Foci

2007.10.11. 02:29

Fiatalok dicsérete

Siófok - A labdarúgó Ligakupában tegnap a ZTE FC zömében fiatalokból álló csapata 3-2-re legyőzte a legjobbjait felvonultató Siófokot. Ezzel a kék-fehérek nemcsak csoportgyőztesek, hanem a kupában egyedüliként, veretlenül zárták a csoportkört.

Bóbics László

Siófok: Sánta - Ambrus, Kuttor, Forgács (Lipcsei, 76. p.), László - Homonyik, Tusori L, Köntös (Kanta, 70.p.) - Gajda (Fülöp, 61. p.), Kozmor. Edző: Balogh Zoltán.

ZTE: Pogacsics - Sámson, Botis, Vulin (Kütsön, 71.p.), Rácz - Simonfalvi, Kottán K., Fülöp, Balázs Zs. - Sági, Lukács T. (Zsömlye, 77. p.) Vezetőedző: Szlavko Petrovics

Az első félidőben a 15. perc eseménye volt a legemlékezetesebb, amikor Kuttor hibázott, Fülöp mesterien vette észre, hogy egyből indíthatja Ságit, aki egy igazítás után 18 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt, 0-1. A játékrész nagy részében kiegyenlített játék folyt, a hazaiak szinte helyzetet sem tudtak kialakítani.

Fordulás után nagy erőket mozgosított a hazai csapat és támadott, ennek ellenére a 69. percben Kottán K. ívelt középre, Simonfalvi ütközött a hazai kapussal, a kipattanó labdát is ő szerezte meg és a hálóba vágta, 0-2. Két perccel később Fülöp fejjel szépített, 1-2, majd a 80. percben egy vitatható 11-eshez jutottak a hazaiak, amit szintén Fülöp lőtt a hálóba, 2-2. A nekifutásnál kétszer is megtorpant a támadó, ám Gaál Györgyi, a női vb-n bronzmeccset vezető játékvezető nem avatkozott közbe. A végrehajtás szabályosságát illetően kérdésünkre csak annyit mondott: Épp ezt nem láttam . Azt viszont bizonyára már igen, hogy a 83. percben Fülöp T. ismét mesteri labdát adott, ezúttal Balázs Zsoltnak, aki kilépett a védők között és elegánsan ballal a jobb alsó sarokba gurított, 2-3.

A találkozót követően Szlavko Petrovics joggal volt elégedett. Azzal kezdte, hogy nagyon büszke fiataljaira, hiszen a Siófok első csapatával szerepelt. S valóban, minden dicséretet megérdemel a szerdán pályára lépett ZTE, mert fegyelmezetten védekeztek játékosai, akciógólokat rúgtak és bátran vállalták a párharcokat. A tapasztalt hazaiak sokszor szinte kapkodták a fejüket, amikor rendre megelőzték őket a zalai ifjoncok.Ez a hozzáállás valóban elismerést érdemlő volt

Ezek is érdekelhetik