lehet csodát tenni, de azért ennél sokkal nagyobb elszántsággal kellene, illene futballozni a jól fizetett profi játékosoknak.

Csodálkoznak, ha fütyül a közönség? Inkább azon kellett volna meglepődni, ha nem hallatja hangját a publikum, mert ettől a szezon közben aranyesélyesnek kikiáltott gárdától sokkal többet várnak. Igazuk van. Ha nincs is papírra vetve, hogy a dobogón kell végezni, vagy illene kijutni a nemzetközi porondra, akkor is, az olyan játékosoktól, akik közül itthon többen már voltak válogatottak, a külföldiek közül pedig sokan lényegesen többre hivatottak, ez nagyon kevés.

Ami az edzői nyilatkozatot illeti: semmi sem valósult meg abból, amit elterveztek. Most biztos, hogy az öltözőben nem ők, hanem a szurkolók és a sajtó lesz majd a hibás. Lehet, hogy jó lenne már önvizsgálatot is tartani. Vagy egymás közt őszintén megbeszélni, melyek az okai a tudásszintjük alatti teljesítménynek. Biztos, hogy olykor tévedett az előző tréner, vagy tévedni fog a mostani, de most már biztos, hogy nem csak ők lehetnek egyedül a hibásak...

Remélhetőleg a mindig más téved elvet gyorsan elfelejtik a ZTE öltözőjében, s még a tavasszal lesznek olyan meccsek, amikor fütty helyett taps kíséri az öltözőbe ezt a mostaninál sokkal többre hivatott gárdát.

A labdarúgó NB I 26. fordulójának zárómérkőzését tegnap játszották: Kaposvár- Bp. Honvéd 1-0 (1-0).

Ezek is érdekelhetik