Foci

2006.09.11. 02:29

Továbbra is osztályelsők

Budapest - A ZTE FC nem viccel: újabb idegenbeli győzelmet könyvelt el szombaton, méghozzá az Újpest vendégeként szerezte meg a három pontot, így továbbra is éllovas zalai csapat.

nincs nev

A második félidő ha nem is viharosan, de jóval eseménydúsabban kezdődött. Ferenczinek akadt egy lövése, amit Balajcza fogott, majd a 49. percben már Varga Zoltán bravúrjára volt szükség, amikor Korcsmár közeli fejesét remek mozdulattal, a léc alól tolta szögletre. Nagy védés volt, s kellett is, hiszen az Újpest ebben az időszakban nagyon veszélyesen játszott, de a ZTE egy pillanatra sem ingott meg. Védelme ugyanis jól szűrt, s egyértelműnek tűnt, hogy bízik a gyors kontrákban. A 61. percben éppen egy ellentámadása vezetett eredményre. Ferenczi a jobb oldalon futott el, középre adott, s úgy tűnt, Balajcza kapus megszerzi, de kivetődve elvétette a labdát, amely kiperdült a kezéből. Éppen Sebők József combjára, aki 8 méterről két ember között rendkívül higgadtan jobb külsővel a bal sarokba perdített, 0-1. Némiképp meglepő módon, néhány perccel később éppen a gólszerzőt cserélte le Simon Antal.

- A gólomnál szerencsém volt, hiszen a kapus kezéről elém került a labda, de azt azért be is kellett lőni... - nyilatkozta később Sebők. - Olykor a mérkőzés során is szerencsénk volt, hiszen egy feltüzelt Újpest volt az ellenfelünk. A cserémmel kapcsolatban annyit mindhatok, ez mindig az edző döntése, s gondolom, hogy taktikai oka volt.

Megkérdeztük Simon Antalt is, aki megerősítette játé-kosa érvelését:

- Már a gól előtt eldöntöttem a cserét, hiszen Tóth Zoltán beállításától azt vártam, hogy frissességével lendületet hoz a játékunkba.

A bekapott találat érezhetően kedvét szegte az Újpestnek, s innentől a ZTE nyugodtan játszhatta azt, amit előtte. Vagyis nem sietett el semmit, higgadtan, megfontoltan futballozott. Az sem segített az Újpesten, hogy végül pályára lépett Rajczi is, s bár a lilák igyekeztek egyenlíteni, de már nem azzal az elánnal támadtak, mint korábban.

A ZTE nagy fegyvertényt könyvelhet el újabb idegenbeli sikerével, hiszen olyan csapattal szemben érte el, amely az élbolyba tartozik. A zalai együttes most is ráerősített arra a megállapításra, hogy ebben a szezonban komolyan kell számolni velük, amire a legbeszédesebb tény: a kék-fehérek továbbra is tabella elsők.

Valére Billen: Jobbak voltunk az első félidőben, később viszont jobban engedtük a zalaiakat játszani, akik egy szerencsés góllal nyertek. Játékosaim mindent megtettek a sikerért.

Simon Antal: Az Újpest nagy iramot diktált, de számoltunk azzal, hogy ezt nem sokáig tudja majd tartani. Bíztam benne, hogy előbb-utóbb sikerül majd gólt lőnünk, ami összejött, miközben hátul stabilak maradtunk.

JEGYZŐKÖNYV 

Újpest FC-ZTE FC 0-1 (0-0)
Budai II László Stadion, 4000 néző. Jv.: Vad II. (Tóth I., Szalai).

Újpest FC: Balajcza 4 - Vermes 5, Böjte 5, Vaskó 6, Kiss Z. 5 (Nagy O. 5, 46. p.) - Erős 6, Korcsmár 5 (Rajczi -, 64. p.) - Tisza 6, Sándor Gy. 4, Mészáros 5 - Kovács Z 5. Vezetőedző: Valére Billen.

ZTE FC: Varga Z. 6- Kocsárdi 6, Sebők V. 6, Botis 6, Csóka 5 - Nagy L. 6 (Waltner -, 90. p.), Máté 5, Molnár B. 6, Józsi Gy. 5 (Simonfalvi -, 85.) - Ferenczi 6, Sebők J. 6 (Tóth Z. -, 66. p.). Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerző: Sebők J. a 61. percben. 

Sárga lap: Sebők J. a 38., Mészáros M. a 72. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!